اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و خاص را در منزل درست کنید و از خوردن یک غذای جدید در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، در ادامه این مطلب با آموزش اریشته داغلاما همراه ما باشید.
مواد لازم اریشته داغلاما
رشته پلویی: ۲۵۰ گرم
عدس: نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
کشمش پلویی: نصف لیوان
پیاز درشت: ۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
کره و روغن: به میزان لازم
سیب زمینی: ۱ عدد
طرز تهیه اریشته داغلاما
مرحله اول
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا عدس را همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. ۱ عدد پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم سرخ و طلایی شود. نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین را اضافه کنید و هم بزنید، سپس عدس پخته و آبکش شده را داخل پیاز داغ بریزید و یک دقیقه تفت بدهید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
مرحله دوم
در مرحله بعد یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید، سپس رشته پلویی را داخل آب جوش بریزید و هم بزنید. اجازه بدهید رشته حدود ۳ دقیقه بجوشد، سپس رشته را آبکش کنید. کف قابلمه مورد نظرتان کمی روغن و زعفران دم کرده بریزید و سیب زمینی ورقه شده را روی آن بچینید.
مرحله سوم
حالا رشته آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و ترکیب عدس و پیاز داغ را به آن اضافه کنید. رشته و عدس را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند، سپس مقداری کره داغ روی مواد بریزید و اریشته را به مدت نیم ساعت دم کنید تا بپزد. در این فاصله یک عدد پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید تا پیاز نرم و طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی زردچوبه، فلفل، نمک و دارچین روی گوشت بپاشید و هم بزنید.
مرحله چهارم
وقتی گوشت کمی تفت خورد، کشمش پلویی را که از قبل شستهاید، به گوشت اضافه کنید و مقداری زعفران دم کرده بریزید. حالا مواد را هم بزنید و حرارت را کم کنید تا گوشت و کشمش بپزد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. اریشته دم کشیده را داخل دیس بکشید و از ترکیب گوشت و کشمش روی غذا بریزید و نوش جان. راستی ته دیگ سیب زمینی را فراموش نکنید!
نظرات