طعم دهنده اصلی این خورش غوره است؛ طعم بادمجان در کنار طعم ترش غوره ترکیب بسیار کامل و لذیذی میشود که راز خوشمزگی این خورش است.
غوره و آب غوره مثل لیمو از سالهای بسیار دور اجزای جدا نشدنی از فرهنگ آشپزی ایرانی بودند. خانمهای ایرانی همیشه آب غوره را در اواخر تابستان تهیه و در شیشههای بزرگ نگهداری میکردند تا در تمام طول سال و حتی سالهای بعد، آبغوره داشته باشند. برای نگهداری دانههای غوره هم شما میتوانید آن را در فریزر نگهداری کنید تا کیفیت آنها به خوبی حفظ شود یا حتی از کنسرو غورهی آماده استفاده کنید.
در ادامه میتوانید طرز تهیه خورش مسما بادمجان مرحله به مرحله را ببینید.
مواد لازم برای ۳ نفر
مرغ: ۲ تکه
بادمجان قلمی: ۴ عدد
گوجهفرنگی: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
غوره: نصف پیمانه
زعفران دم کرده: به میزان لازم
زردچوبه، ادویهی کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان دلخواه
مرحله اول
برای شروع پوست بادمجانها را بگیرید اما قسمت سر آنها را جدا نکنید. سپس یک برش کوچک عمودی روی هر بادمجان بزنید و برای یک ساعت در آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آنها را با آب گرم شسته و خشک کنید و در روغن سرخ کنید.
مرحله دوم
وقتی بادمجانها را از تابه خارج کردید، مرغها را به همراه کمی نمک و زردچوبه در همان تابه سرخ کنید.
مرحله سوم
مرغ را پس از سرخ شدن از تابه خارج کنید و سپس پیاز را که به صورت نگینی خرد کردهاید، در تابه تفت دهید و ادویهها را به آن اضافه کنید.بعد از ادویه، رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم
بعد از تفت دادن رب به همراه پیاز، ۳ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید سس به جوش بیاید و بعد نمک آن را تنظیم کنید.
مرحله پنجم
بعد از اینکه سس کمی جوشید و غلیظ شد، تکههای مرغ سرخ شده را در آن قرار دهید و اجازه دهید ۲ ساعت با حرارت کم بپزد تا جا بیفتد. در حین پخت ۲ تا ۳ بار مرغها را پشتورو کنید.
مرحله آخر
وقتی مرغها کاملا پختند و خورش به روغن افتاد، بادمجانهای سرخ شده، گوجهفرنگیها و غورهها را در کنار مرغها قرار دهید. در این مرحله میتوانید کمی آبغوره هم به خورش اضافه کنید و ۳۰ دقیقه دیگر به خورش زمان پخت بدهید تا طعم همهی مواد به خورد هم بروند.
خورش مسما بادمجان شما حاضر است؛ نوش جان
نظرات