دسترسی گوشی‌های هوشمند به اینترنت ماهواره ای استارلینک

پرونده‌ی جدید اسپیس ایکس به ارائه‌ی سرویس استارلینک برای کاربران موبایلی اشاره می‌کند. آیا اتصال به استارلینک ازطریق گوشی‌های هوشمند امکان‌پذیر خواهد شد؟ سپیس ایکس دوشنبه‌ی گذشته پرونده‌ی جدیدی در کمسیون فدرال ارتباطات ثبت کرده است که نشان می‌دهد این شرکت قصد دارد فرکانس ۲ گیگاهرتزی را به سرویس اینترنت استارلینک اضافه کند تا «کاربران […]

اینترنت ماهواره ای

پرونده‌ی جدید اسپیس ایکس به ارائه‌ی سرویس استارلینک برای کاربران موبایلی اشاره می‌کند. آیا اتصال به استارلینک ازطریق گوشی‌های هوشمند امکان‌پذیر خواهد شد؟

سپیس ایکس دوشنبه‌ی گذشته پرونده‌ی جدیدی در کمسیون فدرال ارتباطات ثبت کرده است که نشان می‌دهد این شرکت قصد دارد فرکانس ۲ گیگاهرتزی را به سرویس اینترنت استارلینک اضافه کند تا «کاربران موبایل» امکان استفاده از آن را داشته باشند. در حال حاضر به‌طور دقیق نمی‌دانیم اسپیس ایکس چه برنامه‌هایی در سر دارد، بااین‌حال آن‌طور که Space Explored می‌نویسد شاید پرونده‌ی جدید کمیسیون فدرال ارتباطات آغازی بر ارائه‌ی اینترنت استارلینک به دارندگان گوشی‌های هوشمند باشد.

سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در سال‌های اخیر به‌شکل محسوسی گسترش پیدا کرده است و اکنون تعداد زیادی ماهواره در مدار زمین گردش می‌کنند تا اینترنت به دست مشتریان اسپیس ایکس برسانند. براساس آخرین آمار، اسپیس ایکس اکنون بیش از ۲٬۵۰۰ ماهواره و تقریباً نیم میلیون مشترک دارد. فعالیت در فرکانس ۲ گیگاهرتزی باعث می‌شود سیگنال‌های استارلینک کمتر از قبل تحت تأثیر موانع فیزیکی قرار بگیرند و برای دستگاه‌های کوچک‌تر نظیر گوشی‌های هوشمند قابل دسترس باشند.

اسپیس ایکس در پرونده‌ای که برای کمیسیون فدرال ارتباطات ارسال کرده است می‌گوید: «آمریکایی‌ها به شکل فزاینده‌ای در هر جا، هر زمان و به هنگام انجام همه‌ی کارها خواستار دسترسی به اینترنت هستند. آن‌ها به‌طور مشخص‌تر عادت کرده‌اند که ازطریق دستگاه‌های کوچک دستی به اینترنت متصل شوند، دستگاه‌هایی که می‌توانند با خود حمل یا به پلتفرم‌های قابل حمل متصل کنند.»

اسپیس ایکس می‌گوید به‌لطف تصاحب شرکت Swarm می‌تواند استارلینک را در فرکانس ۲ گیگاهرتزی ارائه دهد. Swarm یک شرکت فناوری‌محور در حوزه‌ی نانوماهواره است که داده‌های لازم را دراختیار دستگاه‌های مبتنی‌بر اینترنت اشیا قرار می‌دهد. اسپیس ایکس سال ۲۰۲۱ این شرکت را به زیرمجموعه‌های خود اضافه کرد.

براساس پرونده‌ی ثبت‌شده در کمیسیون فدرال ارتباطات، ماهواره‌های فعلی استارلینک نمی‌توانند «سرویس موبایلی» جدید را ارائه دهند. اسپیس ایکس می‌گوید که قصد دارد ماژول‌های جدیدی به ماهواره‌هایش متصل کند و نوعی دستگاه کوچک قابل حمل روی زمین بسازد تا کاربران به آن متصل شوند. دستگاه کوچک موردبحث به جای دیش‌های بزرگ استارلینک استفاده خواهد شد. پرونده‌ی جدید اسپیس ایکس به ابعاد این دستگاه یا طراحی ظاهری آن اشاره نکرده است.

مارک گارمن، افشاگر خوش‌سابقه‌ی بلومبرگ، در سال ۲۰۱۹ ادعا کرد اپل به‌دنبال اضافه کردن اتصال ماهواره‌ای به گوشی‌های سری آیفون است. شماری از کاربران می‌گویند که شاید سرویس موبایلی استارلینک نتیجه‌ی همکاری بین اسپیس ایکس و اپل باشد. شاید این همکاری هنوز انجام نگرفته باشد، بااین‌حال همکاری بین دو شرکت اصلاً ما را متعجب نمی‌کند چون بعید است اپل بخواهد ماهواره‌ی اختصاصی بسازد. سایر شرکت‌هایی که سرویس اینترنت ماهواره‌ای می‌سازند نیز ممکن است با اپل همکاری کنند. برای نمونه وان‌وب چند سال است ماهواره به فضا می‌فرستد. آمازون نیز به‌زودی پروژه‌ی کایپر را با هدف مشابه شروع می‌کند.

اسپیس ایکس در ماه‌های اخیر سرویس اینترنت استارلینک را گسترش داده است. این شرکت در ابتدا سرویسی مخصوص خودروی کاروان طراحی کرد که دیش جدیدی دارد و حمل‌و‌نقل استارلینک را امکان‌پذیر می‌کند. اسپیس ایکس همچنین گفته که دارندگان قایق‌های تفریحی و کشتی‌ها اکنون می‌توانند نسخه‌ی ویژه‌ی استارلینک را که دربرابر شرایط نامساعد آب‌و‌هوایی مقاومت می‌کند تهیه کنند.

مطالب مرتبط

اینترنت بدون فیلتر ماهواره استارلینک الان روی بام شماست

آیا فضانوردان می‌توانند گوشی تلفن‌ همراه خود را به فضا ببرند؟

اقدامات موثر در رفع فیلترینگ ؛ بزودی

نظرات