نماینده سابق مجلس با بیان اینکه متاسفانه دولت روحانی به دنبال سرابی به نام اتحادیه اروپاست گفت: استراتژی این دولت «ما نمیتوانیم» است ولی اگر مدیرانی که دل در گرو جمهوری اسلامی کنار بروند، جوانان میتوانند مشکلات را حل کنند.
زاده سال ۱۳۳۳ در شهر خشت از توابع کازرون واقع در استان فارس است. وی در سال ۱۳۵۸ پس از فراگیری زبان فرانسه موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس (DEA) از دانشگاه پیر و ماری کوری پاریس شد و دکتری مهندسی خود را در آزمایشگاه (LSS) مدرسه عالی برق (supelec) پاریس گذراند و در بهمن سال ۱۳۶۱ موفق به دریافت درجه دکتری مهندسی شده و بلافاصله به ایران برگشت و از سال ۱۳۶۲ به عنوان استاد دانشگاه علم و صنعت مشغول به تدریس و تحقیق شد.
محمد سلیمانی همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت احمدی نژاد شد. وی نمایندگی مردم تهران در مجلس نهم را در سوابق فعالیتهاش داراست و هم اکنون عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی است.
وزیر اسبق ارتباطات معتقد است اختیارات رئیس جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه بر اساس نص صریح قانون اساسی برای رفع مشکلات فوق العاده زیاده است به شرطی که اراده لازم برای حل و فصل آن وجود داشته باشد لذا او فقط قدرت دیکتاتوری ندارد که البته به دلیل اینکه بالای سر او فردی فقیه و عادل و شجاع و مورد اعتماد مردم قرار دارد رئیس جمهور نمیتواند دیکتاتوری کند.
وی تصریح کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد اعضای حاضر در شوراهای عالی کشور دولتی (اعم از وزیر و معاون وزیر و و رئیس سازمان) هستند لذا همه پیشنهادات رئیس جمهور قابلیت تصویب دارد ضمن اینکه حتی رئیس جمهور قدرت تعیین بودجه سایر قوا را هم دارد و عملا عنان کشور در اختیار اوست.
سلیمانی اظهار داشت: بی تحرکی دولت آقای روحانی به دلیل پیگیری استراتژی «ما نمیتوانیم» است لذا در این دولت شاهد اقدامات پرریسک و پرکار نیستیم و آنها عملا منتظر چیدن سیب و گلابی برجام هستند و تمامی مشکلات کشور را به این معاهده گره زدهاند.
وی گفت: مسئولیت فعلی مشکلات کشور و اشتباهات متعدد آن به دلیل خوش بینی دولت به برجام و غرب و امضای آن پای این معاهده باز میگردد؛ این در حالی است ما تمامی تعهداتمان که اکثرا سختافزاری بود را نقدا اجرایی کردیم و عملا آمریکا دیگر با ایران کاری ندارد و منطقا هم نباید به برجام باز گردد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت افزود: متاسفانه دولت آقای روحانی هم اکنون به دنبال سرابی به نام اتحادیه اروپاست و دنبال فرانسه و انگلیس و آلمان میدوند. در حالی که این کار نه منطقی است نه عقلی ضمن اینکه پایههای علمی و تجربی هم ندارد.
وی گفت: اگر اجازه دهند مدیران جهادی و دلسوز که به نفع خودشان کاری نکرده و دغدغه سرحال شدن صنعت، کشاورزی و صادرات و واردات کشور دارند بر مسند کار بیایند رها شدگی فعلی را شاهد نبوده و مشکلات رفع خواهد شد.
وزیر اسبق ارتباطات گفت: متاسفانه بخشهای مختلف دولت پاسخگوی افکار عمومی و حتی رسانهها نیستند و مشخص است که دولت آقای روحانی با آزادی بیان مشکل داشته و فقط شعار آن را میدهند و اعتقادی به آزادی رسانهها ندارند. ضمن اینکه حجم شکایت آقای روحانی از رسانهها نسبت به دولتهای قبلی چند برابر شده است.
