یکی از زیباترین استان های جنوب غربی ایران خوزستان است گه دارای غذاهای سنتی فوق العاده خوشمزه است.یکی از این غذاهای خوشمزه نافله است که طعمی ملس و فوق العاده عالی دارد.در ادامه برای آشنایی با طرز تهیه این غذای خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم نافله خوزستانی
گوشت چرخ کرده : نیم کیلو
آرد نخودچی : ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ : چهار عدد
نمک، فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
سرکه : یک فنجان کوچک
شکر : دو فنجان
آب : مقداری
روغن یا کره : به میزان لازم
نعناع : به میزان لازم
دستور پخت نافله خوزستانی
مرحله اول
پیاز را با رنده متوسط رنده کرده و سپس آن را به خوبی فشار دهید تا آب اضافی اش خارج شود.داخل یک کاسه مناسب گوشت چرخ کرده را همراه پیاز بریزید.
به گوشت آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و ورز دهید.
مرحله دوم
به اندازه یک گردو از مخلوط گوشت چرخ کرده بردارید و به شکل کوفته قلقلی و گرد در بیاورید.کوفته های قلقلی ها را درون تابه کمی سرخ کنید و سپس از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم
دو عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل در کمی روغن سرخ کنید.سپس به آن آب،نعنا ساییده،سرکه و شکر اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشند.
مرحله چهارم
نافله های سرخ شده را درون مواد آبکی قرار دهید.درب تابه را بگذارید و اجازه دهید نافله ها مدت نیم ساعت با حرارت ملایم جوش بخورند و سس غلیظ شود.
کوفته ها را به همراه سس درون ظرف بچینید و به همراه نان سرو نمایید.
نکات تکمیلی در مورد نافله خوزستانی
- مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
- نکات تکمیلی در مورد نافله خوزستانی
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۰دقیقه میباشد.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۰دقیقه می باشد.
- نافله خوزستانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
- این غذا را در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل نمایید.
- نافله خوزستانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
نظرات