راکوتان یک داروی پوست است که با ترکیبات ویتامین ای (A) برای درمان جوش آثار فوقالعاده دارد.
این دارو همچنین با نام آکوتان نیز شناخته میشود.عوارض جانبی مصرف راکوتان مصرف این دارو همانند دیگر داروها ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد. این عوارض جانبی در موارد نادر رخ میدهند. اما آشنایی با آنها به شما کمک میکند تا در صورت بروز از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. برخی از عوارض جانبی مصرف راکوتان در ادامه ذکر شدهاند:
- نازک شدن مو
- خشکی لب
- خشکی پوست
- التهاب پلکها
- کمردرد
- دردهای عضلانی
- تب
- پوسته پوسته شدن پوست
- اختلالات گوارشی
- مشکلات بینایی
- حالت تهوع
- استفراغ
- مشکلات بلع
این نکته شایان ذکر است که موارد بالا شامل تمام عوارض جانبی این دارو نیستند. برای آگاهی با عوارض جانبی بیشتر با پزشک خود مشورت کنید. در صورت مصرف و تجربه علائم غیرطبیعی به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت مشاهده علائم تهدید کننده پس از مصرف، با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.تداخلات دارویی با راکوتاندر برخی موارد ممکن است مصرف این دارو در کنار داروهای دیگر باعث ایجاد تداخل شود. این تداخلات دارویی یا باعث ایجاد عوارض خطرناک در بدن میشوند و یا اثربخشی راکوتان را افزایش یا کاهش میدهند. همچنان اطلاعات زیادی درباره داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند در دسترس نیست، اما در ادامه متداولترین آنها ذکر شدهاند:
- آنتی بیوتیکهای متعلق به گروه مینوسیکلین، تتراسایکلین و داکسی سیایکلین
- مکملها و قرصهای تقوتی شامل ویتامین ای A
- کارباماپین
همانطور که پیشتر ذکر شد، اطلاعات کاملی درباره تداخلات دارویی احتمالی با این دارو در دسترس نیست. بنابنرین در صورت مصرف دارو یا داروهایی خاص، لیستی از آنها را به پزشک خود تحویل دهید.موارد منع مصرف راکوتانممکن است مصرف این دارو برای برخی از بیماریها و یا شرایط پزشکی شما مصر باشد. در این موارد مصرف این دارو توصیه نمیشود. برخی از موارد منع مصرف راکوتان شامل موارد زیر هستند:
- افسردگی شدید
- کلسترول بالا
- اختلالات گوارشی
- خانمهای شیرده
- خانمهای باردار
- بیماریهای کبدی
- دیابت
- بیماریهای کلیوی
به این نکته توجه کنید که لیست بالا کامل نیست. بنابرین به شما توصیه میشود برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، در صورت ابتلا، بیماریها و شرایط پزشکی خود را به پزشک خود اطلاع دهید.مصرف راکوتان در دوران بارداری و شیردهیهمانطور که در قسمت قبل ذکر شد، مصرف این دارو در دوران بارداری ممنوع است. برخی از مطالعات حاکی از آن هستند که مصرف راکوتان در دوران بارداری باعث صدمه به جنین شده و برای جنین مضر است. همچنین این دارو ممکن است به شیر مادر ترشح کند، بنابرین در صورت شیردهی توصیه میشود از مصرف این دارو خودداری کنید.میزان دوز مصرفی راکوتانعموما دوز مصرفی داروها بستگی به عوامل مختلفی همانند سن، میزان وخامت بیماری و یا میزا پاسخ گویی بدن شما به دارو دارد. راکوتان اما به طور کلی از یک قانون پیروی میکند که تنها در شرایط خاص ممکن است تغییر کند. دوز مصرفی راکوتان وابسته به وزن فرد مصرف کننده است و طبق فرمول زیر تجویز میشود:
- ۰.۵ میلی گرم برای هر کیلوگرم
برای مثال در صورت که شما یک فرد ۷۰ کیلیویی هستید، به احتمال زیاد پزشک شما دوز ۳۵ میلی گرم در روز را برای شما تجویز میکند. البته ممکن است با ادامهدار شدن مصرف این دارو، دوز مصرفی راکوتان نیز تغییر کند. توصیه میشود این دارو را پس از غذا با یک لیوان آب مصرف کنید.زمان اثربخشی راکوتاندر صورت مصرف این دارو، راکوتان سریعا بر روی پوست شما اثر نخواهد گذاشت. زمان اثربخشی این دارو عموما بین ۷ تا ۱۰ ساعت پس از مصرف است و در باره زمانی ۴ تا ۵ ماه، افراد نتایج دلخواه را از این دارو میگیرند. البته میزان اثرگذاری این دارو در طولانی مدت به میزان وخامت شرایط پزشکی شما بستگی دارد.آیا راکوتان یاعث ریزش مو میشود؟یکی از سوالات متداولی که مصرف کنندگان این دارو میپرسند، ارتباط راکوتان و ریزش مو است. همانطور که در بخش عوارض جانبی اشاره شد، این دارو ممکن است باعث نازک شدن مو شود. در برخی موارد و در بلند مدت ممکن است به تدریج باعث ریزش مو شود. بنابنرین در صورتی که از راکوتان استفاده میکنید و دچار ریزش مو شدهاید، ممکن است یکی از دلایل این مشکل همین دارو باشد.در پایان، راکوتان مفید یا مضر؟این دارو همانند دیگر داروها در صورتی که به صورت صحیح مصرف شود، نه تنها ضرری ندارد بلکه برای زیبایی پوست شما بسیار مفید است. توصیه میشود راکوتان را تنها با نسخه پزشک و نحن نظارت او مصرف کنید.
نظرات