وی افزود: دولت آقای روحانی مشی و استراتژی التماس آمریکا و اروپا در موضوع برجام را برای خودش تعیین کرده است و وقتی هیأت های خارجی که برای مذاکره به ایران میآیند یله و رها در سطح کشور پخش شده و اطلاعات تمامی بخشهای مختلف صنایع را از کشور خارج کردهاند تحریم ها اثر گذار میشود.
این عضو شورای مرکزی جبهه پایداری تصریح کرد: متاسفانه دغدغه برخی مدیران جمع کردن مال و دارایی است که این تیپ از مسئولان بیشتر از آنکه دل در گرو جمهوری اسلامی داشته باشند به دنبال ساخت و ساز آن طرف آب بوده و هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: نگاه مردم به دولت احمدی نژاد اینگونه است که او بخشهای مختلف کشور را در آن زمان به کارگاه ساخت و ساز تبدیل کرده بود و مردم آستینهای بالا زده وزرا را برای حل مشکلات میدیدند.
وی افزود: متاسفانه برخی مشاوران رئیسجمهور ضد نظام و علیه منویات و ارزشها و آرمانهای مردم شدهاند و همین موضوعات ناامیدی ایجاد کرده است. ضمن اینکه برخی وزرای دولت آقای روحانی سرمایه اجتماعی کشور را نابود کردند.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید قوه قضائیه به رشد و نبوغ لازم برسد که افراد مسئولی که کم کاری کردهاند پای میز محاکمه کشانده و از آنها بازخواست کند که چرا این کار یا آن کار را انجام ندادند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: اگر رسانهها بین مردم نظرسنجی کرده و نام پرتلاشترین وزیر دولت آقای روحانی را بپرسند نامی استخراج نخواهد شد و نمیتوانیم یک یا چند نفر آنها را الگوی مناسبی برای کار و تلاش و سیستم مدیریتی برای بدنه کشور معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: نباید مردم اینگونه تلقی کنند که اگر وزیری ۳ تا ۶ ماه در یک وزارتخانه نباشد آب از آب تکان نخواهد خورد اما متاسفانه دولت آقای روحانی شرایط را اینگونه رقم زده است.
متن کامل گفتوگو خبرگزاری فارس با محمد سلیمانی به شرح ذیل است:
**برخی افراد میگویند اختیارات رئیس جمهور برای رفع مشکلات کم است. شما به عنوان فردی که در سابقه فعالیتهایتان عضو هیات دولت وجود دارد آیا این موضوع را تایید میکنید؟
سلیمانی: من چون وزیر بوده و به اختیارات قوه قضائیه کاملا واقف هستم میدانم که اختیارات این قوه فوقالعاده است. در قانون اساسی ما به صراحت عنوان شده است که تمامی وزرا انتصاب شده از سوی رئیسجمهور هستند.
اگر برای مثال ۲۰ نفر از سوی رئیسجمهور به مجلس برای تصدی پست وزارتخانه معرفی شود پارلمان همه آنها را رد نکرده و امکان ندارد این کار را انجام دهد و سابقه هم اینگونه نشان داده که حداکثر ۲ تا ۳ نفر از لیست اعلامی دولت برای وزرای جدید رای نیاوردند وگرنه عمده این لیست رای میآورد. مصلحت نظام آن است که مجلس به لیست رئیسجمهور برای تصدی پست وزارتخانهها رای دهد تا هر چه سریعتر هیأت دولت تشکیل شده و بیکار نمانند.
ممکن است برخی افراد بگویند که وزرا از سوی مجلس انتخاب میشود اما واقعیت امر آن است که رئیسجمهور به عنوان فردی که معرفی کننده اصلی افراد برای وزارتخانههاست اینکار را انجام داده و اختیارات وی بسیار فراوان است.
اگر وزیری هماهنگ با رئیسجمهور نباشد یا کم کار باشد رئیسجمهور میتواند بلافاصله دستور جابجایی او را بدهد لذا اختیارات رئیسجمهور بسیار زیاد است که برگرفته از قانون اساسی است.
