ارز تتر نوعی ارز دیجیتال است که روی ثبات قیمت تمرکز دارد. تتر در سال ۲۰۱۴ ساخته شد و روی کاغذ، بهازای هر توکن تتر یک دلار در ذخایر نگهداری میشود.
در دنیایی که ارزهای دیجیتال درحال دگرگون کردن چشماندازهای مالی هستند، تتر بهعنوان یک پارادوکس نقش ویژهای ایفا میکند و درحالحاضر بهعنوان اولین و پرکاربردترین استیبل کوین به بخش جدایی ناپذیری از اکوسیستم رمزارزها تبدیل شده است. این ارز رمزنگاریشده وظایف تسهیل تجارت و تأمین نقدینگی را بهدوش میکشد و بهعنوان پلی بین رمزارزها و ارزهای فیات (پول سنتی) شناخته میشود.
در پشت پردهی ثبات تتر، مجموعهی پیچیدهای از سوالات در مورد شفافیت، مقررات و ماهیت ارزش آن در دنیای غیرمتمرکز مطرح میشود. در این مقاله قصد داریم بگوییم تتر چیست و به چه علت به آن نیاز داریم؟ همچنین به نقش تتر در پویایی بازار و چالشهای پیش روی آن میپردازیم.
تتر چیست؟
تتر یا دلار دیجیتال که آن را با USDT نشان میدهند، در دستهی استیبل کوینها قرار میگیرد که ترکیبی از رمزارز و پول فیات هستند. توکن USDT بهعنوان یک رمزارز به دلار ایالات متحده آمریکا وابسته است؛ بنابراین، طبق گفتهی گردانندگانش، ارزش واقعی هر یک واحد توکن تتر، با یک دلار برابری میکند و پشتوانهی آن ذخایر دلاری شرکت تتر هستند. اگر نمیدانید توکن چیست، پیشنهاد میکنیم مقالهی آن را مطالعه کنید.
استخراج تتر ممکن نیست
وابستگی توکن USDT تتر به دلار و عرضهی آن دقیقاً مانند فرایند چاپ پول توسط دولتها است. همانطور که چاپ پول در هر کشوری باید با پشتوانههایی نظیر ذخایر طلا انجام شود، صدور رمزارز تتر نیز با پشتوانهی دلار انجام میشود.
تاریخچه تتر
همه چیز از وایت پیپری آغاز شد که J. R. Willett در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد و در آن امکان ساخت رمزارز جدیدی را روی بلاک چین بیت کوین پیش کشید. این وایت پیپر درنهایت در جولای ۲۰۱۴ (تیر ۱۳۹۳) منجر به صدور نخستین نسخه از تتر با نام اولیه Realcoin توسط استارتاپی در سانتا مونیکای کالیفرنیا روی بلاکچین بیتکوین شد. طولی نکشید که در نوامبر همان سال، نام Realcoin به تتر تغییر یافت.
کلمهی انگلیسی Tether به معنای «متصلکردن» است و نشان از متصل بودن ارزش تتر به دلار دارد
بنابر گفتهی توسعهدهندگان Tether Limited، رمزارز معرفیشدهی آنها پشتوانهای واقعی بهازای هر واحد دارد و از زیرساختهای بیت کوین و شبکهی پرداخت ارزان آن بهره میبرد. کلمهی انگلیسی Tether در لغت به معنای «بستن و متصلکردن» است و نشان از متصل بودن ارزش تتر به دلار دارد.
همهی نکات مثبت دربارهی تتر باعث شد که به سرعت مورد توجه قرار بگیرد و با افزایش تقاضای کاربران رفتهرفته در بلاک چینهای دیگر نظیر اتریوم و ترون نیز یکپارچهسازی شود. تتر درابتدا فقط از پروتکلهای Omni و Liquid بیت کوین پشتیبانی میکرد که این سیاست دستخوش تغییراتی قرار گرفت (در بخش پروتکلهای تتر به آن میپردازیم). علاوهبراین، با افزایش محبوبیت، امکان خرید و فروش تتر روی بلاک چینهای آوالانچ، کاوا، پولکا و سولانا نیز ممکن شد.
