• 02 شهریور 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 152555

دستور پخت اریشته داغلاما،یک غذای سنتی ترکی و بسیار مقوی

اریشته داغلاما یکی از غذا‌های خوشمزه و محلی آذربایجان است که از ترکیب رشته پلویی با عدس تهیه می‌شود و به همین دلیل بسیار مقوی و البته خوشمزه است.

اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و خاص را در منزل درست کنید و از خوردن یک غذای جدید در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، در ادامه این مطلب با آموزش اریشته داغلاما همراه ما باشید.

مواد لازم اریشته داغلاما

رشته پلویی: ۲۵۰ گرم
عدس: نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
کشمش پلویی: نصف لیوان
پیاز درشت: ۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
کره و روغن: به میزان لازم
سیب زمینی: ۱ عدد

 

دستور پخت اریشته داغلاما ترکی

طرز تهیه اریشته داغلاما

مرحله اول

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا عدس را همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. ۱ عدد پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم سرخ و طلایی شود. نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین را اضافه کنید و هم بزنید، سپس عدس پخته و آبکش شده را داخل پیاز داغ بریزید و یک دقیقه تفت بدهید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.

مرحله دوم

در مرحله بعد یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید، سپس رشته پلویی را داخل آب جوش بریزید و هم بزنید. اجازه بدهید رشته حدود ۳ دقیقه بجوشد، سپس رشته را آبکش کنید. کف قابلمه مورد نظرتان کمی روغن و زعفران دم کرده بریزید و سیب زمینی ورقه شده را روی آن بچینید.

مرحله سوم

حالا رشته آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و ترکیب عدس و پیاز داغ را به آن اضافه کنید. رشته و عدس را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند، سپس مقداری کره داغ روی مواد بریزید و اریشته را به مدت نیم ساعت دم کنید تا بپزد. در این فاصله یک عدد پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید تا پیاز نرم و طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی زردچوبه، فلفل، نمک و دارچین روی گوشت بپاشید و هم بزنید.

مرحله چهارم

وقتی گوشت کمی تفت خورد، کشمش پلویی را که از قبل شسته‌اید، به گوشت اضافه کنید و مقداری زعفران دم کرده بریزید. حالا مواد را هم بزنید و حرارت را کم کنید تا گوشت و کشمش بپزد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. اریشته دم کشیده را داخل دیس بکشید و از ترکیب گوشت و کشمش روی غذا بریزید و نوش جان. راستی ته دیگ سیب زمینی را فراموش نکنید!

 

مطالب مرتبط

دستور پخت لازانیا کته ای فوق العاده خوشمزه بدون فر

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی خوشمزه در فصل پاییز و زمستان

طرز تهیه تن ماهی خانگی خوشمزه و سالم با ماهی جنوب

نظرات