دو توصیه دارویی و تغذیه ای مهم برای زنان باردار

یک مطالعه نشان می دهد که مصرف یک دارو در دوران بارداری خطر اوتیسم در کودک را افزایش می‌دهد.  به گزارش اول فارس به نقل از  دیلی میل، یک مطالعه بین المللی هشدار داده است که مصرف پاراستامول در دوران بارداری خطر داشتن کودکان مبتلا به اوتیسم یا اختلال بیش فعالی با کمبود توجه را […]

زن باردار 1

یک مطالعه نشان می دهد که مصرف یک دارو در دوران بارداری خطر اوتیسم در کودک را افزایش می‌دهد.
 به گزارش اول فارس به نقل از  دیلی میل، یک مطالعه بین المللی هشدار داده است که مصرف پاراستامول در دوران بارداری خطر داشتن کودکان مبتلا به اوتیسم یا اختلال بیش فعالی با کمبود توجه را افزایش می‌دهد.

این مطالعه که توسط تیمی از دانشگاه بارسلونا انجام شده است، براساس تجزیه و تحلیل داده‌های سلامت بیش از ۷۰ هزار کودک در ۶ کشور اروپایی از جمله انگلستان انجام شده است.

محققان کشف کردند که ۵۶ درصد مادرانی که فرزندانی با طیف اوتیسم یا اختلال بیش فعالی با کمبود توجه دارند، از پاراستامول استفاده کرده اند.

پاراستامول رایج‌ترین دارویی است که زنان باردار برای تسکین درد مصرف می‌کنند، زیرا این مطالعه نشان داد که ۶۵ درصد از زنان در دوران بارداری از پاراستامول استفاده می‌کنند.

در حالی که این مطالعه دلیل دقیق این رابطه را کشف نکرد، مطالعات قبلی نشان داده است که این دارو می‌تواند به بدن کودک وارد شود و سموم مرتبط با عملکرد شناختی و اختلالات رفتاری در کودکان را آزاد کند.

محققان نتیجه گرفتند که زنان باردار باید فقط در صورت لزوم از پاراستامول برای کاهش خطر استفاده کنند.

پروفسور «جوردی سونر»، نویسنده این تحقیق گفت: پاراستامول ایمن‌ترین داروی ضد التهاب برای زنان باردار است، اما حتی پاراستامول نیز عوارض جانبی را نشان داده است، بنابراین بهتر است فقط در صورت لزوم مصرف شود

رژیم غذایی

کاهش عوارض بارداری با رژیمی خاص

در یک مطالعه علمی بررسی شد که با رژیمی خاص و سالم می‌توان عوارض بارداری را کاهش داد.
بر اساس گزارش اول فارس ، در مطالعات محققان دانشگاه کندی آمریکا مشخص شده است که زنان بارداری که نمره بالا در هر سه معیار تغذیه سالم کسب کرده اند، با خطر کمتر ابتلا به دیابت بارداری، اختلالات فشار خون مرتبط با بارداری و زایمان زودرس مواجه هستند.

این دانشمندان رژیم های غذایی افراد را در طول بارداری تجزیه و تحلیل کردند. ۱۹۰۰ زن از هفته ۸ تا ۱۳ بارداری تحت نظر قرار گرفتند و تمام مواردی که در طول سه ماه گذشته رعایت کرده بودند را گزارش دادند.  در هفته‌های ۱۶ تا ۲۲ و هفته‌های ۲۴ تا ۲۹، زنان آنچه را که در ۲۴ ساعت گذشته خورده بودند اعلام کردند.

پاسخ آن‌ها با توجه به سه شیوه تغذیه سالم به دست آمد: شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI)، رژیم مدیترانه‌ای جایگزین (AMED) و شیوه‌های رژیم غذایی برای جلوگیری از فشارخون بالا (DASH). هر سه شیوه تغذیه‌ای ضمن محدود کردن گوشت قرمز و فرآوری شده، بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، آجیل و حبوبات تأکید دارند.

 محققان تاکید کردند که پیروی از هر رژیم غذایی از قبل از زمان بارداری تا سه ماهه دوم با خطر کمتر دیابت حاملگی، فشار خون بالا، پره اکلامپسی و زایمان زودرس همراه است.

 زنان با نمره بالا در شاخص تغذیه سالم جایگزین در هفته ۱۶ تا ۲۲ با کاهش ۳۲ درصدی خطر ابتلا به دیابت بارداری روبرو بودند.

در زنان با نمره بالا در شیوه‌های رژیم غذایی برای جلوگیری از فشارخون بالا در هفته‌های ۸ تا ۱۲ و هفته‌های ۱۶ تا ۲۲ احتمال ابتلا به اختلالات فشار مرتبط با بارداری ۱۹ درصد کمتر بود.

نمره بالا در رژیم مدیترانه‌ای جایگزین در هفته ۲۴ تا ۲۹ یا نمره بالا در شیوه‌های رژیم غذایی برای جلوگیری از فشارخون بالا در هفته ۲۴ تا ۲۹، ۵۰٪ خطر تولد زودرس را کاهش می دهد.

این آمار و ارقام نتایجی است که دانشمندان آمریکایی در مطالعات خود به دست آوردند و تاکید زیادی بر رژیم غذایی سالم و مناسب دارند.

مطالب مرتبط

این عفونت ویروسی در دوران بارداری باعث اوتیسم در نوزاد می‌شود

چند روز از پریود بگذرد احتمال بارداری هست؟ نشانه های حاملگی در روزهای اول

خواص شگفت انگیز خوردن انگور در بارداری برای مادر و جنین

نظرات