راز داشتن ناخن‌های سالم و زیبا با چند راهکار خانگی

اول فارس| بهداشت و زیبایی: داشتن ناخن‌های سالم و زیبا، یکی از دغدغه‌های خانم‌هایی‌ست که به سلامت و زیبایی خود اهمیت می‌دهند. بدترین اتفاقی که می‌تواند برای ناخن‌ها بیفتد، ترک خوردن و یا شکستن‌شان است. به طور معمول اصلی‌ترین دلیل این حادثه خشک بودن ناخن است. مراقبت از سلامت ناخن‌ها را باید همیشه جدی بگیریم. […]

اول فارس| بهداشت و زیبایی: داشتن ناخن‌های سالم و زیبا، یکی از دغدغه‌های خانم‌هایی‌ست که به سلامت و زیبایی خود اهمیت می‌دهند. بدترین اتفاقی که می‌تواند برای ناخن‌ها بیفتد، ترک خوردن و یا شکستن‌شان است. به طور معمول اصلی‌ترین دلیل این حادثه خشک بودن ناخن است. مراقبت از سلامت ناخن‌ها را باید همیشه جدی بگیریم. این عضو بدن شاید در نگاه اول بسیار بی‌ارزش به نظر برسد، اما یکی از عوامل زیبایی دست‌هایمان ناخن‌ها هستند.

     ناخن‌ها از کراتین که نوعی پروتئین است تشکیل شده و آب و رطوبت فراونی برای نرمی و انعطاف‌پذیری خود می‌طلبد. کمبود آب باعث می‌شود که ناخن‌ها خشک و شکننده شوند. پس برای داشتن دست‌های زیبا و ناخن‌های محکم و قوی باید رطوبت ناخن را تامنی کرد، اما چگونه می‌توان رطوبت مورد نیاز ناخن‌ها را تامین و از خشکی و شکنندگی آن‌ها جلوگیری کرد؟ امروز در این مطلب قصد داریم به شما چند نکته موثر در سلامت و زیبایی ناخن‌ها معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

ناخن1

در ابتدا به شما نشانه‌های ناخن‌های سالم و ناسالم را خواهیم گفت.

نشانه‌های ناخن‌های سالم

  • رنگ ناخن باید صورتی مایل به سفید باشد.
  • پوسته دارند (پوسته‌ها نشانه‌ی سالم بودن ناخن‌ها هستند؛ پس آن‌ها را نکنید).
  • ناخن‌ها و سر سفید آن‌ها هم‌اندازه هستند.
  • قسمت هلالی‌شکل (معروف به هلالچه) در پایه ناخن‌ها قرار دارد.

نشانه‌های ناخن‌های ناسالم

  • ناخن‌های نیمه‌شکسته یا پوسته‌شده که می‌تواند ناشی از خشکی یا کمبود ویتامین باشد.
  • نقاط سفید کوچک که معمولا نشان‌دهنده‌ی این هستند که ناخن‌هایتان را می‌جوید یا بیش از اندازه لاک می‌زنید.
  • شیار‌های افقی که ممکن است ناشی از استرس، تب بالا یا فشاردادن ناخن‌ها باشد.
  • پوست قرمز و ملتهب اطراف ناخن‌ها که می‌تواند به‌دلیل کندن یا جویدن پوست اطراف ریشه‌ی ناخن رخ دهد.
  • ناخن‌های قاشقی که می‌تواند نشانه‌ی کمبود آهن یا کم خونی باشد.

موارد زیر می‌تواند در داشتن ناخن‌های زیبا وسالم به شما کمک کنند.

تمیز و خشک کردن ناخن‌ها

قدم نخست در سفید و محکم شدن ناخن برطرف کردن آلودگی است. ناخن‌ها را به مدت طولانی در معرض آب قرار ندهید. قبل از آسیب احتمالی از دستکش‌های آشپزخانه با کیفیت مناسب استفاده کنید. مواد شوینده به خاطر دارا بودن مواد شیمیایی ناخن‌ها را ضعیف و شکننده کرده و پوست اطراف ناخن را تخریب می‌کنند.

