دستور پخت پتله پلو همدانی،یک غذای سنتی و فوق العاده مقوی
پتله پلو یکی از سنتی ترین و خوشمزه ترین غذاهای همدان است که بسیار مقوی و خوشمزه است.
این غذا بسیار مقوی بوده و حاوی ویتامین های A,B,C,E می باشد مهم ترین خواص پتله پلو تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی می باشد و همچنین پتله پلو برای کسانی که دوران نقاهت را طی می کنند نیز بسیار مناسب است. این غذا دارای پروتئین گیاهی است و برای افراد گیاه خوار بسیار مناسب است. امروز در این مقاله یک غذا بسیار مقوی پتله پلو را با هم یاد می گیریم با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
گندم آسیاب شده: ۱.۵ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
کشمش: ۱/۳ پیمانه
گردو خرد شده: ۱/۲ پیمانه
زعفران: به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
پیاز داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه پتله پلو
۱مرحله اول :
ابتدا پتله (گندم) را به مدت ۲ ساعت از قبل خیس کنید. برنج را نیز به همراه کمی نمک از قبل خیس کرده.
۲مرحله دوم :
پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز را اضافه می کنیم و زردچوبه و فلفل سیاه میزنیم تا پیاز ها خوش رنگ و طلایی شود. سپس پتله یا گندم را اضافه کرده و ۲ لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم برای ۴۰ تا ۵۰ دقیقه گندم خوب پخته شود و آبش تمام شود.
۳مرحله سوم :
برنج را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد سپس کمی زردچوبه را به برنج زده تا کمی زرد شود سپس نرم که شد آن را آبکش کرده و کف قابلمه مقداری روغن ریخته زمانی که داغ شد ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی را کف ظرف می گذاریم و یک لایه برنج ریخته سپس یک لایه از مواد پتله ریخته و با برنج مخلوط می کنیم و این کار را ادامه داده تا برنج دم بکشد در انتهای پخت کمی کره با زعفران روی برنج ریخته و در ظرف سرو کشیده.
مرحله آخر:
داخل تابه مقداری کره ریخته و کشمش با گردو را کمی تفت می دهیم تا کشمش پف کند و در انتها کمی پیاز داغ اضافه کرده و موادمون را روی برنج ریخته و تزئین کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت پتله پلو
- می توان برنج را به صورت کته دم کرد.
- به دلخواه حبوبات مختلف مثل لوبیا یا ماش را می توانید به پتله پلو اضافه کنید.
- گوشت خورشتی نیز در بعضی رسپی ها استفاده می شود.
- اگر گندم ها پخته نشده بودند مقداری دیگر آب اضافه کنید تا خوب پخته شوند.