دلیل داغ شدن بدنه یخچال چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟

خیلی وقت‌ها ممکن است بدنه یخچال‌ها به دلایل مختلفی داغ شوند.شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از علت داغ شدن بدنه یخچال بپرسید.باید بدانید که گرم بودن بدنه یخچال کاملاً طبیعی است ولی گاهی اوقات این گرما بیش از اندازه می شود و باید به فکر چاره بود. در این بخش علت داغ […]

خیلی وقت‌ها ممکن است بدنه یخچال‌ها به دلایل مختلفی داغ شوند.شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از علت داغ شدن بدنه یخچال بپرسید.باید بدانید که گرم بودن بدنه یخچال کاملاً طبیعی است ولی گاهی اوقات این گرما بیش از اندازه می شود و باید به فکر چاره بود.

علت داغ شدن بدنه یخچال

در این بخش علت داغ شدن بدنه یخچال و راهکارهای برطرف کردن این مشکل را آورده ایم.

آیا گرم شدن بدنه یخچال همیشه غیرطبیعی و نگران‌کننده است؟

اگر بعد از روشن کردن یخچال، بدنه‌اش را لمس کنید، حتماً گرمای آن را احساس خواهید کرد. باید بدانید این گرما کاملاً طبیعی است اما اگر از دمای خاصی بالاتر برود لازم است که پیگیرِ پیدا کردن دلیل این افزایش دما شوید.

چرا می‌گوییم گرم شدن بدنه یخچال طبیعی است؟

جوابش ساده است. گاز فریون در سیستم یخچال مدام در حال گردش است. این گاز سرما را به یخچال منتقل و گرما را جذب می‌کند. طبیعی است که در طی این فرآیند لوله‌های حامل گاز فریون هم گرم می‌شود.در یخچال‌های قدیمی این لوله‌ها در پشت یخچال کار گذاشته می‌شدند، برای همین هم کسی متوجه این حرارت نمی‌شد اما در یخچال‌های امروزی لوله‌ها در بدنه قرار دارند و با دست زدن به بدنه این گرما کاملاً حس می‌شود.

شما اگر نگاهی به دفترچه‌ی راهنمای یخچالتان بیندازید حد نرمال این دما را خواهید فهمید. دمایی که برای یخچال‌های مختلف تا حدودی متفاوت است. اما در صورتی که حس کردید این دما بیشتر از حد همیشگی‌اش شده پس وقت آن رسیده که علت داغ شدن بدنه یخچال را پیدا کنید.

علت داغ شدن بدنه یخچال

دلیل داغ شدن بدنه یخچال:
اگر با لمس در و دیواره های یخچال احساس گرمای بیش از حد نمودید، دلایل داغ شدن بدنه یخچال را در ادامه این مطلب آورده ایم:

۱-فن خنک‌کننده مشکل پیدا کرده است
کمپرسور یخچال یکی از مهم‌ترین بخش‌های یخچال است که کار تبدیل مایع نیتروژن به گاز و خنک کردن فضای داخلی یخچال را به عهده دارد. هر کمپرسوری برای اینکه بیش از حد داغ نشود و بتواند به‌طور مداوم کار کند نیاز به فن خنک‌کننده دارد اگر این فن مشکلی پیدا کند، کمپرسور داغ می‌شود و این گرما به لوله‌ها و بدنه منتقل می‌کند.

۲-فاصله یخچال از دیوار کم است
فاصله کم یخچال با دیواره پشت و سقف یکی از علل گرم شدن دیواره های یخچال و بدنه آن می باشد. اگر یخچال از پشت به دیوار چسبیده و اطراف آن به وسیله کابیت محاصره شده باشد، به دلیل عدم جریان هوا لوله های کندانسور که در پشت یخچال قرار دارند، خیلی گرم می شوند.

۳-یخچال بیش از حد پر می باشد
یکی از علل داغ شدن بدنه و دیواره های یخچال پر بودن و وجود مقدار زیادی از مواد غذایی در یخچال می باشد. در صورت قرار دادن مواد غذایی بیش از حد در یخچال کمپرسور یخچال برای خنک کردن و خنک نگه داشتن مواد غذایی زمان و انرژی بیشتری را صرف می کند و لوله های کندانسور پشت و کنار دور در یخچال گرمای بیشتری را تولید می کنند.

۴-کندانسور یخچالتان کثیف شده است

به مرور زمان روی کویل‌های کندانسور گرد و غبار می‌نشیند یا لوله‌ها جرم ‌میگیرند. این جرم‌ها میزان تبادل گرما را کم می‌کنند و در نتیجه کویل‌ها داغ می‌‌شوند. حرارتی که با لمس بدنه یخچال به‌خوبی حس می‌شود.

چگونه از داغ شدن بدنه و در یخچال جلوگیری نماییم؟

  • به فاصله‌های استاندارد یخچال از اطراف دقت کنید تا هوا به صورت مطلوب و درست جریان داشته باشد.
  • سرویس دوره ای یخچال را هر ۶ ماه یکبار جدی بگیرید.
  • بیش از حد یخچال را پر نکنید.
  • در یخچال را برای مدت طولانی و مرتب باز نکنید زیرا با هر بار باز کردن در، یخچال سرمای بسیاری را از دست داده و کمپرسور یخچال بیشتر کار می کند.

چگونه کندانسور یخچال را تمیز کنیم؟

رادیاتور خنک‌کننده‌ی گاز (مبرد) یا کندانسور، وظیفه‌ی خنک کردن یخچال را به عهده دارد. خوب است بدانید که به لوله‌های مبرد «کویل» گفته می‌شود. جرم گرفتگی و کثیف شدن این لوله‌ها فرآیند خنک‌سازی را مختل می‌کند.چون کمپرسور باید برای تامین سرما بیشتر کار کند و درنتیجه داغ و داغ‌تر می‌شود تا جایی که ممکن است بسوزد. بنابراین لازم است که حداقل دو بار در سال کندانسور را تمیز کنید.

برای انجام این کار هم کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

۱-یخچال را از برق درآورید و کاور پشتی‌اش را باز کنید. حالا می‌توانید کویل‌ها و پره‌های سردکننده را ببینید.
البته یخچال‌های قدیمی روی کندانسورشان پوششی ندارند و کویل‌ها به‌صورت یک شبکه‎ی توری سیاه‌رنگ در پشت یخچال قرار دارد.

۲- با یک فرچه‌ی ظریف یا دستمال و یا جاروبرقی، کویل‌ها و پره‌های سردکننده را گردگیری کنید.
در آخر کاور یخچال را سرجایش بگذارید و پریز یخچال را به برق وصل کنید.

نکته: حواستان باشد که به پره‌های سردکننده فشار نیاورید و کویل‌ها را موقع تمیزکاری خم نکنید.

مطالب مرتبط

۱۰ شگرد عالی برای نگهداری سالم خرمالو در یخچال

چرا مواد غذایی در یخچال یخ می‌زنند؟

دلیل داغ شدن بدنه یخچال چیست؟

نظرات

  • سیدحسین

    تاریخ : ۱ - دی - ۱۴۰۲

    ممنونم


  • سیدحسین

    تاریخ : ۱ - دی - ۱۴۰۲

    عالی بود ممنون از راهنمایی شما