بودجه کشور از سوی بخشهای مختلف دولت نوشته شده و هیأت دولت آن را تصویب میکند. لذا هر بودجه سالیانه و برنامههای پنجساله توسعه کشور و دیگر موضوعات از سوی دولت تهیه شده و با امضای رئیسجمهور به مجلس ارجاع داده میشود.
ممکن است با یک امضای رئیسجمهور یا وزیر هزاران میلیارد تومان به جای آنکه در مسیر الف خرج شود در مسیر ب خرج شود لذا قدرت رئیسجمهور و قوه مجریه بسیار بالاست.
قدرت یک مدیر ابزار میخواهد که آن ابزار بودجه و برنامه است. بودجه دیگر قوا نیز از سوی رئیسجمهور تعیین شده و در لایحه بودجه مشخص شده و دیگر مراحل آن در مجلس شورای اسلامی طی میشود.
اگر نمایندگان مجلس طرحی بدهند نمیتوانند در آن پیشنهاد بودجهای را به دولت تحمیل کنند و این موضع هم نص صریح قانون اساسی است. شورای نگهبان هم بر این اساس آن پیشنهاد را رد میکند.
اگر از هر زاویه نگاه کنید متوجه خواهیم شد اختیارات رئیسجمهور فوقالعاده زیاد است و او فقط قدرت دیکتاتوری در کشورمان ندارد وگرنه اختیاراتش بسیار زیاد است که البته این موضوع هم به این دلیل است که بالای سر او ولی فقیه که فردی فقیه و عادل و شجاع و برجسته و مورد اعتماد مردم است، قرار دارد.
تمام کسانی که به دنبال افزایش قدرت رئیسجمهور هستند به این موضوع انتقاد دارند که چرا رئیسجمهور نمیتواند دیکتاتوری کند و اگر زمانی قانون اساسی اصلاح شود و اختیارات بیشتری به رئیسجمهور بدهند خطر دیکتاتور بودن بیشتر خواهد شد.
شوراهای عالی مصوب مجلس شورای اسلامی که میتوانند به شورای عالی فناوری اطلاعات، شورای عالی اقتصاد و شورای عالی فرهنگ، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و … به ریاست رئیسجمهور تشکیل جلسه میدهد و عواملی که وابسته به رئیسجمهور هستند یا در این شوراها صد در صدی هستند یا ۶۰-۷۰ درصد اعضای آن از دولت هستند. لذا اگر رئیسجمهور بخواهد هر طرحی را به این شوراها نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بدهد، میتواند آنها را تصویب کند.
یا برای مثال میتواند به شورای عالی اقتصاد برده و مصوبه آن را بگیرد. در شورای عالی کار و شورای عالی محیط زیست هم وضعیت چنین است.لذا رئیسجمهور در این زمینه چیزی کم ندارد و میتواند طبق ابزارهای قانونیاش رفتار کند ضمن اینکه وزرا،معاونین آنها و رئیس سازمانهای وابسته به دولت و چند نفر دیگر از سایر قوا و نمایندگان مجلس ممکن است در این شوراهای عالی عضو باشند وگرنه قاطبه آنها دولتی بوده و عنان و اختیار آنها در دستان رئیسجمهور است.
**افکار عمومی از اینکه مشکلات کشور کم نمیشود انتقاد دارند و میگویند دولتمردان باید تلاش بیشتری کنند. چرا وزرا نمیتوانند انتظارات را برآورده کنند؟
سلیمانی: کم تحرکی که از ناحیه دولت آقای روحانی مشاهده میکنید پدیده جدید محسوب نمیشود چرا که وی که از ۶ سال پیش روی کار آمده کل مجموعه دولت استراتژی خود را بر ما نمیتوانیم،قرار دادهاند و هر کاری که به آنها واگذار میشود دولتمردان اعلام میکنند ما نمیتوانیم.
هیچ وقت دولت آقای روحانی کارهای پرریسک و خطرآفرین از نظر اجرایی را نمیزنند و همه آنها منتظر برجام بوده و آنها به صراحت اعلام کردند ما منتظر چیدن سیب و گلابی برجام هستیم.
متاسفانه دولت آقای روحانی تمام صنعت کشور را به برجام گره زدهاند و حتی توسعه کشاورزی را هم به برجام مرتبط میدانند.
خوشبینی مفرطی به سرانجام برجام دارند و به هیچ وجه عاقلانه رفتار نمیکنند. اشتباهات متعدد دولت در برجام وضعیت کشور را به اینجا رسانده است اما باید ببینیم چه کسی وضعیت را به اینجا رسانده است در حالی که آن کسی که برجام را امضا کرده مسئولیت اصلی را بر عهده دارد نه کسی دیگر. در حالی که دولت میتوانست آن را امضا نکند و فوقش استعفا میداد و کنارهگیری میکرد.
طبق برجام ایران تمام امتیازات را نقداً داد و تمام مسئولیتها را اجرایی کرده است. این در حالی است که عمده این اجراها سختافزاری بود که میتوانم به ریختن بتن، جمعآوری سانتریفیوژها و … اشاره کنم. لذا چرا باید آمریکا برجام را ادامه دهد.
** به نظر شما دولت بیش از اندازه منتظر برجام و غرب و حالا هم اتحادیه اروپا نمانده است؟ چرا نباید دست بر زانوی خود زده و معضلات را حل کنیم؟
سلیمانی: اگر عاقلانه و منطقی فکر کنیم متوجه خواهیم شد که چرا آمریکا باید به ادامه برجام فکر کند. همه کسانی ک دلسوز انقلاب و نظام بودند بارها به آقای ظریف وزیر امور خارجه اعلام کردند که رئیسجمهور بعدی آمریکا بعد از اوباما برجام را پاره خواهد کرد و از آن خارج میشود در حالی که آقای ظریف پاسخی داد که پاسخش به این سوال، نشان از خوشبینی او به غرب است.
وزیر امور خارجه به منتقدین میگفت مگر میشود رئیسجمهور آمریکا بعد از اوباما برجام را پاره کند.در حالی که دیدیم این وضعیت محقق شد. متاسفانه همه تعهدات را نقدا دادیم و هر آنچه داشتیم را از دست دادیم. عملا دولت دیگر چیزی ندارد که بدهد تا آمریکا را به سر میز مذاکره هستهای بازگردانند مگر آنکه موضوعات موشکی و برخی دیگر از چیزها نظیر جزایر سهگانه را داده و یا از آب و خاک کشورمان جدا کند تا آنکه آمریکا به مذاکرات برگردد. شاید هم به دنبال بازگشت نظام طاغوتی به کشورمان هستند. البته به نظرم هر کسی دیگر غیر از آمریکا بود از برجام خارج میشد چرا که طرف مقابلش همه امتیازات وتعهداتش را اجرایی کرده است.
اشتباهات فاحشی که دولت آقای روحانی انجام داده است وضعیت کشور را به شرایط فعلی رسانده و بیش از یک سال است آمریکا از برجام خارج شده است.
خود آقای روحانی و ظریف بارها گفتهاند برجام بدون آمریکا بیمعنی است. در حالی که متاسفانه دولت آقای روحانی هم اکنون به دنبال سرابی به نام اتحادیه اروپاست و دنبال فرانسه و انگلیس و آلمان میدوند. در حالی که این کار نه منطقی است نه عقلی. ضمن اینکه پایههای علمی و تجربی هم ندارد.
روحانی به دنبال سراب اتحادیه اروپاست
دولت آقای روحانی تا چه زمانی باید سر کار گذاشتن جمهوری اسلامی از سوی فرانسه را ببیند. در حالیکه متاسفانه دولت به مکرون و فرانسه دل بستهاند و هیچ قدمی بر نمیدارند. اگر اجازه دهند مدیران جهادی دلسوز و آنهایی که به دنبال منافع شخصی نیستند و به دنبال پر کردن جیبهایشان نیستند پای کار بیایند در آن صورت هم صنعت کشور سر حال شده و حرکت خود را ادامه میدهد و هم صادرات و واردات کشورمان رو به جلو میرود و هم رونق اساسی در بخش کشاورزی صورت میگیرد که در آن صورت یله بودن و رها شدن امورات اصلی کشور را شاهد نخواهیم بود.
