دومین سالگرد ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه چهارشنبه در شیراز برگزار شد.
به گزارش اول فارس ، یاسر هاشمی شامگاه چهارشنبه در آیین دومین سالگرد ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی در شیراز افزود: ارزش جامعه ای بالا خواهد رفت که صفات متضاد در کنار هم در بین افراد آن جامعه وجود داشته باشند.
وی افزود: صفات متضادی را در وجود آیت الله هاشمی جستجو و پیدا کردم که هر شخصی این صفات متضاد را داشته باشد می تواند در بالا بردن ارزش در اجتماع و شکوفایی آن جامعه کمک قابل توجهی کند.
هاشمی با بیان این که افزون بر ۴۰ صفت متضاد در آیت الله رفسنجانی دیده است، گفت: پدرم فردی بود که با نخبگان جامعه و متخصصین ارتباط خوبی برقرار می کرد و در عین حال نیز با مردم رابطه صمیمی داشت در صورتی که این مساله باعث نمی شد ارتباطش با جامعه نخبه نیز کم شود.
وی اظهار داشت: رئیس جمهور قبلی ایران ارتباط نسبتا خوبی با عموم جامعه برقرار کرد اما از نخبگان فاصله گرفت و رئیس جمهور فعلی نیز با نخبگان و متخصصین ارتباط خوبی دارد، از این رو ارتباط سازنده بین این دو امر متضاد با یکدیگر مساله مهمی است که تنها در پدرم دیدم.
**در عین شجاعت در جنگ، به دنبال صلح بود
فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی به فرماندهی پدرش در دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و آن را حاصل اطمینان امام خمینی(ره) به پدرش دانست.
وی افزود: ارتباط آیت الله هاشمی رفسنجانی با فرماندهان جنگ بسیار نزدیک و شجاعانه بود و در عین حال در دل هاشمی در همان لحظه صفتی متضاد و آمادگی صلح نیز وجود داشت.
هاشمی اظهار داشت: پدرم جانشین فرماندهی کل قوا در جنگ را در حالی پذیرفت که اعلام کرد می روم که جنگ را تمام کنم.
**ثروت آفرینی را دوست داشت اما ثروت اندوز نبود
فرزند رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یکی دیگر از ویژگی های آیت الله هاشمی ثروت آفرینی بود و او در دوران قبل از انقلاب به امام و انقلابیون ثابت کرده بود که توانمندی تامین هزینههای انقلاب را دارد و بعد از انقلاب اسلامی نیز در حالی که به ثروت شخصی خود اضافه نکرد اما به دنبال ثروت آفرینی و رفاه برای مردم بود.
هاشمی ادامه داد: اتهامی که به هاشمی در خصوص حمایت از سرمایه داری زده می شد از همین مساله و توجه او به ثروت آفرینی و رفاه مردم شکل می گیرد در حالی که او در چهل سال گذشته ذره ای به ثروت اندوزی شخصی فکر نکرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نخستین زندان رفتن پدرش قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: هاشمی در سال ۱۳۳۷ و زمانی که اولین منبر خود را در همدان رفت به خاطر کار تشکیلاتی به زندان افتاد و همیشه نیز به کار تشکیلاتی و حزبی ایمان داشت و قبل از انقلاب نیز به امام پیشنهاد شکل گیری حزبی را می دهد که امام خمینی در آن مقطع موافقت نفرمودند اما با اصرار هاشمی این مساله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مورد موافقت قرار گرفت.
**اصولگرای اصلاح طلب
هاشمی اضافه کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی همیشه به دنبال قوی شدن احزاب بود اما خودش هیچگاه در چارچوب حزبی نگنجید و همیشه اصولگرای اصلاح طلب شناخته می شد.
وی به خطبه سال ۷۶ هاشمی که قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایراد شد اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از فعالان سیاسی آن خطبه را باعث پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری و عاملی برای شکل گیری جریان دوم خرداد می دانند در حالی که پدرم در آن انتخابات به ناطق نوری رای داد و موارد زیادی از این دست در زندگی هاشمی دیده می شود که حاکی از بالا بودن صفات متضاد در او است.
**نامه های بی سلام هاشمی به امام
فرزند هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: آیت الله هاشمی رفسنجانی تنها کسی است که با جرات به امام خمینی(ره) صحبت می کرد و حتی نامه های بی سلام نیز برای امام خمینی نوشته است اما این مسائل هیچگاه باعث نشد رابطه مراد و مرید او نسبت به بنیانگذار انقلاب اسلامی کم شود و همینطور همیشه حرف خود را به آیت الله خامنه ای نیز می گفت ولی در نهایت مطیع امر رهبری بود.
او تصریح کرد: صفات متضاد به توانمندی کشور کمک می کند و مسولان باید از همه وجوح برای تعالی جامعه استفاده کنند.
وی در ادامه به رفتار آیت الله هاشمی در خانواده اشاره کرد و افزود: رفتار پدرم در خانواده متفاوت از یک مسئول ارشد نظام بود و در دوران کودکی اگر خطایی مرتکب می شدیم با سکوت و صبر، درس های زیادی به من، خواهر و برادرانم می داد و تقریبا همین رویکرد را در جامعه نیز داشت و در عین شجاعت با تعقل سکوت می کرد تا جواب مخالفان را در وقتش بدهد.
یاسر هاشمی رفسنجانی در پایان تاکید کرد: افتخار می کنم به داشتن پدری که در دوران مبارزه ،شکنجه های سنگینی تحمل کرد و حرف نزد اما وقتی داستان رنج هایی که به امیرکبیر تحمیل شد را می خواند نتوانست جلوی اشک هایش را بگیرد.
این آیین به دعوت حزب کارگزاران سازندگی شاخه استان فارس برگزار شد.
عکس: رضا قادری/ایرنا
نظرات