شرکت تتر از آغاز فعالیت تاکنون جدای از استیبل کوین USDT، توکنهایی وابستهبه یورو (EURT)، یوآن چین (CNHT)، پِسو مکزیک (MXNT) و طلا (Tether Gold) نیز عرضه کرد که هیچکدام ارزش بازاری بهاندازهی توکن USDT پیدا نکردند. البته، این شرکت در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) اعلام کرد دیگر به پشتیبانی از EURT ادامه نخواهد داد، هرچند بازخرید آن را تا ۲۷ نوامبر ۲۰۲۵ ادامه میدهد.
بهغیراز USDT، توکنهای وابسته به یورو، یوآن و طلا نیز عرضه میشود
شرکت تتر اکنون تحت مالکیت مجموعهی iFinex فعالیت میکند. با اینکه Tether Limited در هنگ کنگ ثبت شده است؛ اما تحت قوانین جزایر ویرجین بریتانیا اداره میشود و پائولو آردونیوی ایتالیایی (Paolo Ardoino) مدیریت آن را بهعهده دارد. همچنین، صرافی رمزارز BitFinex نیز تحت مالکیت شرکت تتر قرار دارد. بدین ترتیب، هر واحد تتر ابتدا در صرافی بیتفینکس صادر میشود و سپس در بازار رمزارزها به گردش در میآید. این شیوهی عرضهی توکنها همچنان مورد انتقاد قرار میگیرد.
بزرگی ارزش بازار تتر (USDT) تا آگوست ۲۰۲۴ (مرداد ۱۴۰۳) بیشاز ۱۱۸ میلیارد دلار محاسبه شد که آن را از این نظر در جایگاه سوم، بعد از بیت کوین و اتریوم قرار میدهد. طبق گزارشی در سال ۲۰۱۹، حجم معاملات تتر از حجم معاملات بیت کوین پیشیگرفت، و در آن سال بیشترین حجم معاملات جهانی را بهخود اختصاص داد.
رمزارزها بهطور کلی نوسانات زیاد و بعضاً شدیدی دارند. فرض کنید که میخواهید بین رمزارزهای مختلف تجارت کنید، ممکن است موارد مدنظر شما بهشدت درگیر نوسان باشند، خریدوفروش در چنین وضعیتی به شرایط خاصی نیاز دارد که تتر میخواهد آن را فراهم کند. ازسویی، باید به این نکته اشاره کنیم که نوسانهای رمزارز بهعنوان یکی از دلایل اصلی رونق سرمایهگذاری در آن محسوب میشود و اساساً هدف اصلی تتر ایجاد آمادگی در سرمایهداران برای بهرهمندی از این نوسانات است نه راهکاری برای رفع آن.
نوسانگیری موفق نیاز به سرعت بالایی در انجام تراکنشها دارد
کسی که بخواهد در حوزهی خریدوفروش رمزارز فعالیت کند، با توجه به نوسانات زیاد، نیاز به سرعت بالایی دارد تا در فرایند نوسانگیری موفق شود. استفاده از خود رمزارزها برای خریدوفروش و تبدیل کردن آنها بهیکدیگر، جدای از اینکه در همهی پلتفرمها دردسترس نیست، سرعت بسیار پایینی نیز دارد.
