چاپ      کد خبر: 149152
25 تیر 1403

دستور پخت مجبوس دجال ، غذای عربی با مرغ

مجبوس دجال عربی یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای عربی است.یکی از مهم ترین عناصر این غذا ادویه ها است که به این غذا طعمی فوق العاده می بخشند.در ادامه این بخش طرز تهیه این غذای خوشمزه را آورده ایم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید

دستورپخت مجبوس عربی

مواد لازم مجبوس عربی برای ۴ نفر

مرغ : ۱ عدد متوسط
پیاز : ۱ عدد بزرگ
گوجه فرنگی : ۵ عدد متوسط
برنج : ۴ تا ۵ پیمانه
میخک : ۶ عدد
هل : ۶ عدد
چوب دارچین : ۳ تکه کوچک
تخم گشنیز : ۱ قاشق مربا خوری
زیره سبز : ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه : ۱ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه : نصف قاشق مربا خوری
ادویه پلویی : ۱ قاشق مربا خوری
نمک و روغن : به مقدار لازم

دستورپخت مجبوس عربی

دستور پخت مجبوس دجال

مرحله اول

در قدم اول طرز تهیه پلو عربی معروف به مجبوس دجال ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.قابلمه ای مناسبی را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.

مرحله دوم

سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.تکه های مرغ را به پیاز اضافه کنید و روی آن مقداری از ادویه مجبوس دجال را که شامل تخم گشنیز ، پودر زیره سبز ، زردچوبه و مقداری فلفل سیاه است بپاشید و خوب تفت دهید.

مرحله سوم

وقتی رنگ تکه های مرغ تغییر کرد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید به طوری که با همین مقدار آب برای پخت برنج استفاده کنیم؛ به طوری یک بند انگشت روی قابلمه خالی بماند.

مرحله چهارم

حالا درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید مرغ به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد.در این فاصله گوجه فرنگی ها را شسته و با رنده ریز رنده کنید تا به شکل پوره شود. وقتی مرغ ها پخته شدند، آنها را از داخل قابلمه بیرون آورده و آب آن را از صافی رد کنید و داخل قابلمه ای که قرار است برنج را بپزید بریزید.گوجه فرنگی رنده شده را هم به آب مرغ اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.

مرحله پنجم

در این مرحله باقی ادویه پلوهای عربی که در مواد لازم گفته شد، شامل تخم گشنیز، زیره سبز، رازیانه، هل، فلفل قرمز و میخک را داخل قابلمه آب مرغ بریزید.
برنج را هم بشویید و آب آن را دور ریخته و برنج به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود۷ دقیقه برنج بپزد.بعد یک دانه از برنج را بین انگشتانتان تست کنید و اگر اطراف برنج نرم و مغز آن کمی سفت بود برنج را آبکش کنید.

مرحله ششم

کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و با کفگیر کمی از برنج را داخل قابلمه بریزید. سپس چند تکه مرغ را روی برنج قرار دهید و مجددا روی آن برنج بریزید.
این لایه ها را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید، لایه آخر باید برنج باشد. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا بخار داخل قابلمه بپیچد.بعد حرارت را کم کنید تا غذا  کاملا دم بکشد.

مرحله هفتم

برای این غذا میتوانید از مرغ درسته هم استفاده کنید به این ترتیب که مرغ را داخل سینی فر قرار دهید و با قلمو داخل و خارج مرغ را زعفرانی کرده و در فر گرم شده  با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا حدودا ۴۰ دقیقه مرغ بپزد.

مرحله هشتم

کشمش ها را کمی  در آب خیس دهید و بعد داخل آبکش بریزید و زمانیکه آب آن گرفته شد داخل مقداری روغن با حرارت کم به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.سپس کشمش ها را از روغن بیرون بیاورید و زرشک را داخل تابه به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.برای سرو این نوع برنج و مرغ عربی، غذا را داخل دیس بکشید و تکه های مرغ را روی آنها بچینید و با کشمش، زرشک و پیاز داغ تزیین کنید.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار