معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لارستان گفت: یک دامدار و اهل یکی از روستاهای جویم به تب کریمه کنگو مبتلا شد.
به گزارش اول فارس ، دکتر حسن فزونی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لارستان با اشاره به شناسایی یک مورد بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو تحت پوشش این دانشگاه، اظهار کرد: این بیمار که دامدار و اهل یکی از روستاهای تحت پوشش شهرستان جویم است، در حال حاضر کاملا درمان شده و حال عمومی خوبی دارد.
او تصریح کرد: بازدیدها و بررسیهای لازم از سوی گروههای بهداشت و دامپزشکی، از منطقه انجام شده و در حال حاضر شخص مشکوک دیگری شناسایی نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لارستان بیان کرد: اقداماتی مانند نمونه برداریها و سم پاشی در دامداریهای منطقه در حال انجام است.
فزونی در مورد این بیماری افزود: تب کریمه کنگو در گروه بیماری تبهای خونریزیدهنده قرار میگیرد و دارای عامل ویروسی است که در دامها هیچگونه علائم بالینی ندارد و تنها علامت بیماری در آنها یک تب گذرای چند روزه است درحالی که ویروس درون خون دام وجود دارد.
او تصریح کرد: دامها در اثر گزش توسط کنهها به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا میشوند، همچنین کنههای سالم با گزش دامهای مبتلا به تب کریمه کنگو ناقل بیماری میشوند، انسان بر اثر مواجهه با هر ۲ مورد یعنی گزش کنههای ناقل و مواجهه مستقیم با مواردی مانند خون دامهای مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لارستان اضافه کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دامها علائم خاصی ندارد، اما در انسان با علائم مشابه با آنفلوآنزا آغاز میشود، اما با پیشرفت بیماری خونریزیهایی به صورت منتشر در سطح بدن رخ میدهد و در صورتی که بیماری به موقع درمان نشود مرگ فرد را به همراه خواهد داشت.
فزونی ادامه داد: با شروع فصل گرما فعالیت کنهها افزایش پیدا میکند یعنی تعداد آنها با افزایش تخمریزی زیاد میشود بنابراین در چنین شرایطی لازم است افراد گوشت را از مراکز عرضه مورد تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کرده و در زمان خرد کردن گوشت تازه نیز از دستکش استفاده کنند.
او گفت: نگهداری گوشت دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در یخچال و در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد سبب میشود تا باکتری و ویروسهای احتمالی موجود در گوشت از بین بروند.
فزونی افزود: در صورت خرید گوشت دامهایی را که از سلامت آنها مطمئن نیستند، به مدت ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری کنند سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستوشو و بستهبندی آن اقدام کنید و گوشت و جگر پس از پخت کامل مصرف شود.
با عضویت در کانالها زیر از اخبار اول فارس آگاه شوید