راه دیگر تبدیل رمزارزها بهیکدیگر این است که کاربر داراییهای فعلی خود را بهفروش برساند و با پول فیات بهدست آمده، دوباره برای خرید رمرزارز دیگر اقدام کند، در چنین شرایطی تتر یا سایر استیبل کوینها به داد کاربر خواهند رسید و نیاز او به پول فیات در انجام معاملات را ازبین میبرد. تتر تنها استیبل کوین دردنیای رمزارزها نیست و نمونههای مختلفی از آنها با ویژگیهای مشابه وجود دارند. بااینهمه، تفاوت تتر با سایر استیبل کوینها در چیست؟
تفاوت تتر با سایر استیبل کوینها
تتردر مقایسهبا سایر استیبل کوینها عمر طولانیتری دارد و بهصورت رایجتری مورد استفاده قرار میگیرد. علاوهبراین، پروتکلهای بیشتری با تتر بهعنوان روش پرداختی سریع و مطمئن برای انجام معاملات سازگاری دارند. درنتیجه، هنوز رقبا نتوانستهاند به تسلط تتر خاتمه دهند. همچنین، توکن USDT تتر مانند سایر رمزارزها از ویژگیهای مهمی مثل رمزنگاری Peer-to-Peer در معاملات و گواه PoW یا Pos بهره میبرد.
ظهور تتر علاوهبر همهی اینها باعث تولد دستهی جدیدی از استیبل کوینها شد که بهجای درنظر گرفتن پشتوانهی ارز فیات، توکنهایی معادل طلا (XAUT) یا الماس (PAXG) و نفت ایجاد میکنند.
دربارهی امنیت مالی و ارشی تتر که گفته میشود دلار پشتوانهی آن است و بهازای هر تتر یک دلار در یک حساب بانکی مشخص نزد بانک دلار واریز و نگهداری میشود، شرکت صفحهی شفافیت داراییهای تتر را راهاندازی کرده است و بهروز میکند. براساس گزارش موجود در این صفحه، هماکنون، ۸۳٫۸۹ درصد توکنها با پول نقد یا معادل پول نقد و سایر سپردههای کوتاه مدت تأمین میشود و باقی پشتوانههای USDT را اوراق قرضهی شرکتی، فلزات ارزشمند، بیت کوین، دیگر انواع سرمایهگذاری و حتی چند درصد وامهای تضمینشده تشکیل میدهند.
کوسیستم تتر برای حفظ امنیت فنی و ثبات به قرار داد هوشمند تکیه میکند. قرارداد هوشمند تتر روی شبکههای مختلفی میزبانی میشود؛ بنابراین، امنیت داراییهای تتر نیز توسط گرهها (Nodes) و ماینرهای فعال در آن شبکهها تأمین خواهد شد که غالباً با اثبات کار و اثبات سرمایه آن را بهانجام میرسانند. علاوهبراین، پلتفرمهای پذیرندهی تتر همواره ممیزیهایی را اجرا میکنند تا از بهروز بودن کدها، امنیت و سازگاری با فریمورک کنونی اطمینان حاصل کنند و توسعهدهندگان توکن تتر نیز باید از سازگاری USDT با هر شبکه مطمئن شوند.
آموزش خرید تتر در ایران
خرید تتر بهعنوان یکی از راههای حفظ ارزش سرمایه و نه سرمایهگذاری در ایران شناخته میشود. تبدیل ریال به تتر برخلاف محدودیتهایی که خرید دلار کاغذی دارد، فعلاً سریعتر و راحتتر انجام میشود.
خرید تتر یکی از روشهای حفظ ارزش سرمایه و نه سرمایهگذاری در ایران است
برای خرید تتر مطمئنترین راه این است که از بهترین صرافی دیجیتال برای کابران ایرانی کمک بگیرید تا بهصورت آنلاین ریالهای خود را به دلار تبدیل کنید.
- وارد وبسایت صرافی دیجیتال شوید یا برنامهی آن را نصب کنید.
- پساز ثبت نام و انجام فرایند احراز هویت میتوانید حساب خود را با ریال و کارت بانکی شارژ کنید. (برای اینکار حتماً به رمز دوم نیاز پیدا خواهید کرد).
- با توجه به مراحل صرافی مورد استفاده قیمت و مقدار خرید را مشخص کنید تا در صف خرید قرار بگیرید.
جدای از خرید تتر با کارت بانکی از صرافیهای معتبر، روش دیگر خرید تتر با رمزارز و اصطلاحاً سواپ کردن است که در برخی صرافیها ارائه میشود. برای مثال میتوانید تبدیل ترون به تتر را انجام دهید.
کارمزد تتر و سرعت تراکنش
با اینکه کارمزد انتقال ارز دیجیتال تتر بین والتهای تتر صفر است؛ اما در شبکههای مختلف باید مبلغی را بهعنوان کارمزد برای تبدیل تتر به سایر کوینها یا ریال بپردازید. این کارمزد همیشه مقدار ثابتی نخواهد بود و ممکن است براساس شرایط مختلف تغییر کند. برای مثال، در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) بهیکباره کارمزد انتقال تتر در شبکهی ترون به ۷ دلار رسید که برای کاربران ایرانی تا حدود ۵۰۰ هزار تومان (بهدلیل نوسانات بازار ارز در ایران) بالا رفت. بهطور کلی کارمزد تتر در ترون بین ۳ تا ۷ دلار برآورد میشود. عوامل مؤثر در تغییر میزان کارمزد را میتوان امنیت شبکه، پایداری شبکه، مدیرت منابع و مشوقهای اقتصادی دانست.
امنیت شبکه، پایداری شبکه، مدیرت منابع و مشوقهای اقتصادی روی کارمزد تتر تأثیر میگذارند
برای بررسی کارمزد تتر میتوانید به وبسایت Gasfeesnow مراجعه و فهرست بهروز کارمزدها در شبکههای مختلف را مشاهده کنید. برای مثال، کارمزد تتر در شبکهی اتریوم حدودا بین نیم (۰٫۴۵۹۱) تا ۳۰ دلار عنوان میشود.
کارمزد تتر در صرافیهای ایرانی با توجه به فرایند خرید یا فروش یا برداشت یا انتقال تتر بین دو کیف پول در یک صرافی متفاوت محاسبه میشود و برای اطلاع دقیق از میزان کارمزدها باید راهنمای صرافیها را مطالعه کنید. برای مثال، بازهی کارمزد تتر در صرافی والکس تحت شرایطی به ۰٫۲ تا ۰٫۳۵ درصد از حجم معاملات میرسد یا برای برداشت در شبکهی اتریوم باید ۱۵ تتر بپردازید.
سرعت تراکنش در بین رمزارزها نیز مانند کارمزد به عوامل مختلفی گره خورده است، برای نمونه از عوامل مؤثر در سرعت تراکنش میتوان ازدحام شبکه را نام برد. ازدحام شبکه باعث میشود تراکنشی که در حالت عادی بین یک تا ۱۰ دقیقه (زمان تراکنش تتر روی شبکهی اتریوم) زمان میبرد، تا ۳۰ دقیقه طول بکشد. در شبکههای سریعتری مثل سولانا و پالیگان میتوان انتظار داشت تراکنش تتر در کمتر از یک دقیقه انجام شود.
درحالت عادی تراکنش تتر روی شبکهی اتریوم به یک تا ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد
فرایند تأیید تراکنش، زمان مورد نیاز برای تکمیل تراکنشهای رمزارزی را مشخص میکند و این فرایند در هر شبکه سازوکار متفاوتی دارد. برای مثال، در شبکهی اتریوم لازم است بین ۱۲ تا ۳۰ تأیید انجام شود، درحالی که در پالیگان تراکنش تتر با ۳ تا ۵ تأیید انجام میشود. البته تعداد پلتفرمهایی که از تتر پالیگان پشتیبانی میکنند محدود است و نمیتوان به سرعت بالای تراکنش در آن شبکه دل بست.
