چاپ کد خبر: 139030
15 فروردین 1403

رانندگان کامیون چگونه از باربری ها بابت کرایه و سوء استفاده های دیگر شکایت کنند؟

رانندگان کامیون و تریلی در برابر برخی شرکت های باربری که از پرداخت کرایه منصفانه شانه خالی می کنند و یا دست به سوء استفاده های دیگر می زنند، آنچنان هم دست بسته نیستند و می توانند حق خود را از آنها بگیرند.

شاید برای شما هم به عنوان یک راننده کامیون پیش آمده باشد که با یک بنگاه باربری به مشکل برخورد کنید. این مشکلات می تواند موارد مختلفی را در برگیرد. به عنوان مثال بعضی شرکت های حمل و نقل و باربری در پوشش یک شرکت، کار واسطه گری بار را انجام می دهند.

در واقع آنها به جای دریافت کمیسیون قانونی، درصدی غیرمتعارف از کرایه بار را از راننده مطالبه می کنند. برخی دیگر از این به اصطلاح بنگاه های باربری ، اضافه بار به رانندگان کامیون و تریلی تحمیل می کنند. چنانچه رانندگان حاضر به قبول اضافه بار نباشند با دپو کردن بارها و ندادن بار به رانندگان بین آنها رقابت منفی ایجاد کرده و نهایتا راننده ای را وادار به قبول شرایط غیرقانونی خود می کنند. ارائه بار به رانندگان آشنا و بومی و نگه داشتن رانندگان غیربومی در صف های طولانی انتظار نیز از دیگر مشکلاتی است که برای بعضی از رانندگان کامیون و تریلی بارها اتفاق افتاده است.

متاسفانه این قبیل سوء استفاده ها در حوزه حمل و نقل جاده ای از رانندگان روی می دهد و بسیار مرسوم است. با این وجود زحمتکشان جاده های کشور می توانند با ثبت شکایت در سامانه ۱۴۱ ، حق و حقوق خود را از بنگاه های باربری متخلف استیفا کنند.

در ادامه ۳ گام مهم شکایت رانندگان را به اختصار مرور می کنیم.

گام اول: برای شکایت خود سند و مدرک تهیه کنید

لازمه هر شکایتی در اختیار داشتن سند و مدرک است. اگر کرایه بار شما پرداخت نشده یا کرایه غیرمنصفانه ای به شما تحمیل شده باید بتوانید این امر را اثبات کنید. به عنوان مثال مستندات رانندگان کامیون برای ثبت شکایت پرداخت نشدن کرایه شامل موارد ذیل است؛ بارنامه، رسید پرداختی کمیسیون، برگه باسکول تخلیه یا رسید تحویل کالا و … . همیشه از این مدارک با گوشی خود عکس هم بگیرید چرا که در برخی موارد این عکس ها می تواند به عنوان سند به کار بیاید.

گام دوم: ثبت شکایت رانندگان کامیون در سامانه ۱۴۱

شما باید بعد از جمع آوری مدارک و مستندات تخلف و سوء استفاده،  با سامانه ۱۴۱  تماس گرفته و شکایت خود را ثبت کنید. پس از طرح شکایت در این سامانه و ارائه مشخصات برای راننده شاکی لینک پیگیری و شماره رهگیری پیامک می شود، با ورود به لینک مذکور صفحه ای باز می شود و درخواست کد رهگیری می کند، با درج کد رهگیری راننده شاکی وارد مرحله بعدی یعنی بارگذاری مستندات می شود. در این مرحله باید عکس واضح با حجم کمتر از ۱ مگابایت از بارنامه و رسید تخلیه (برگه باسکول) بارگذاری شود.  برای کاهش حجم عکس ها باید از اپلیکیشن بازار یک برنامه کاهش حجم عکس و ویدئو دانلود شود و حجم عکس مورد نظر با این برنامه کاهش یابد.

گام سوم : پیگیری شکایت

متاسفانه پاسخگویی به شکایت شما به سرعت انجام نمی شود و معمولا حداقل ۱۰ روز کاری زمان می برد. توجه داشته باشید که رانندگان کامیون باید در کوتاه ترین زمان از تاریخ تخلیه بار، شکایت خود را در سامانه ۱۴۱ ثبت کنند.  بعد از گذشت ۱۰ روز کاری اگر پاسخی به شکایت خود دریافت نکردید مجدداً با ۱۴۱ تماس و با ارائه کد رهگیری ، شکایت خود را پیگیری کنید. منبع: تین نیوز

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس پنجشنبه , ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۷:۵۶

گام چهارم پاره کردن یک جفت کفش آهنی

گام پنجم و آخر نا امید شدن قشر زحمتکش راننده از شکایت و بازگشت به آغوش گرم جاده

آخرین اخبار