ظرفشویی 1

کوتاه نگه‌داشتن ناخن‌ها

در ناخن‌های کوتاه‌تر احتمال آسیب کمتری وجود دارد. هنگامی که فرد ناخن‌های بلندی دارد، بیشتر احتمال دارد که به چیزی یا جایی گیر کند در نتیجه بشکند یا ترک بردارد. کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها می‌تواند به جلوگیری از شکستگی‌های احتمالی و حفظ استحکام و تقویت ناخن‌ها کمک کند.

استفاده مرتب از کرم مرطوب کننده

استفاده از کرم مرطوب کننده مناسب برای دست می‌تواند به مرطوب نگه داشتن ناخن‌ها نیز کمک کند. ما باید بعد از شستن دست‌ها یا بعد از پاک کردن ناخن، از کرم استفاده کنیم تا به بازگرداندن رطوبت ناخن‌ها کمک کنیم.

کرم دست و صورت

با ناخن‌هایتان با ملایمت رفتار کنید

ناخن‌ها حساس هستند. اگر آن‌ها را به‌شدت مالش دهید، بیشتر در معرض عفونت قرار می‌گیرند. یکی دیگر از کار‌هایی که نباید انجام دهید، استفاده از سوهان‌های فلزی برای تمیز کردن زیر ناخن‌ها است. انجام بیش‌ازاندازۀ این کار می‌تواند صفحهٔ ناخن را از پوست جدا کند (اصطلاحا به آن اونیکولیز می‌گویند). جدا شدن ناخن از بستر آن، مشکلی رایج در افراد ۵۰ سال به بالا است. کشیدن سوهان فلزی به زیر ناخن می‌تواند باعث سفید و قوسی شدن سر ناخن‌ها هم بشود.

ناخن نجوید

ناخن جویدن مخصوصا در شرایط استرس‌زا از جمله عادت‌های ناسالم و آسیب زننده برخی افراد است. برخورد ناخن‌ها با بزاق دهان سبب پوسته پوسته و شاخی شدن ناخن‌ها می‌شود. این در حالی است که در حین جویدن ناخن پوست اطراف آن هم آسیب می‌بیند و علاوه بر ظاهر ناخوشایند باعث جمع شدن میکروب و آلودگی در اطراف ناخن هم می‌شود.

استفاده نکردن از استون

استون به سبب ساختار مولکولی اش، باعث خشکی ناخن‌ها و پوست اطرافشان می‌شود. بهتر است که از محلول‌هایی که بر پایه استاتیت هستند برای پاک کردن لاک ناخن استفاده کنید.

نظافت ناخن ها 1

مواد طبیعی موثر در سلامت ناخن‌ها

در این قسمت مواد طبیعی که برای سلامت ناخن‌ها مفید هستند را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم.

نمک دریا

از نمک دریا برای تقویت و براق کردن ناخن‌ها استفاده می‌کنند. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر، در یک کاسه‌ی کوچک، آب گرم بریزید و ۲ قاشق غذاخوری نمک دریا به آن اضافه کنید، ۲ قطره روغن کندر، ۲ قطره روغن جوانه‌ی گندم، ۲ قطره آبلیمو و ۲ قطره روغن مر حجازی هم به آن بیفزایید. ناخن‌هایتان را به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این ترکیب قرار بدهید و سپس با آب گرم آبکشی کنید. بعد از خشک کردن، از مرطوب‌کننده استفاده کنید. این شیوه را دو تا سه‌بار در هفته به‌کار ببرید تا به نتیجه دلخواه‌تان برسید.

زرده تخم‌مرغ

اگر ناخن‌هایتان به دلیل خشکی، شکننده شده‌اند، زرده‌ی تخم‌مرغ می‌تواند بهترین درمان باشد. زرده‌ی تخم‌مرغ را با شیر ترکیب کنید و چند دقیقه ناخن‌های خود را با آن ماساژ بدهید و سپس با آب بشویید. زرده‌ی تخم‌مرغ، رطوبت موردنیاز ناخن را تأمین می‌کند.

زرده تخم مرغ

روغن کتان

روغن کتان حاوی ریزمغذی‌هایی همچون ویتامین B، پتاسیم و اسید‌های چرب امگا۳ است که برای سلامت ناخن ضروری است. می‌توانید روغن کتان را مستقیما روی ناخن بمالید و چند دقیقه ماساژ بدهید. قبل از خواب این کار را انجام بدهید و دستکش بپوشید تا به نتیجه‌ی بهتری برسید. همچنن شما می‌توانید روغن کتان را در رژیم غذایی‌تان هم مصرف کنید. مثلا به اسموتی یا غلات صبحانه‌تان ۲ قاشق غذاخوری روغن کتان اضافه کنید.