دیگر عامل مؤثر در سرعت تراکنش، آدرس والت است. ازنظر آدرس کیف پول رمزارز، دو مدل آدرس تعریف میشود: آدرس کیفهای پول شخصی یا بهعبارتی کیف پول غیرحضانتی و کیف پولهای حضانتی مانند آدرسهای صرافیهای رمزارز. در این بین، برخی از والتها برای افزایش ایمنی از بلاک چین کد تأیید ازپیش تعریفشدهای درخواست میکنند و همین روند درخواست کد، زمان تراکنش را افزایش میدهد.
روش مرسومی که گاهی برای سرعت بخشیدن به تراکنش تتر در برخی شبکهها استفاده میشود این است که میزان کارمزد را افزایش میدهند، هرچند که این روش، باز هم کاهش زمان تراکنش را تضمین نمیکند.
بهترین کیف پول های تتر
در انتخاب بهترین کیف پول تتر باید این را بدانید که گزینههای متفاوتی دردسترس دارید و والتهای زیادی با USDT سازگاری دارند. اما، پیشاز اینکه سراغ معرفی بهترین کیف پول تتر برویم، باید بدانید که ممکن است کیف پول یا صرافی رمزارزی که با آن سروکار دارید از تتر مبتنیبر شبکهی مدنظر شما پشتیبانی نکند. بنابراین، باید بلاک چین و پروتکل تتر مدنظر را تشخیص دهید.
برای تشخیص بلاک چین تتر از روی آدرس کیف پول یا اینکه بدانید آدرس روی کدام پلتفرم قرار دارد، موارد زیر را درنظر بگیرید:
- اگر اول آدرس کیف پول تتر با TX آغاز شود، با پلتفرم ترون (USDT TRC-20) سروکار خواهید داشت.
- اگر آدرس با عبارت bc1 یا اعداد ۱ یا ۳ شروع میشود، تتر روی پلتفرم Omni قرار دارد.
- در پلتفرم اتریوم (USDT ERC-20) نیز آدرس کیف پول تتر با 0X آغاز خواهد شد.
امکان ارسال توکن USDT مبتنیبر ERC20 روی آدرس TRC20 وجود ندارد و خطر ازدست رفتن سرمایه را بههمراه دارد.
اگر بخواهیم سراغ بهترین کیف پول های تتر برویم، باید بدانیم بهطور کلی فهرست بهترین کیف پول تتر نسبتبه بهترین کیف پولهای ارز دیجیتال آنچنان متفاوت نیست؛ اما بهطور خلاصه میتوانیم بدون ترتیب خاص موارد زیر را در اولویت قرار دهیم:
- کیف پول اتومیک (Atomic Wallet)، مقرون بهصرفه و کارآمد برای تتر.
- کیف پول پرطرفدار متامسک (Metamask) با هزینهی بالا در کارمزد انتقال تتر، زیرا روی پلتفرم اتریوم قرار میگیرد.
- کیف پول تراست والت (Trust Wallet)، شایعاتی مبنیبر بستن حساب کاربران ایرانی وجود داشته است؛ اما هنوز بهطور قابل استناد یا در مقیاس وسیعی شاهد چنین رویدادی نبودهایم.
- کیف پول سیفپل (Safepal)
- کیف پول اکسودوس (Exodos)
- کیف پول سختافزاری Trezor Model T که برای تتر بهینه شده است.
با وجود اینکه ماهیت وجودی تتر برای انجام معاملات است و قرار است که همیشه در گردش باشد، اما بسیاری از کاربران ایرانی از آن برای حفظ سرمایه استفاده میکنند؛ بنابراین، احتمال دارد بخواهید حجم عظیمی از این رمزارزها را برای طولانیمدت نگهداری کنید. دراین صورت پیشنهاد میکنیم سراغ بهترین کیف پول سخت افزاری بروید. این دسته از کیف پولها همیشه دسترسی سریعی به داراییها فراهم نمیکنند؛ اما ازنظر امنیت در رتبههای بالاتری قرار میگیرند. علاوهبر تتر، سایر رمزارزها ازجمله ارز دیجیتال نات کوین را نیز میتوان در ولت های سخت افزاری ذخیره کرد.
