دلیل زرد شدن ناخن چیست؟ + ۹ روش برای درمان آن

بسیاری از افردا گاهی دچار زردی ناخن می شوند این بیماری می‌تواند موجب آزار فرد شود.همچنین، این تغییر رنگ ناخن می تواند به علت لاک ناخن و یا استفاده از مواد ناسالم بهداشتی اتفاق بیوفتد.عدم رعایت بهداشت و بی اهمیتی به مراقبت صحیح از ناخن‌ها عامل دیگری در زرد شدن ناخن ها است.پس نخست، باید […]

بسیاری از افردا گاهی دچار زردی ناخن می شوند این بیماری می‌تواند موجب آزار فرد شود.همچنین، این تغییر رنگ ناخن می تواند به علت لاک ناخن و یا استفاده از مواد ناسالم بهداشتی اتفاق بیوفتد.عدم رعایت بهداشت و بی اهمیتی به مراقبت صحیح از ناخن‌ها عامل دیگری در زرد شدن ناخن ها است.پس نخست، باید از علت این تغییر آگاه شد.

درمان زرد شدن ناخن ها

علت‌های زرد شدن ناخن:

استفاده منظم از لاک های تیره

یک علت شایع زردی ناخن لاک زدن مرتب ناخن، به ویژه رنگ های تیره است. در حقیقت این رنگ موجود در لاک ها هستند که با کراتین ناخن تداخل پیدا می کنند و موجب زرد شدن ناخن ها می شوند. علاوه بر این زمانی که قصد پاک کردن لاک خود را با لاک پاک کن های حاوی استون دارید، فرصتی برای لاک ناخن مهیا می کنید تا با ناخن ها پیوند قوی ‌تری تشکیل دهند. بنابراین زردی آن تشدید می گردد.

بیماری های کبدی

دیگر علت زردی ناخن اختلال در کارکرد کبد است. بیلی ‌روبین رنگدانه زردی است که از سوخت و ساز هموگلوبین خون تولید می ‌شود و کبد وظیفه گرفتن این ماده از خون و دفع آن را از طریق صفرا بر عهده دارد. زمانی که فردی دچار اختلال کارکرد کبدی باشد، بیلی ‌روبین، به خوبی دفع نمی‌ شود و همین امر باعث تغییر رنگ ناخن ها به رنگ زرد می شود.

کمبود ویتامین‌ها

گاهی، کمبود ویتامین‌ها یا مواد معدنی ممکن است باعث زردی ناخن‌ها شود. در این موارد، استفاده از مکمل‌های ویتامین ممکن است مشکل را رفع کند.

تیروئید و دیابت

در موارد دیگر، زرد شدن ناخن‌ها ممکن است به‌دلیل مشکلات تیروئید، پسوریازیس یا دیابت باشد. در حالت‌های نادر، زردی ناخن‌ها ممکن است نشان‌دهنده وجود بیماری‌های جدی‌تری مثل سرطان پوست باشد. سندروم ناخن‌های زرد (YNS) هم مشکلی نادر با زردی مداوم ناخن‌ها و مشکلات تنفسی یا لنفاوی شناخته می‌شود.رژیم غذایی ناسالم از دلایل اصلی است که در نهایت منجربه تغییر رنگ ناخن خواهد شد. چنانچه رژیم غذایی شما دچار کمبود کلسیم و ویتامین‌های مختلف است موها و ناخن‌ها اولین علائم را نشان خواهند داد.

استفاده از محصولات آرایشی

اگر ناخن‌ها به‌دلیل استفاده از رنگ‌ها یا محصولات آرایشی بهداشتی زرد شده‌ است، ناخن‌های تازه‌ رشد کرده باید رنگی سالم و شفاف داشته باشد. اگر ناخن‌ها همچنان زرد باقی‌ مانده است، ممکن است نشانه مشکلات دیگری باشد که نیاز به بررسی پزشکی دارد.

علت زرد شدن ناخن ها

درمان زردی ناخن‌ها

اگر مشکل تغییر رنگ ناخن به مرحله مزمن و مشکوک نرسیده است، می‌توان از این توصیه‌ها برای بازگرداندن سلامت ناخن‌ها بهره برد:

۱-روغن درخت چای

اگر ناخن‌ها به‌دلیل عفونت باکتریایی یا قارچ تغییر رنگ داده است، روغن درخت چای درمان آسانی است که می‌توانید امتحان کنید. یک یا دو قطره روغن درخت چای را با روغن حامل، مانند روغن‌زیتون یا روغن نارگیل یا روغن جوجوبا، مخلوط کنید و محلول حاصل را روی ناخن آسیب‌دیده بمالید.