روغن کرچک

روغن کرچک نه تنها برای محکم کردن ناخن مفید است، بلکه با عفونت‌های قارچی نیز مبارزه می‌کند. روغن کرچک را با روغن نعناع و نمک اپسوم ترکیب کنید و انگشتهایتان را به مدت ۱۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید و سپس با آب بشویید.

نعناع و بابونه

ترکیب نعناع و بابونه می‌تواند ناخن‌هایتان را تغذیه و آن‌ها را معطر و خوشبو کند. طریقه استفاده از این ترکیب عالی به این صورت است که یک قاشق چای‌خوری چای بابونه و یک قاشق چای‌خوری چای نعناع را به یک فنجان آب جوش اضافه و ۲ساعت صبر کنید تا خیس بخورد و سپس از صافی رد کنید. برای بهتر شدن این ترکیب می‌توانید یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون و ۲ قاشق غذاخوری آرد گندم به این ترکیب اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی مخلوط کنید و خمیر حاصل را روی ناخن‌ها بمالید. پس از یک ساعت آبکشی کنید. تکرار این روش دوبار در هفته تاثیر بسزایی در تقویت ناخن‌هایتان دارد.

آب پرتقال

اسیدفولیک موجود در آب پرتقال برای رشد ناخن ضروری است. ناخن‌هایتان را به مدت ۱۰ دققه در آب پرتقال تازه قرار دهید و سپس با آب شستشو دهید. بعد از خشک کردن، مرطوب‌کننده بزنید. این راهکار را هر روز انجام بدهید تا ناخن‌هایتان تقویت شوند.

آب میوه

روغن هسته انگور

روغن هسته‌ی انگور می‌تواند ناخن‌های ضعیف‌تان را مرطوب نگه‌دارد و ترک‌خوردگی‌های آن را درمان کند. روغن هسته‌ی انگور را به ناخن و کوتیکول بمالید. بهتر است روزی دوبار و به مدت چند هفته این کار را تکرار کنید.

روغن سبزیجات

روغن سبزیجات برای ناخن‌هایی که بیش از حد در معرض آب هستند بسیار مفید است. روغن را با تکه‌ای پنبه به ناخن‌هایتان بزنید و ۵ دقیقه ماساژ بدهید. این کار را روزی ۳ تا ۴ بار انجام بدهید.

کره شیا

از کره‌ی شیا برای مرطوب کردن و تقویت کردن ناخن‌ها استفاده می‌کنند. کره‌ی طبیعی شیا را ۲۰ دقیقه به ناخن و کوتیکول بمالید تا تغذیه شوند. همچنین کره‌ی شیا می‌تواند کوتیکول و آسیب‌دیدگی‌های ناخن را ترمیم کند. کره‌ی شیا را بهتر است قبل از کار‌هایی مثل مانیکور، لاک زدن و … به ناخنهایتان بزنید.

گوجه فرنگی

گوجه‌فرنگی سرشار از بیوتین (ویتامین B ۷) است که ناخن‌ها را ضخیم‌تر و محکم‌تر می‌کند. در یک کاسه، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را با نصف فنجان آب گوجه‌فرنگی مخلوط کنید و به‌مدت ۱۰ دقیقه ناخن‌هایتان را در آن قرار بدهید. این کار را هر روز انجام بدهید.

گوجه فرنگی

روغن زیتون

روغن زیتون هم مانند موارد دیگری که ذکر کردیم، در سالم و زیبا نگه‌داشتن ناخن‌ها تاثیر به‌سزایی دارد. می‌توانید با یک پنبه‌ی آغشته به روغن زیتون به ناخن‌ها بمالید.

مطالب مرتبط

۱۸ توصیه طلایی که در زیبایی پوست صورت معجزه می کند!

علت پوسته شدن دور ناخن چیست؟+روش پیشگیری از آن

اعلام ۲ شماره تلفن شبانه روزی برای گزارش تخلفات در حوزه درمان

نظرات