پروتکل های انتقال تتر
دانستن پروتکل تتر برای انجام معامه با آن ضروری است. با توجه به اینکه توکن تتر روی شبکههای مختلف عرضه میشود، کاربران باید در زمان ارسال تراکنش تتر، به مقصد و پروتکل انتقال دقت کنند.
تتر که از ابتدا روی بلاک چین بیت کوین عرضه میشد، در آگوست سال ۲۰۲۳ میلادی (مرداد ۱۴۰۲) اعلام کرد پشتیبانی از Omni Layer، Kusama و Bit Coun Cash SLP را متوقف میکند، بدین ترتیب ضرب USDT-Omni، USDT-Kusama و USDT–BCHSLP پایان یافت. همچنین، در ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳) توقف ضرب تتر روی EOS و Algorand نیز اعلام شد.
فهرست پروتکلها و شبکههایی که از تتر پشتیبانی میکنند شامل موارد زیر میشود:
- توکن ERC20 توسط بلاک چین اتریوم، اولنچ و Cosmos و Celo
- توکن TRC20 توسط بلاک چین ترون
- Liquid Asset توسط شبکهی لیکوئید
- توکن سولانا توسط شبکهی سولانا
- Statemint Asset توسط شبکهی پولکادات
- توکن تزوس توسط شبکهی Tezos
- Ton Jetton توسط بلاک چین تون
- Fungible Asset توسط بلاک چین Aptos
سایر پروتکلها شامل Near، پالیگان و پالیگان zkEVM میشود.
تتر بهعنوان یکی از برجستهترین رمزارزهای بازار انعطافپذیری مضاعفی دارد و در بسیاری از صرافیهای محبوب نیز بهچشم میخورد. مزایای تتر بهطور اساسی در موراد زیر خلاصه میشود:
- ثبات
- کاربرد گسترده و اعتبار بالا
- دسترسی سریع
- نقدشوندگی بالا
- داشتن پشتوانه
این مزایای تتر باعث میشوند کاربر در مواجهبا هر شرایطی آماده باشد تا بهترین استراتژی را پیش بگیرد.
استراتژی خروج: زمانی که نوسانات افزایش پیدا کند، بسیاری از کاربران اقدام به فروش یا تبدیل دارایهایی خود میکنند. از اینرو سرعت تبدیل اهمیت پیدا میکند و تتر این امکان را میدهد که کاربران فوراً رمزارزهای خود را (در شرایطی بدون کارمزد) به تتر تبدیل کنند. برخی از فعالین بازارهای مالی در برنامههای شبیه ساز ترید دیجیتال نیز از تتر برای حفظ سود کسبشده یا جلوگیری از زیان در شرایط نزولی کمک میگیرند.
حواله کردن: درحال حاضر تتر بهعنوان روش پرداختی امن برای انواع و اقسام خدمات محسوب میشود که در برخی پلتفرمها میتوان آن را بدون پراخت کارمزد از یک سوی دنیا به سوی دیگری انتقال داد. بهعنوان مثال میتوان به پلتفرم سولانا اشاره کرد که چنین فرایندی را بهصورت رایگان ممکن میکند.
با کمک تتر بسیاری از افراد در سراسر دنیا بدون دغدغهی پرداخت در سایتهای فری لنسری با پرداخت ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند و دستمزدشان به تتر پرداخت میشود. درمثالی دیگر میتوان به بهترین بازیهای کریپتویی اشاره کرد که پاداش کاربرانشان را در قالب تتر یا سایر توکنهای قابل تبدیل به تتر پرداخت میکنند و وابستگی کاربران به خدمات بانکی و مؤسسات مالی را کاهش میدهد.
تتر با تمام مزایایش، معایبی نیز دارد که ممکن است در شرایطی گریبانگیر کاربران شود و آنها را در مسیر سرمایهگذاری یا حفظ سرمایه دچار مشکل کند.
