آخرین اخبار

دستورپخت طاجین مرغ مراکشی با عطر و طعمی بی نظیر

طاجین یا «تاجین» به نوعی ظرف پخت و پز سنتی در مراکش گفته می شود که از خاک رس ساخته شده و دارای درپوشی مخروطی شکل است.

دستورتهیه طاجین مرغ مراکشی

این ظرف به دلیل طراحی خاص خود، حرارت را به طور یکنواخت پخش می کند و باعث می شود غذا به آرامی پخته شود. این روش پخت باعث می شود که طعم مواد اولیه به خوبی در هم ترکیب شده و عطر و طعم های غنی ایجاد شود.

مواد لازم برای تهیه طاجین مرغ

برای تهیه طاجین مرغ مراکشی به مواد زیر احتیاج داریم:

۱ کیلوگرم مرغ (سینه یا پای مرغ)
۲ عدد پیاز بزرگ
۳ حبه سیر
۲ عدد هویج
۱ عدد فلفل دلمه ای (هر رنگی که دوست دارید)
۱ لیوان زیتون سبز
۱ قاشق چای خوری زردچوبه
۱ قاشق چای خوری زنجبیل
۱ قاشق چای خوری دارچین
۱ قاشق چای خوری زیره
نمک و فلفل به میزان لازم
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲-۳ قاشق غذاخوری آب لیمو
مقداری گشنیز تازه برای تزئین

دستورتهیه طاجین مرغ مراکشی

مرحله ۱: آماده سازی مواد اولیه

قبل از شروع پخت، باید تمام مواد اولیه را آماده کنید. مرغ را به قطعات کوچک برش دهید. پیازها را خرد کرده و سیر را ریز کنید. هویج ها را به صورت حلقه ای برش دهید و فلفل دلمه ای را به قطعات کوچک تقسیم کنید. زیتون ها را نیز آماده کنید.

مرحله ۲: تفت دادن مواد

در یک طاجین یا قابلمه بزرگ، روغن زیتون را گرم کنید. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تا زمانی که نرم و طلایی شوند، تفت دهید. بعد از آن سیر را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

در این مرحله، مرغ را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و آن را با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس ادویه ها (زردچوبه، دارچین، زنجبیل و زیره) را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه ها به خوبی آزاد شود.

مرحله ۳: اضافه کردن سبزیجات

پس از اینکه مرغ با ادویه ها به خوبی تفت داده شد، هویج و فلفل دلمه ای را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. حالا می توانید نمک و فلفل را هم به مخلوط اضافه کنید.

مرحله ۴: پخت نهایی طاجین

بعد از اضافه کردن سبزیجات، مقداری آب (حدود یک لیوان) به مخلوط اضافه کنید تا غذا بخار کند. درب طاجین را بگذارید و بگذارید غذا با حرارت ملایم به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزد. این زمان به مرغ اجازه می دهد که نرم و لطیف شود و طعم ادویه ها به خوبی به آن نفوذ کند.

مرحله ۵: اضافه کردن زیتون و سرو

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، زیتون ها را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید تا کمی دیگر بپزد. پس از پخت، طاجین را از روی حرارت بردارید و با گشنیز تازه تزئین کنید.

نتیجه گیری:

طاجین مرغ مراکشی به عنوان یکی از غذاهای محبوب و سنتی این کشور، تجربه ای لذیذ و خاص را به شما ارائه می دهد. با رعایت مراحل ذکر شده و استفاده از ادویه های تازه، می توانید یک وعده غذایی خوشمزه و سالم را برای خود و خانواده تان آماده کنید. این غذا در مهمانی ها و جشن ها و به عنوان یک وعده غذایی روزمره نیز مناسب است.

امیدواریم با استفاده از این دستورالعمل، تجربه ای خوشایند و دلپذیر را در سفر به دنیای غذاهای مراکشی داشته باشید. فراموش نکنید که این طاجین خوشمزه را با نان تازه یا برنج سرو کنید تا لذت آن دوچندان شود. نوش جان!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا