دستور پخت عالی “ نان شیر زعفرانی” یا شیرمال

“نان شیر زعفرانی” یا نان شیرمال نوعی نان است که با شیر و تخم مرغ تهیه می شود و بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. مواد لازم نان شیر زعفرانی : پودر شیر خشک :۱۰ گرم آرد سفید :۴۲۰ گرم شکر :۶۰ گرم تخم مرغ :۱ عدد نمک :۷ گرم زعفران دم کرده :۱ قاشق غذاخوری غلیظ پودر مایه خمیر :۸ گرم کره :۴۰ گرم شیر :۱۲۰ […]

نان شیر زعفرانی

“نان شیر زعفرانی” یا نان شیرمال نوعی نان است که با شیر و تخم مرغ تهیه می شود و بسیار خوشمزه و پر طرفدار است.

مواد لازم نان شیر زعفرانی :
پودر شیر خشک :۱۰ گرم
آرد سفید :۴۲۰ گرم
شکر :۶۰ گرم
تخم مرغ :۱ عدد
نمک :۷ گرم
زعفران دم کرده :۱ قاشق غذاخوری غلیظ
پودر مایه خمیر :۸ گرم
کره :۴۰ گرم
شیر :۱۲۰ گرم

مواد لازم استارتر:
آرد :۳۵ گرم
آب :۱۵۰ گرم

پخت خانگی نان شیر زعفرانی

طرز تهیه نان شیر زعفرانی :
ابتدا برای تهیه استارتر نان ، داخل یک کاسه فلزی آب و آرد را با هم ترکیب می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم میزنیم تا مثل فرنی به غلظت برسد.

پس از اینکه استارتر آماده شد، آنرا کنار می گذاریم تا خنک شود.

سپس داخل کاسه مناسبی آرد سفید را با شکر، خمیر مایه فوری ، نمک و شیر خشک ترکیب می کنیم و هم میزنیم.

وقتی استارتر کاملا خنک شد ، تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و هم میزنیم .سپس به مخلوط آرد اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم .

شیر و زعفران دم کرده را هم به بقیه مواد اضافه می کنیم و هم میزنیم تا خمیری یکدست به دست بیاید.

کره را به دمای محیط برسانید و بعد به خمیر جمع شده اضافه کنید و چند دقیقه ای خمیر را ورز می دهیم تا کاملا نرم و لطیف شود.

خمیر آماده شده را داخل کاسه ای بزرگ چرب شده قرار دهید.

سپس به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر حجمش زیاد شود.

پس از اینکه خمیر آماده شد آنرا روی سطح کار کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی اش گرفته شود.

فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود، قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و خمیر را داخل قالب قرار می دهیم.

سپس روی خمیر را با پارچه می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر ۱۵ تا ۲۵ دقیقه دیگر استراحت کند و مجددا حجمش زیاد شود.

پس از استراحت دوم خمیر، روی انرا با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و مقداری کنجد یا تخمه آفتابگردان روی نان می ریزیم.

سپس قالب حاوی خمیر را در طبقه وسط فر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار می دهیم تا نان آماده شود. چند دقیقه گریل را هم بعد از پخت نان روشن می کنیم تا روی آن طلایی شود.

نکات تکمیلی در مورد نان شیر زعفرانی
نان شیر زعفرانی جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

مطالب مرتبط

چگونه نان شیره انگور از خوشمزه‌ترین انواع نان را درست کنیم؟

پاسخ نانوا در اعتراض به گران فروشی ۲۰۰درصدی نان: نمی‌خوای نخر! /از هیچ کس نمی ترسند!

طرز پخت « نان اگردک » یکی از انواع نان محلی خوشمزه

نظرات