اول فارس| غذاهای ایرانی :غذاهای محلی شهرها و مناطق دیگر آنقدر متنوع هستند که نباید از آنها غافل شویم. غذاهای خوش رنگ و لعابی که به هر حال بسته به ذائقه ما باب میلمان خواهند بود و چه بهتر که برنامههای غذاییمان ترکیبی از غذاهای محلی شهرهای مختلف باشند. خورش خلال کرمانشاهیها یکی از این غذاهاست که بسیار لذیذ و خوشطعم است.
مواد لازم:
- گوشت گوساله ریز خرد شده: ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم به ازای هر نفر
- پیاز:۲ عدد بزرگ
- خلال بادام درشت:۵۰ گرم به ازای هر نفر
- زرشک سیاه یا قرمز:۲۰۰ گرم
- گلاب:۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده:۴ قاشق غذاخوری سر پر
- لیمو عمانی:۱ عدد برای هر نفر
- چوب دارچین:۱ تکه
- رب گوجهفرنگی:۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن کرمانشاهی: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا پوست پیازها را گرفته و بشویید، سپس خرد کرده و در قابلمهای مناسب کمی روغن ریخته و بعد پیازهای خرد شده را با کمی زردچوبه و با حرارت ملایم تفت بدهید تا نرم و سبک شوند.
۲. سپس گوشتهای خرد شده را که تمیز شستهاید داخل پیازها بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشتها تغییر کند. بعد تا سطحی که روی گوشتها پر شود داخل قابلمه آب جوش بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت کم گوشتها نیم پز شوند.
۳. رب را در ظرفی جدا در روغن سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته شود بعد همراه با زعفران دم کرده و خلال به گوشت نیمپز اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشتها و خلالها بپزند، توجه داشته باشید که آب باید کاملا روی مواد را بپوشاند.
۴. بعد از این که گوشتها به اندازه دلخواهتان پختند، گلاب، لیمو عمانی، چوب دارچین، نمک و مقداری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
۵. زرشکها را هم بعد از شستن در مقداری روغن تفت دهید. البته مواظب باشید تا نسوزند، سپس ۱۰ دقیقه مانده به خاموش کردن شعله گاز زرشکها را هم اضافه کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد، سپس چوب دارچین را از خورش خارج کرده و با برنج نوش جان کنید
نظرات