** آیا دولت آقای روحانی اعتقادی به رسانه به عنوان زبان مردم دارد؟
سلیمانی: متاسفانه بخشهای مختلف دولت پاسخگوی افکار عمومی و حتی رسانهها نیستند این در حالی است که ما به صراحت دیدیم آقای آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی میکروفن خبرنگار را پرت کرده و کاملا مشخص است که دولت آقای روحانی با آزادی بیان مشکل داشته و فقط شعار آن را میدهند و اعتقادی به آزادی رسانهها ندارند.
حجم شکایت آقای روحانی از رسانهها نسبت به دولتهای قبلی چند برابر شده است در حالی که از عمر دولت آقای روحانی ۶ ساله گذشته ولی دولتهای پیشین ۸ سال بر مسند کار بودهاند.
** چه میزان از افزایش مشکلات و حل نشدن معضلات به سن و سال وزرا باز میگردد؟
سلیمانی: دولت آقای روحانی مشی و استراتژی خاصی برای خودش تعیین کرده است که آن هم فقط التماس آمریکا و اروپا در موضوع برجام است. صادرات نفت هم توسط این دولت با چالش روبرو بوده است و این در حالی است که آقای زنگنه طبق تجربه گذشته نشان داده هر موقع بر مسند کار وزارت نفت قرا گرفته است نفت کاهش پیدا کرده و صدور نفت کشورمان با مشکل مواجه شده است. حالا این سؤال مطرح است که آیا کسی دیگری غیر از زنگنه نمیتواند وزارت نفت کشورمان را اداره کند؟ ولی اگر یک وزیر سر حال و با ایدههای خلاقانه در مسند کار قرار گیرد حتما راهکارهای نوین و خلاقانهای برای دور زدن تحریمها پیدا خواهد کرد.
متاسفانه دولت شرایط را به سمتی برده است که هیأت های خارجی که برای مذاکره به ایران میآیند یله و رها هستند و در سطح مختلف کشور پخش شده و اطلاعات تمامی بخشهای مختلف صنایع را از کشور خارج کردهاند و اطلاعات تحریمیشان را علیه کشورمان به روز کردهاند و تصمیمات هوشمندانهای اتخاذ میکنند تا کار را برای جمهوری اسلامی سخت کنند و میدانیم برای دور زدن تحریمها شرایط فعلی نسبت به ۸ یا ۱۰ سال پیش سختتر است اما خود دولت آقای روحانی این کارها را انجام داده است.
** مدیران نجومی بگیر که دلشان به غرب امیدوار است آیا دغدغه رفع مشکلات و دور زدن تحریمها را دارند؟
سلیمانی: دولت آقای روحانی اگر میتواند مشکلات را حل کند وارد میدان شود و اگر هم نمیتواند باید آدمهایی را به کار بگیرند که قدرت دور زدن تحریمها را داشته باشند. چرا که میدانیم مدیران توانمند و متعهدی وجود داشته و باید مدیران ضعیف و پیر کنار رفته و جوانان نخبه و خلاق در مسند کار قرار گیرند.
تنها نباید به برخورد با مدیران نجومی اکتفا کرد هر چند به وجود آمدن این دست از مدیران نشاندهنده دل به کار ندادن آنهاست و دغدغه آنها جمع کردن مال و دارایی است که این تیپ از مدیران بیشتر از آنکه دل در گرو جمهوری اسلامی داشته باشند به دنبال ساخت و ساز آن طرف آب بوده و هستند.
اگر دولت در دو سال باقی ماندهاش پای کار نظام، انقلاب و کشور و مردم بیاید و مدیران ناتوان را بهبود داده و مدیران جهادی، پرتلاش را که شبانهروز در حال فعالیت هستند را بر مسند کار بیاورد تا منافع اقتصادی کشور را بر منابع شخصی ترجیح داده و دغدغه منافعشان در بخش خصوصی را نداشته باشند منجر به رفع مشکلات کشور خواهد شد.
