اعلام تاریخ توقف رسمی دفن اموات در دارالرحمه شیراز [ برای چندمین بار ]

 مدتی است جاده ها و مسیرهای پیاده رو نیز در این قبرستان تبدیل به قبر شده که این کار مقطعی است و بیش از این جوابگو نخواهد بود و زور آخری بوده که برای دفن مرده در این محل زده شده است و شهرداری شیراز برای چندمین بار طی سالهای اخیر اعلام کرد که از […]

 مدتی است جاده ها و مسیرهای پیاده رو نیز در این قبرستان تبدیل به قبر شده که این کار مقطعی است و بیش از این جوابگو نخواهد بود و زور آخری بوده که برای دفن مرده در این محل زده شده است و شهرداری شیراز برای چندمین بار طی سالهای اخیر اعلام کرد که از نیمه آبان ۱۴۰۲ دفن اموات در دارالرحمه شیراز رسما متوقف خواهد شد.
 دفن اموات در دارالرحمه شیراز
به گزارش اول فارس ، غلامرضا غلامی جمعه ۱۲ آبان در خصوص اقدامات شهرداری این کلان‌شهر در جابجایی فرآیند دفن اموات از “دارالرحمه” به “بهشت احمدی”، گفت: آرامستان دارالرحمه شیراز تقریبا جایی برای دفن اموات ندارد و ظرفیتش تکمیل شده است.
او با بیان اینکه شهرداری شیراز طی سالیان گذشته آرامستان ۴۶۰ هکتاری “بهشت احمدی” را با امکانات و تجهیزات بروز و کامل، ایجاد کرده است، گفت: با توجه به تکمیل ظرفیت آرامستان دارالرحمه، از ۱۴ آبان‌ماه جاری خدمات کفن‌ودفن در این مکان ارائه نمی‌شود و “بهشت احمدی” تنها آرامستان ارائه دهنده این خدمات خواهد بود.

غلامی افزود: در حال حاضر در محل دارالرحمه شیراز حتی خیابان‌هایی که محل تردد آمبولانس، نیروهای امدادی و خدمات‌رسان است به فضای دفن اموات تبدیل شده و حتی شاهد ایجاد قبور طبقاتی در این مکان هستیم که مشکلاتی را به دلیل عمق قبور ایجاد می‌کند.

معاون شهرداری شیراز گفت: برای دفن اموات در آرامستان‌های خانوادگی، مراحل غسل‌وکفن در محل بهشت احمدی انجام و پس از استعلام از متولیان دارالرحمه، اجازه انتقال میت داده خواهد شد.

غلامی خاطرنشان کرد: در تمام بیمارستان‌های سطح شیراز، حمل و انتقال کلیه متوفیان با خودروی حمل متوفی به بهشت احمدی خواهد بود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز اضافه کرد: شهروندان شهر شیراز بدانند که فضای آرامستان بهشت احمدی یک فضای وسیع است و دریافت خدمات در این مکان سریع‌تر خواهد بود. 

غلامی عنوان کرد: با انجام این اقدام شهروندان دیگر شاهد ترافیک سنگین در بلوار رحمت برای حضور در دارالرحمه شیراز نخواهند بود. 

او اضافه کرد: با توجه به اینکه زمین آرامستان بهشت احمدی وقف نیست، خدمات حفر قبور و کفن‌ودفن بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر و با تأیید فرمانداری شهرستان شیراز امکانپذیر و اجرایی شده است.

به گزارش رویداد ایران؛ موضوع جایگزینی آرامستان بهشت احمدی به جای دارالرحمه، از نیمه دوم دهه ۹۰ به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار مدیریت شهری شیراز قرار گرفته است.

شیراز دارای ۲۳ قبرستان است اما تنها در ۷ آرامستان خدمات کفن و دفن اموات انجام می‌شود؛ در این بین، دارالرحمه، آرامستان اصلی این کلانشهر بوده و از اواسط دهه ۹۰ ظرفیت آن برای پذیرش اموات جدید تقریبا کامل بود؛ اگرچه هنوز شمار زیادی از قبور خانوادگی و قبوری که به شکل موردی توسط افراد خریداری شده، در این مکان وجود دارد.

آرامستان بهشت احمدی، در شمال شرق شیراز و ابتدای مسیر منتهی به شهرستان خرامه واقع شده و از یکی دو سال قبل، کفن و دفن اموات در آن آغاز شده است.

مطالب جالب برای خواندن:
عکس دیده نشده جاده اصفهان به شیراز در ۶۸ سال پیش
خیلی از شیرازی ها از این عکاسخانه قدیمی عکس یادگاری دارند

بر اساس این گزارش دارالرحمه شیراز بزرگترین گورستان در شهر شیراز، راه اندازی از سال ۱۳۴۸، پس از گورستان ۱۲۰۰ ساله دارالسلام شیراز قبرستان فعال می‌باشد.این آرامستان در بزرگراه رحمت با مساحت حدود ۵۰ هکتار واقع شده‌است.
آرامستان دارالسلام تا سال ۱۳۵۰ فعال بود و کفن و دفن  اموات در آن انجام می شد.ابوطالب کازرونیان نماینده وقت شیراز با بررسی وضعیت و تکمیل ظرفیت دارالسلام به این فکر افتاد که شیراز به آرامستان جدیدی نیاز دارد به همین منظور با بودجه شخصیشان، سرمایه لازم را در اختیار دامادشان «اقای ناجی» قرار دادند و دارالرحمه را با مساحت ۵۳ هکتار از خرده مالکان خریداری کردند و با مدیریت اقای یوسف ناجی این مجموعه احداث شد و به شکل هیئت امنایی اداره شد. جالب اینکه اقای ناجی اولین شخصی بودند که در سکوی اصلی رو به‌ روی مسجد در این دارالرحمه شیراز آرام گرفتند. 
نظر بدهید

مطالب مرتبط

شیرازی‌ها اموات خود را در بهشت احمدی خاک نمی کنند ، چرا؟

مادر سه شهید شیرازی درگذشت

اعتراض رئیس شورای شهر شیراز به پارتی بازی و تبعیض در دفن اموات

نظرات