۲-سرکه سیب

سرکه سیب به دلیل داشتن اسید مالیک و استیک اسید به کاهش تغییر رنگ ناخن‌ها کمک می‌کند. همچنین خاصیت ضد قارچی نیز دارد که به درمان هر نوع عفونت ناخن که باعث تغییر رنگ پوست می‌شود کمک می‌کند. به علاوه سرکه سیب به تقویت و تحریک رشد ناخن کمک خواهد کرد.

یک و نیم فنجان سرکه سیب را با آب ولرم مخلوط کرده و ناخن‌های خود را به مدت ۲۰ دقیقه در محلول خیس کنید و سپس ناخن‌های خود را به طور کامل با یک حوله نرم خشک کنید.

این کار را سه بار در روز به مدت سه تا چهار هفته انجام دهید تا از عفونت و تغییر رنگ پوست جلوگیری کنید.

رفع زردی ناخن

۳-روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی خواص ضد میکروبی دارد و در برابر باکتری‌ها و قارچ‌ها موثر است. اگر مطمئن نیستید که چه چیزی باعث زرد شدن ناخن‌های‌تان شده است، روغن پونه کوهی ممکن است درمانی عالی باشد. معمولا روش استعمال هر روغن، با توجه به مواد ترکیبی استفاده شده در آن، روی بسته‌بندی نوشته شده است.

۴-سوهان زدن ناخن‌ها

به آرامی سوهان را روی ناخن‌ها عقب و جلو برده تا لایه رویی و لک‌ها از بین برود و هر قسمت را حدود ۱۰ ثانیه سوهان بزنید، اما مراقب باشید لایه‌های زیادی از ناخن را ازبین نبرید.

۵-ویتامین E

ویتامین E به سلول‌ها کمک می‌کند رطوبت را حفظ کنند و سالم‌تر به نظر برسند. پوست و مو و ناخن‌ها با داشتن مقدار زیادی ویتامین E ظاهری شاداب به خود می‌گیرند.مانند استفاده از هر روش خانگی دیگر، این نکته را باید در نظر داشت که در زمان بارداری، درمان با داروهای ضد سرطان، یا در وضعیت‌های خاص سلامت و ضعف سیستم ایمنی باید از خوددرمانی بدون اطلاع پزشک معالج پرهیز کرد.

زردی ناخن ها

۶-آب‌اکسیژنه
پراکسید هیدروژن خاصیت «اکسیدکنندگی» دارد که آن را به پاک‌کننده لکه تبدیل می‌کند. رنگ لاک تیره ممکن است به مینای ناخن نفوذ و آن را لکه‌دار کند. پراکسید هیدروژن (آب‌اکسیژنه) به عمق ناخن می‌رود و رنگ آن را روشن می‌کند، مشابه روشی که سفیدکننده مو رنگ مو را می‌زداید.

۷-رفع زردی ناخن با آب لیمو ترش
یکی از آسان ترین روش ها برای خلاصی از زردی ناخن ها استفاده از آب لیمو ترش است. آب لیمو از آن جایی که یک سفید کننده طبیعی است، قدرت این را دارد تا زردی ناخن های شما را از بین ببرد. برای بهره بردن از خواص آب لیمو تنها کافی است نیمی از یک لیمو را در یک کاسه بچکانید. سپس ناخن هایتان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. پس از آن یک مسواک نرم بردارید و روی قسمت های زرد ناخن را برس بزنید. در پایان نیز دست هایتان را با آب ولرم بشویید. اگر این کار را به مدت چند هفته و هر روز تکرار کنید، زردی ناخن هایتان از بین خواهد رفت و ناخن هایتان سفید و شفاف می گردد.

۸-لاک نزنید

اجازه دهید چند هفته‌ای ناخن‌ها بدون لاک باشند و بطور طبیعی در معرض هوا قرار بگیرند و نفس بکشند.منبع:سلامت نیوز

مطالب مرتبط

علت پوسته شدن دور ناخن چیست؟+روش پیشگیری از آن

آشنایی با دلایل افتادن و شکستن ناخن کاشته شده

علت شکستن مداوم ناخن چیست؟

نظرات