در جنوب استان فارس: افزایش ۳۰ درصدی فوت ناشی از تصادفات / سکته قلبی پیشتاز است /نزاع، تصادف و همسرآزاری در صدر شکایات

رئیس اداره پزشکی قانونی لارستان بیشترین مراجعه کنندگان به پزشکی قانونی را مربوط به بخش نزاع، تصادف و همسرآزاری اعلام کرد و گفت: بیشترین علت مرگ‌ومیر در سطح شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم مربوط به تصادفات و سکته قلبی است. به گزارش اول فارس، محمد صباغی با اشاره به وظایف این نهاد، اظهار […]

رئیس اداره پزشکی قانونی لارستان بیشترین مراجعه کنندگان به پزشکی قانونی را مربوط به بخش نزاع، تصادف و همسرآزاری اعلام کرد و گفت: بیشترین علت مرگ‌ومیر در سطح شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم مربوط به تصادفات و سکته قلبی است.

پزشکی قانونی استان فارس
به گزارش اول فارس، محمد صباغی با اشاره به وظایف این نهاد، اظهار کرد: تمام مسائل و مشکلات اجتماعی و خانوادگی که در سطح جامعه اعم از زدوخورد، نزاع، قتل، همسرآزاری، تصادف، قصور پزشکی در حوزه های مختلف، کودک‌آزاری، حادثه در کار، ناباروری، و غیره در حیطه اختیارات پزشکی قانونی قرار دارد.

وی با بیان اینکه پزشکی قانونی لارستان، به مردم شهرستانهای خنج، اوز، گراش، جویم و لارستان خدمات ارائه می‌کند، افزود: هرچند در شهرستان خنج یک پزشکی قانونی مستقر است اما از چندی پیش به دلیل یکسری مسائل فعلا ارائه خدمات به مردم این شهرستان در پزشکی قانونی لارستان انجام می‌شود.

این مسئول با اذعان به اینکه ارائه خدمات به زندانیان، در زندان لارستان بعنوان بزرگترین زندان در استان فارس پس از زندان عادل‌آباد شیراز در زمره وظایف پزشکی قانونی لارستان قرار دارد، تصریح کرد: پزشکی قانونی زیرمجموعه قوه قضائیه است و تمام اقدامات با ارتباط مستمر با این مجموعه صورت می‌گیرد.

رئیس پزشکی قانونی لارستان با اشاره به اینکه در هشت ماهه ابتدایی امسال  بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ پرونده ورودی در پزشکی قانونی لارستان ثبت شده است، خاطر نشان کرد: اغلب پرونده‌ها در اسرع وقت رسیدگی می‌شود و حداکثر تا یک‌‌ماه‌ونیم پرونده رسیدگی‌ و بسته می‌شود.

وی با بیان اینکه امکان صدور گواهی فوت طبیعی توسط پزشکان سطح شهر هم وجود دارد اما برای  سایر فوتی‌های ناشی از تصادفات و غیره که بار قانونی دارد، فقط پزشک معتمد پزشکی قانونی مجاز به ثبت آن است، ادامه داد: میزان اسناد تنظیم شده در بخش مرگ‌های طبیعی در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ در پنج شهرستان تحت پوشش ۴۲۰ مورد بوده است و میزان مرگ‌های غیراز مرگ طبیعی بیش از ۲۰۰ مورد ثبت شده است.

صباغی میزان بالای مرگ‌ومیر ناشی از حوادث غیرطبیعی را یک زنگ خطر به ویژه در زمینه تصادفات برشمرد و عنوان کرد: برخی از پرونده‌ها در سطح پزشکی قانونی لارستان قابل حل نیست و برای رسیدگی به آن همچون سایر شهرستان‌های فارس می‌بایست به کمیسیون پزشکی مرکز استان ارجاع داده شود که این نوع پرونده‌ها شامل؛ قصور پزشکی، سقط جنین و غیره می‌شود که در طول این ۸ ماهه حدود ۲۰ پرونده به کمیسیون پزشکی ارسال شده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا مجوز تشکیل کمیسیون پزشکی برای پزشکی قانونی لارستان صادر نمی شود؟، افزود: در سطح کشور، کمیسیون‌های پزشکی فقط در مراکز استان‌ها تشکیل می‌شود اما بدنبال درخواست از مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس برای برگزاری کمیسیون در لار با توجه به شلوغی و ترافیک پرونده‌ها در شیراز، مشکلات دوری راه و خطرات ناشی از آن، کهولت سن یا بیماری برخی از ارباب رجوع، فاصله طولانی و غیره بتوان حداقل برای برخی پرونده‌ها امکان صدور رای در لارستان فراهم شود.

رئیس پزشکی قانونی لارستان با ابراز تأسف نسبت به اینکه آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در سطح پنج شهرستان تحت‌پوشش ۳۰ درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش داشته است، تصرح کرد: در میزان مرگ‌ومیر طبیعی نیز حدود ۲۰ درصد در این شهرستان‌ها افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات رانندگی بین ۱۵ تا ۴۵ سال است، ادامه داد: آمار مرگ‌ومیر طبیعی نیز بیشتر در سنین بین ۵۵ تا ۷۰ سالگی بوده است.

صباغی بیشترین مراجعه کنندگان به پزشکی قانونی را مربوط به بخش نزاع و  تصادف اعلام کرد و افزود: بیشترین علت مرگ‌ومیر در سطح شهرستان‌های پنج‌گانه تحت‌پوشش پزشکی قانونی لارستان مربوط به تصادفات و سکته قلبی است.

وی نداشتن وسیله نقلیه اختصاصی برای پزشکی قانونی لارستان را یکی از مشکلات مهم برشمرد و عنوان کرد: پزشکی قانونی لارستان ۵ شهرستان را در تمام شبانه‌روز خدمات می‌دهد و نیاز است به لحاظ تخصیص خودرو حمایت لازم صورت گیرد و از سوی مسیولان توجه شود.منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط

آقای استاندار فارس این دهن‌کجی یعنی چه؟

کشف سواری پژو ۴۰۵ مسروقه و بدون پلاک در لارستان+عکس

واکنش امام جمعه لار به ورود استاندار فارس به موضوع مرز لارستان

نظرات