چاپ کد خبر: 126236
28 آبان 1402

رانندگان عمومی ؛ عامل بخش زیادی از حوادث و تصادفات جاده ای

از آنجایی که این رفتارهای پرخطر به دلیل عدم وجود نظارت بر عملکرد رانندگان حین انجام کار و تردد در جاده ها اتفاق می‌افتد، وجود یک سیستم جامع نظارتی جهت نظارت کامل بر روند انجام ماموریت ها، کاهش رخداد چنین رفتارهایی و به طبع آن، کاهش ریسک خسارت از جانب رانندگان احساس میشود.

مدیر کل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: با ارائه آموزش های دارای کیفیت، رانندگان حرفه ای از هویت و وجهه تخصصی برخوردار می شوند و با آموزش حین فعالیت حرفه ای امکان ارتقای درجه کاری و افزایش مهارت برای آنها فراهم می شود.

به گزارش اول فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرهاد مهریاری مدیر کل دفتر ایمنی و ترافیک در نخستین همایش علمی تخصصی مشترک با اتحادیه بین المللی حمل ونقل جاده ای (ایرو) گفت: ارائه آموزش های خاص بعد از هرگونه تصادف جاده ای و یا تخلف رانندگی، زمینه اصلاح رفتار و ارتقای فرهنگی در راننده راه را ایجاد می کند.

راننده

وی بر نیاز به بروزرسانی استانداردهای آموزشی و قوانین رانندگی برای فعالان ناوگان حمل و نقل عمومی تاکید کرد و گفت:

مهریاری با اشاره به این که رانندگان حرفه ای می توانند در رفتار رانندگان غیرحرفه ای تاثیرگذار باشند، عنوان کرد: با احصاء و تحلیل تصادفات ناوگان عمومی دریافتیم بخش زیادی از عوامل وقوع تصادف با رفتار راننده ارتباط دارد.

وی ادامه داد: با ارائه آموزش های دارای کیفیت، رانندگان حرفه ای از هویت و وجهه تخصصی برخوردار می شوند و با آموزش حین فعالیت حرفه ای امکان ارتقای درجه کاری و افزایش مهارت برای آنها فراهم می شود.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، بیان کرد: ناتوانی رانندگان در کنترل وسایل نقلیه ناشی از عدم مهارت آنان برای رانندگی در شرایط خاص و غیرکارآمد بودن آموزش های تئوریک و سطحی است.

مهریاری بازنگری و اصلاح آموزش های ارائه شده و طبقه بندی آموزش ها را از راهکارهای ارتقای سطح کیفی رانندگان برشمرد و افزود: نحوه ارائه آموزش های تئوریک و سطحی مبتنی بر استانداردهای آموزشی که روزآمد نیستند، اصلاح و از سویی تغییراتی در قوانین و مقررات آموزشی اعمال شود.

وی تأکید کرد: آموزش ها باید در سه طبقه بندی اصلی شامل آموزش های اولیه، تکرار و ارتقاء مهارت عملیاتی توأم با کسب تجربه و ارائه آموزش های مبتنی بر اصلاح رفتار رانندگان متخلف تدوین و اجرایی شود.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک همچنین ارائه آموزش های مورد نیاز در زمینه چک آپ و کنترل وسیله نقلیه به رانندگان حرفه ای را مهم دانست و ادامه داد: آموزش اثربخش مدیران فنی مراکز معاینه فنی در کنترل فنی و اطمینان از نبود معایب وسایل نقلیه سنگین نیز باید جدی گرفته شود.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار