دلیل اصلی سیاه شدن چای در فلاسک + ترفند جلوگیری از آن
بنابراین، این زمان اگر طولانی شود، به سیاه شدن چای ختم میگردد. به همین علت، بد نیست به بررسی دلایل سیاه شدن چای در فلاسک بپردازیم و بگوییم چرا چای در فلاسک سیاه میشود؟
نوع چای
برای جلوگیری از سیاه شدن چای می توانید از صافی استفاده کنید. با استفاده از صافی برگ های چای را جدا نمایید. در این صورت رنگ چای ثابت می ماند، همچنین می توانید از چای کیسه ای برای این کار استفاده نمایید. حتما چای تازه استفاده کنید و از مصرف چای کهنه دم بپرهیزید.
این نوع چای می تواند کمک زیادی به حل این مسئله کند. کافیست یک عدد چای کیسه ای را در فلاسک بگذارید و پس از دم کشیدن چای آن را خارج نمایید. در این صورت چای به مقدار دلخواه شما سیاه رنگ می شود.
برای نوشیدن چای خوش طعم، خوش بو و خوش رنگ فقط نوع و برند چای مهم نیست. برای داشتن خاطره ای خوش از نوشیدن این مایع آرام بخش باید به محل نگهداری چای دم شده نیز توجه کنید. زمان و نحوه نگهداری آن نیز حائز اهمیت است.
دمای آب
اگر آب برای ساخت چای در فلاسک بسیار داغ باشد، ممکن است باعث سیاه شدن چای شود. به عنوان مثال، آب جوش برای ساخت چای در فلاسک ممکن است باعث سیاه شدن چای شود.
نوع فلاسک
استفاده از فلاسک های نامناسب ممکن است باعث سیاه شدن چای شود. فلاسک هایی که دارای سطح داخلی خشک و ناصاف هستند، ممکن است باعث سیاه شدن چای شوند.
عدم شستشوی صحیح فلاسک
دومین دلیل سیاه شدن چای در فلاسک عدم شستشوی صحیح آن پس از خوردن چای و تمام شدن آن است. برای اطمینان از پاکسازی صحیح فلاسک علاوه بر مخلوط مایع ظرفشویی و آب، میتوانید از دو روش کاربردی ذیل نیز بهره بگیرید:
۱-مخلوط یخ خرد شده و نمک
یکی از روشهایی که میتوانید از آن بهره مند شوید، استفاده از مخلوط یخ خرد شده و نمک است. به این صورت که یک چهارم حجم فلاسک را با یخ خرد شده پر کرده و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک دانه درشت مانند نمک دریا به آن اضافه کنید. این کار را با بیشترین سرعت ممکن انجام دهید تا از ذوب شدن جلوگیری شود.
در فلاسک را محکم ببندید و آن را به آرامی تکان دهید. مخلوط یخ و نمک، داخل فلاسک شما را بدون ایجاد آسیب لایه برداری میکند. بعد از اتمام کار فلاسک را خالی کرده و آن را کاملاً بشویید تا نمک و یخ باقیمانده از بین برود. سپس فلاسک و در آن را به صورت جداگانه بگذارید تا در معرض هوا خشک شوند.
۲-مخلوط سرکه و جوش شیرین
روش دیگری که برای شستشوی صحیح فلاسک چای استیل به شما کمک میکند، مخلوط سرکه و جوش شیرین است. به این روش که نصف فنجان سرکه سفید، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و مقداری آب گرم را با هم مخلوط کرده و داخل فلاسک خود بریزید. آن را تکان دهید تا واکنش شیمیایی به تدریج رخ دهد. صبر کنید تا کف آن کم شود. حال فلاسک را با آب داغ کاملاً پر کنید.
اجازه دهید این مواد حدود ۱۰ دقیقه لکهها را در خود حل کنند. آن را خالی کرده و با آب داغ بشویید و خوب آبکشی کنید تا مطمئن شوید سرکه یا جوش شیرین در فلاسک باقی نمانده اند. در نهایت فلاسک و در آن را به صورت جداگانه بگذارید تا در معرض هوا خشک شوند.
روش جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک چیست؟
برای اینکه چای خوش طعم و خوش رنگ بنوشید، نه تنها باید به نوع و برند آن اهمیت دهید، بلکه محل و زمان نگهداری این مایع آرام بخش نیز باید برایتان مهم باشد. بنابراین، همانطور که پیش تر اشاره کردیم، یکی از مهم ترین دلایل سیاه شدن چای در فلاسک، عدم دقت به زمان نگهداری چای در آن است، اما اگر چاره ای ندارید و مجبور هستید چای خود را در فلاسک برای مدت زیاد نگه دارید، بد نیست با دو روش کاربردی جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک آشنا شوید.
۱-استفاده از صافی
برای اینکه بتوانید از سیاه شدن چای در فلاسک جلوگیری کنید، میتوانید از صافی استفاده نمایید. زمانی که از صافی استفاده میکنید، تفالهها یا برگهای آن را از آب داغ جدا کرده و شما با این ترفند باعث ثابت ماندن رنگ و نگه داشتن کیفیت اولیه چای برای مدت طولانی میشوید. این کار در واقع باعث میشود چای را با رنگ و طعم دلخواه خود بنوشید.
۲-استفاده از چای کیسه ای
شما میتوانید برای آماده کردن چای در فلاسک، از چای کیسه ای استفاده نمایید. این روش تفاوت چندانی با روش قبل ندارد. نقطه مشترک در هر دو، صافی مورد استفاده است.
۳-کنترل دمای آب
دمای آب نیز در سیاه شدن چای به خصوص در فلاسک استیل، عامل مؤثری محسوب میشود. به این معنی که اگر آب در فلاسک بسیار داغ باشد، ممکن است موجب تیره شدن رنگ چای شود.پس باید دمای آب را کنترل کنید.