در این مقاله قصد داریم فواید متعدد آب برنج برای گیاهان و نحوه تهیه و استفاده از آب برنج برای دستیابی به بهترین نتیجه را توضیح دهیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چگونه آب برنج برای گیاهان درست کنیم؟
اگر دوست دارید از فواید آب برنج برای گیاهان بهرهمند شوید، لازم نیست از برنج پخته استفاده کنید و آن را دور بریزید. همانطور که قبلا توضیح داده شد، آب برنج را میتوان از شستن دانههای برنج یا از صافکردن آب اضافی پس از جوشاندن برنج تهیه کرد.
برای بهدستآوردن آب برنج از شستشو، این روش را استفاده کنید:
- ½ فنجان برنج نپخته (یا مقداری برنج که برای پختوپز نیاز دارید) را در یک کاسه کوچک بریزید.
- ۲ تا ۳ فنجان آب در کاسه برنج اضافه کنید.
- برنج را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه کاملا بشویید.
- بگذارید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه خیس بخورد.
- پس از خیساندن، آب را هم بزنید تا مواد مغذی تهنشینشده بالا بیاید و بعد از صافی رد کنید.
- آب برنج حاصل از جوشاندن هم از روش زیر به دست میآید:
- ½ فنجان برنج نپخته (یا مقداری برنج که برای پخت نیاز دارید) را بردارید.
- برنج را در قابلمه طبخ خود بریزید (نه پلوپز).
- بهدرستی هم بزنید و روی حرارت متوسط (۳۵۰ درجه فارنهایت معادل ۱۷۶ درجه سانتیگراد) قرار دهید.
- اجازه دهید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بجوشد.
- برنج را صاف و باقیمانده آب آن را ذخیره کنید. اگر آب برنج بیش از حد غلیظ است، میتوانید به آن آب اضافه کنید تا رقیق شود.
جوشاندن، فواید آب برنج را از افزایش میدهد و آبی که از جوشاندن به دست میآید، حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به آبیست که از شستشو به دست میآید. در اصل، گرمای حاصل از جوشاندن باعث میشود که مواد مغذی بیشتری از برنج در داخل آب آزاد شود و استفاده از آب برنج برای گیاهان فواید بیشتری داشته باشد.
فواید آب برنج برای گیاهان
آب برنج را میتوان برای آبیاری گیاهان استفاده کرد؛ زیرا مقدار کافی کود طبیعی (NPK) و مواد معدنی را برای گیاهان فراهم میکند. در عین حال جمعیت باکتریهای سالم را افزایش میدهد که باعث رشد سالم گیاه میشود. از دیگر خواص آب برنج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمک به رشد باکتریهای سالم در خاک و رشد گیاهان
علاوهبر NPK، فواید آب برنج برای گیاهان به دلیل وجود ریزمغذیها و مواد معدنی دیگر، مانند منیزیم، کلسیم و آهن است. این ریزمغذیها به حفظ سلامت کلی گیاهان و رشد آنها کمک میکنند. علاوهبر این، آب برنج حاوی ترکیبات آلیست که میتوانند رشد میکروارگانیسمهای مفید در خاک را تقویت کنند و حاصلخیزی آن را افزایش دهند.
باکتریها، به تجزیه مواد آلی موجود در خاک جهت تبدیل آنها به مواد مغذیِ قابل استفاده برای رشد گیاهان، کمک میکنند. در واقع نشاسته موجود در آب برنج، کربوهیدراتهای لازم برای رشد باکتریهای مفید مانند لاکتوباسیلها و میکوریزا را فراهم میکند. با افزایش رشد باکتریها در خاک، مواد مغذی بیشتری از تجزیه کربوهیدراتهای برنج در دسترس گیاهان خواهد بود.
در دسترس بودن و کاهش هزینهها
علاوهبر اینکه خواص آب برنج برای گیاهان آپارتمانی زیاد است، درستکردن آن به زمان زیادی نیاز ندارد، بهراحتی به دست میآید و در دسترس است (از پختوپز روزانه). استفاده از آن، امکان استفاده مفید از مواد زائد آشپزخانه را بیشتر میکند. همچنین باعث صرفهجویی در هزینه خرید کود میشود و از سوختگی گیاهان -ناشی از مصرف کود معدنی- جلوگیری میکند.
کنترل آفات به روش ارگانیک
استفاده از آن یک روش ارگانیک برای کنترل آفات است. در واقع یکی از مهمترین فواید آب برنج برای گیاهان این است که میتواند آفاتی مانند مگسهای کوچک، پشهها و سوسکهای ریز و کک را از بین ببرد. نتیجه کلی استفاده از آب برنج برای گیاهان، فراهمکردن محیطی سالم برای رشد است.
کود سازگار با محیط زیست برای گیاهان
استفاده از آب برنج، یک جایگزین پایدار و سازگار با محیط زیست، بهجای کودهای شیمیاییست. یکی از فواید آب برنج برای گیاهان و محیط زیست این است که نیاز به کودهای مصنوعی را به حداقل میرساند. کودهای مصنوعی تاثیراتی منفی بر محیط زیست دارند؛ مانند آلودگی آب و تخریب خاک.
دیگر خواص آب برنج برای گیاهان آپارتمانی
- رشد گیاه را تقویت میکند.
- تولید میوه و محصول را افزایش میدهد.
- هزینه نگهداری گیاهان را کاهش میدهد.
- به گیاهان پتاسیم (K) را هدیه میدهد که باعث فتوسنتز و انتقال بهتر آب در گیاهان میشود و آنها را سبز و شاداب نگه میدارد.
کلام آخر
در این مطلب سعی شد به تمام فواید آب برنج برای گیاهان، از جمله کمک به رشد بهتر، تقویت باکتریهای مفید خاک و آفتکشی اشاره شود. همچنین بایدها و نبایدهایی را که هنگام استفاده از آب برنج برای آبیاری باید به آن توجه کرد، بررسی کردیم.
امیدواریم با این مطلب، از خواص آب برنج برای گیاهان آپارتمانی آگاه شده باشید و از این مایع که در هر آشپزخانهای وجود دارد بهدرستی استفاده کنید. حال نوبت شماست نظرتان را در این خصوص در سایت اسنپ مارکت با ما و سایر کاربران بهاشتراک بگذارید.
نظرات