اگر مدیران متعهد و جهادی و انقلابی پای کار رفع مشکلات کشور بیایند مطمئنا مشکلات کشور به صورت جهشی مهار شده و نگرانی مردم کاهش پیدا خواهد کرد.
مردم عادی تفاوت بین دولت ،نظام و مجلس و قوه قضائیه را خیلی نمیدانند. آنها وقتی میبینند کارها در کشورمان پیش نمیرود و هر روزی که به مغازه یا فروشگاهی رجوع میکنند میبینند قیمتها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده و هیچ گاه قیمت اجناس پایین نیامده و در حال صعود است.
جهانگیری کنار برود و فردی که بتواند کار کند بیاید
ما هیچ گاه صحبتهای آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور را در دوران انتخابات یادمان نمیرود که در تلویزیون به صراحت گفت مردم آیا یادتان میآید که وقتی شب میخوابیدید و صبح بلند میشدید قیمت دلار و اجناس و کالاها زیادتر شده بود. چرا آقای جهانگیری هم اکنون سکوت کرده و چیزی نمیگوید که البته نشاندهنده ناتوانی او در رفع مشکلات است. لذا به نظرم باید او کنار رفته و فردی قویتر بر مسند کار قرار گرفته و مشکلات کشور را مهار و از شدت سختیها بکاهد تا در نهایت مردم امید پیدا کرده و مشکلات کمتر شود.
وقتی مردم کشورمان ببینند مدیران در حال تلاش شبانهروزی هستند و صادقانه با بخشهای مختلف کشور سخن میگویند حتی اگر اتفاقی رخ ندهد ممنون و سپاسگزار او بوده و میدانند او دغدغه رفع مشکلات را دارد.
**در کوچه و خیابان و بازار، دولت فعلی را با دولت قبلی قیاس کرده و میگویند زمان احمدی نژاد همگان در حال فعالیت و تکاپو بودند. چرا مردم به عنوان سرمایه اجتماعی کشور، مدیران فعلی را تنبل میدانند؟
سلیمانی: وقتی مردم با وزرا و مسئولین دولت آقای احمدینژاد روبرو میشوند از آن دولت تعریف و تمجید کرده و میگویند یاد آن ایام به خیر که دولت شبانهروز در حال تلاش و فعالیت بود که البته ما فقط انجام وظیفه میکردیم اما مردم میدانستند که دولت قبل آستینهایش را بالا زده و تحرک عجیبی در شهرها و روستاها و استانهای مختلف ایجاد کرده بود و عملا همه بخشهای مختلف کشور تبدیل به کارگاه ساخت و ساز شده بود.
مردم کشورمان بسیار خوب هستند و انقلاب و امام و رهبرشان را دوست دارند و به خوبی قدر آن را میدانند و میدانند اگر خدشه امنیتی و تروریستی از سوی برخی گروهکها نظیر داعش به وجود آید کشور دچار مشکل خواهد شد.
متاسفانه برخی مشاوران رئیسجمهور علیه منویات و ارزشها و آرمانهای مردم شدهاند. همین موضوعات منجر به ناامیدی در کشور شده است. برای مردم اینکه دولت فقط حرف زده و صحبت کند کافی نیست چرا که آنها عمل و تلاش برای رفع مشکلات را میخواهند.
متاسفانه شرایط فعلی کشورمان به حالتی درآمده که همگان در حال حرف هستند اما از عمل و اجرا خبری نیست. که این واقعیت تلخ کار را به جایی برده که مشکلات کشورمان افزایش پیدا کرده و امیدی به بهبود نیست اما اگر مردم چند کار و اقدام جهادی ببینند امیدها افزایش یافته و مشکلات رفع خواهد شد.