- ریسک متمرکزشدن
- عدم قطعیت نظارتی
- قراردادهای هوشمند
- رقابت
- فقدان شفافیت کامل
ازآنجا که USDT توسط یک شرکت عرضه میشود، همواره کاربران به تواناییهای شرکت برای نگهداری از داراییهایشان وابسته هستند. ازسویی دیگر، دستگاههای نظارتی در چندین کشور تاکنون نگرانیهایی را درمورد شفافیت عملکرد تتر بروز دادهاند که در مواردی منجر به تحقیقات شدهاند. همهی این موارد درنهایت موجب میشود تتر در مقابل رقبایی مثل USDC و DAI ضعیف ظاهر شود.
تفاوت قیمت تتر و قیمت دلار در ایران
قیمت تتر همیشه با قیمت دلار، بهخصوص در ایران، برابر نیست. دلار کاغذی و تتر هرکدام در بازارهای جداگانهای خریدوفروش میشوند و همین امر باعث میشود شاهد عرضه و تقاضای متفاوتی برای هردو این ارزها باشیم.
قیمت تتر همیشه با قیمت دلار، بهخصوص در ایران، برابر نیست.
فرض کنید وقتی قیمت بیت کوین ریزش میکند بسیاری از سرمایهداران برای تبدیل بیت کوین به USDT هجوم میآورند و تقاضا برای آن افزایش مییابد. درنتیجه، افزایش ارزش آن نسبتبه دلار کاغذی امری اجتنابناپذیر خواهد بود.
دیگر علت تفاوت قیمت تتر با دلار کاغذی در ایران به سیاستها و کارمزدهای صرافیها بازمیگردد. همانطورکه صرافیهای روی تبدیل برخی از رمزارزها کارمزدهای پایین یا نسبتاً رایگانی ارائه میکنند، در مواردی ممکن است برای جبران نقدینگی خود بهعلت حجم معاملات کمتر، قیمت تتر را بالاتر از حد معمول عنوان کنند.
با اینکه تتر مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد و در معتبرترین صرافیهای ارز دیجیتال دردسترس است؛ اما این نکات باعث نمیشود که دربارهی آن حواشی وجود نداشته باشد. یکی از بزرگترین حواشی تتر مربوط به صرافی بیتفینکس میشود که تتر در آن بهعنوان اولین استیبل کوین معرفی و عرضه شد و کاربران زیادی را به این صرافی کشاند.
طولی نکشید که دستگاههای نظارتی دربارهی تسویهشوندگی تتر و ارتباط بین تتر و بیتفینکس تحقیقاتی را آغاز کردند. در ابتدا این فرضیه مطرح بود که چون تتر توسط گردانندگان صرافی صادر میشود، مطمئن و ایمن نیست. اما فرضیهی بعدی گستردهتر بود و این پرسش را عنوان میکرد که اگر تتر لیمیتد برابر با تعداد تترها دلار نگهداری نکند، چه پیش میآید؟ این شایعات تا چند وقت ادامه داشت. درحلحاضر، گزارشهای حسابرسان مستقل درمورد تأیید گزارشهای ذخایر تتر توسط شرکت ایتالیایی BDO تهیه میشوند.
- اتهام دستکاری در قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷ مربوط میشود.
- گزارشهایی از هک گستردهی تتر در سال ۲۰۱۷ منتشر شد که خبر از سرقت ۳۱ میلیون دلاری میداد.
- این شرکت در سال ۲۰۱۸ مانع از بازدید و تأیید ذخایر ارزی خود شد و به فرضیات منفی دامن زد.
- در سال ۲۰۲۱ میلادی کمیسیون معاملاتی کالای ایالات متحده زیان ۸۵۰ میلیون دلاری تتر را فاش کرد و سیاستهای غیرشفاف تتر را به باد انتقاد گرفت.
نظر شما دربارهی خریدوفروش با تتر یا تبدیل داراییها به تتر چیست؟