به گزارش اول فارس، رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در اخبار علمی فرهنگی شبکه ۴ با اشاره به اینکه مطالعات متعددی در خصوص بیماری کرونا در ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است، اظهار کرد: برخی طرحهای تحقیقاتی به صورت شبکهای در بین دانشگاه علوم پزشکی انجام و اطلاعات ثبت میشود.
ملک زاده تاکید کرد: یک مطالعه بزرگ در ۷۰ کشور دنیا انجام میشود و ۳۰ تا ۴۰ مطالعه قابل قبول در نمونههای کوچک در ایران انجام میشود، اما باید توجه داشت که تمام این مطالعات به نتیجه قطعی برای درمان نمیرسد و باید یک مطالعه بزرگ در بین چندین کشور انجام شود تا به درمان موثر و قطعی ویروس کرونا دست پیدا کرد.
او ادامه داد: بسیاری کشورها تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی در یک مطالعه بزرگ شرکت دارند و ایران به عنوان عضو فعال منطقه شناخته شده و تا یک تا دو ماه آینده میتوانیم به روش درمان بیماری برسیم.
آغاز مطالعه بیماری برای افراد بدون علامت
ملک زاده تاکید کرد: آزمایش خون از نمونه های کشوری با این هدف انجام می شود که چند درصد از ایرانیها به این ویروس مبتلا و سپس خوب شدند زیرا برخی از افراد بدون علامت بوده و این طرح به ما کمک میکند تا بفهمیم که در کجای این اپیدمی قرار داریم این مطالعه از امروز شروع و ظرف دو هفته مطالعه کامل می شود و این طرح در اکثر دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود.
او با اشاره به اینکه ما هنوز درمان موثر در بیماری کرونا را پیدا نکردیم، افزود: نه تنها در ایران بلکه هیچ جای دنیا داروی موثری در درمان ویروس کرونا کشف نشده است نکردند و تا به امروز داروهای مصرفی اثر چشمگیری در درمان کووید ۱۹ نداشته است و بیشتر داروهای مورد استفاده در درمان کرونا مربوط به آنفولانزا و سایر بیماریهای ویروسی است.
ملک زاده افزود: در ایران امکان تولید هر دارویی وجود دارد، اما هنوز داروی مورد نظر در درمان کرونا کشف نشده است و به محض اینکه دارو کشف شود ما توانایی تولید آن را در کشور داریم.
او گفت: هیچ کدام از داروهایی که امروز در درمان کرونا مشهور شده و بر سر زبانها افتاده اند هیچ کدام تاکنون به طور قطعی موثر نبوده و برخی از آنها ضرر دارند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: بیماران کرونایی نباید دنبال دارو باشند همه داروها در بیمارستانها موجود است و پیش بینی میکنیم که ساخت داروی درمان کرونا حداقل دو ماه طول بکشد.