برخی مشاوران رئیس جمهور ضد آرمانهای انقلاب هستند
وقتی قمیت مسکن سه برابر شده است آیا دولت نباید پاسخگوی این وضعیت را بدهد؟ چرا دولت آقای آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی را ۵ سال در راس این وزارتخانه نگه داشت و هیچ آجری بر آجر ساختمان سازی کشور از جمله مسکن مهر نگذاشت تا بحران مسکن در کشور ایجاد شد.در حالی که هم اکنون آزادانه برای خودش میچرخد ولی باید علیه او اقامه دعوی شود و پاسخگوی عملکردش باشد.
باید قوه قضائیه به رشد و نبوغ لازم برسد که افراد مسئولی که کم کاری کردهاند پای میز محاکمه کشانده و از آنها بازخواست کند که چرا این کار یا آن کار را انجام ندادند.
برخی وزرای دولت آقای روحانی جلوی آب رودخانه را بسته و پایین دست رودخانه کاملا خشک شده است. ضمن اینکه بیکاری برخی وزارت دولت آقای روحانی منجر آن شده است که اعتماد افکار عمومی به عنوان بدنه کشور و سرمایههای اجتماعی مردم را از بین بردهاند.
قوه قضائیه مدیران کم کار را محاکمه کند
متاسفانه فرد شاخص و توانمندی در دولت آقای روحانی وجود ندارد در حالی که مردم به او اعتماد کرده و بدانند در حال فعالیت شبانهروزی است در حالیکه کابینه دولت احمدینژاد و اعضای هیأت دولت افرادی توانمندی بودند که مردم به پرتلاشی آنها اذعان داشتند.
اگر رسانهها بین مردم نظرسنجی کرده و نام پرتلاشترین وزیر دولت آقای روحانی را بپرسند نامی استخراج نخواهد شد و نمیتوانیم یک یا چند نفر آنها را الگوی مناسبی برای کار و تلاش و سیستم مدیریتی برای بدنه کشور معرفی کنیم.
تعداد زیادی از وزرای آقای روحانی توانمندی لازم را ندارند که بتوانند خودشان را به آب و آتش زده و مشکلات کشور را حل و فصل کنند. آیا مردم از ۳۰ نفری که دور میز دولت آقای روحانی مینشینند میتوانند الگویی برای کار و تلاش داشته باشند و مردم وزیری که خود را به آب و آتش بزند تا مشکلات را حل کند را نمیبینند.
* مردم در دولت روحانی وزیر پرتلاش نمیبینند
وزرا اختیارات بسیار زیادی دارند و اگر بخواهد میتواند ضمن تحرک فراوان کارهای بسیار زیادی انجام دهد. مردم وقتی ببینند وزیری برای رفع مشکلات وارد میادین مختلف و گودهای متعدد میشود، خوشحال شده و به آینده امیدوار میشوند اما متاسفانه دولتی که نامش تدبیر و امید است نه تدبیری داشته نه امیدی به جامعه تزریق کرده است لذا به صراحت میگویم با حرف و سخن مشکلات حل نشده و نمیتوانیم جامعه را با این مسکنها هدایت کنیم.
در دولت قبلی هم تحریمها و مشکلات وجود داشت. البته هر دولتی مشکلات خاص خود را دارد ولی مردم از دولت و وزیر مستقر انتظار دارند که بر اساس اختیاراتش به جنگ رفع مشکلات برود و با کار و تلاش نشان دهد که تعداد زیادی پیشنهاد برای رفع دغدغههای جامعه دارد تا بتواند مشکلات را حل کند اما ما چنین چیزی را در دولت آقای روحانی نمیبینیم.
*در برخی وزارتخانهها اگر وزیر نباشد آب از آب تکان نمیخورد
اینکه وزرای آقای روحانی کار روتین و روزانه خود را در شرایط فعلی کشور انجام دهند با حجم انبوه مشکلات هنر نیست.لذا حتی اگر وزیر و یا وزیری هم در کشور وجود نداشته باشد این کارها انجام خواهد شد. نباید مردم اینگونه تلقی کنند که اگر وزیری ۳ تا ۶ ماه در یک وزارتخانه نباشد آب از آب تکان نخواهد خورد ولی متاسفانه دولت آقای روحانی شرایط را اینگونه به وجود آورده است.