سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که از مجموع داوطلبان انتخابات مجلس، صلاحیت حدود ۳۰ درصد در هیئتهای نظارت استانی تأیید نشد.
به گزارش پایگاه خبری اول فارس ، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگویی با اشاره به بررسی صلاحیت داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس، گفت: ۲۴۹ نفر از نمایندگان کنونی مجلس برای انتخابات اسفند نامنویسی کردند که با درگذشت نماینده ایرانشهر، این آمار به ۲۴۸ نفر کاهش یافت و در مجموع صلاحیت ۹۰ نفر، یعنی حدود یکسوم ثبتنامکنندگان تأیید نشد.
وی افزود: نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان به فرمانداریها اعلام شده است که به آنان اعلام خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره فرآیند رسیدگی به شکایات و اعتراض احتمالی داوطلبان تأیید صلاحیت نشده، تأکید کرد: همه داوطلبانی که تأیید صلاحیت نشدند، بدانند که طبق قانون نظارت، یک مرحله دیگر در بررسی صلاحیتها باقی مانده است.
کدخدایی افزود: کسانی که احیانا صلاحیتشان در مرحله شورای نگهبان تأیید نشد در حالی که قبلا تأیید شد، فرصت ۱۰ روزه دیگری برای دریافت شکایات و رسیدگی مجدد به صلاحیت وجود دارد که اصطلاحاً در مرحله دوم شورای نگهبان بررسی خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که در آن مرحله بهگونهای پیش رویم که حقی از داوطلبان تضییع نشود.
قائممقام دبیر شورای نگهبان که با خبرگزاری صداوسیما گفتوگو کرده است، با اشاره به مراحل مختلف بررسی صلاحیت داوطلبان از هیئتهای اجرایی تا هیئتهای نظارت استانی و نیز در این شورا، گفت: مرحله بررسیها در شورای نگهبان از امروز آغاز شده است و پس از این هم مرحله ۱۰ روزِ دیگری داریم و در مجموع دو مرحله رسیدگی در شورای نگهبان انجام میشود.
کدخدایی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره فرجام برگزاری انتخابات الکترونیک از احراز هویت الکترونیکی رأیدهندگان بهطور صد درصدی خبر داد و افزود: در حوزههای دیگر، مسئولان شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات الکترونیکی تلاش کردند و ما هم آمادگی داشتیم، اما به علت مسائل فنی در حوزههای دیگر، الکترونیکی برگزار نمیشود.
سخنگوی شورای نگهبان از آغاز بررسی اعتراضات و شکایات داوطلبان تأیید صلاحیتنشده از امروز تا پنج روز آینده خبر داد.
کدخدایی درباره نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در هیئتهای نظارت استانی، گفت: بررسی صلاحیت داوطلبان ابتدا در هیئتهای اجرایی انجام شده که در آن مرحله تعدادی از داوطلبان، تأیید صلاحیت شدند و صلاحیت برخی نیز تأیید نشد.
وی افزود: مرحله دوم، بررسی صلاحیتها در هیئتهای نظارت استانی بود که بررسی صلاحیتها باید با مشورت هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات انجام میشد و دیدگاههایشان را درباره داوطلبان به هیئت مرکزی ارائه کنند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: البته کار بسیار سنگینی بود و همکارانم شبانهروز در تهران و استانها مشغول به کار بودند و بالاخره دیشب موفق شدیم، نتایج بررسیها را از طریق فرمانداریهای کشور اعلام کنیم به همین منظور نتایج بررسی به فرمانداریها تحویل داده شد و آنان نیز طبق قانون موظفند نتایج را بهطور کتبی به داوطلبان اعلام کنند.
کدخدایی تأکید کرد: چون از امروز در مرحله دریافت شکایتها و رسیدگی به آن در شورای نگهبان هستیم، فرمانداران باید نتایج بررسی صلاحیت را بهطور مکتوب به داوطلبان ارائه کنند تا تأیید صلاحیتنشدگان بتوانند از مهلت قانون پنج روزه برای ارائه شکایات و اعتراضها که از امروز آغاز میشود، استفاده کنند.
وی افزود: اعتراضها و شکایات در تهران به آدرسی که پیشتر از طریق اطلاعیه شورای نگهبان اعلام شده است، قابل دریافت است و داوطلبانی که اعتراض دارند با مراجعه به آن نشانی و یا در استانها با مراجعه به دفاتر این شورا، شکایاتشان را ارائه کنند.
قائممقام دبیر شورای نگهبان گفت: ما همزمان رسیدگی به اعتراضها را آغاز کردهایم و تلاش خواهیم کرد در مهلت قانونی ۲۰ روزه یعنی تا ۱۱ بهمن نتایج رسیدگی به شکایات و اعتراضها را اعلام کنیم.
کدخدایی همچنین با قدردانی از مراجع چهارگانه استعلام درباره داوطلبان انتخابات مجلس اظهار داشت: آنان در این دوره همکاری بسیار خوبی با ما داشتند که جا دارد از جانب خودم و اعضای شورای نگهبان، از مسئولان و کارشناسان این مراجع قدردانی کنم.
وی افزود: آنان تقریباً به اکثریت استعلامهایی که درباره داوطلبان شد، پاسخ دادند و گزارشهایی که به شورای نگهبان ارائه کردند، گزارشهای مبسوطی بود و ما توانستیم با دریافت استعلامها و گزارشها با دقت بیشتری به پروندههای داوطلبان رسیدگی کنیم، رسیدگیهایی که در این دوره از دقت بالاتری برخوردار بود.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین با اشاره به برخی گمانهزنیها در رسانهها درباره تأیید یا ردصلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس، گفت: در فضای مجازی و رسانههای دیگر، گمانهزنیهایی درباره داوطلبان مطرح میشود که خواهش میکنم از این کار پرهیز شود و صرفاً به اعلام نظر فرمانداریها که به داوطلبان ارائه میشود، اتکا کنند که صرفاً این اعلام نظر اعتبار دارد و گمانهزنیها و شایعات هیچ اعتباری ندارد.
کدخدایی تأکید کرد: تلاش خواهیم کرد به هرگونه اعتراض و شکایتی رسیدگی شود تا حقی ضایع نشود.
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که از مجموع داوطلبان انتخابات مجلس، صلاحیت حدود ۳۰ درصد در هیئتهای نظارت استانی تأیید نشد.
کدخدایی افزود: رقم ثبتنامیها در این دوره از انتخابات مجلس، ۱۶ هزار و ۳۳ داوطلب بود که تعدادی از آنان در مرحله بررسی صلاحیتها در هیئتهای اجرایی انصراف دادند و تعدادی هم در آن مرحله تأیید صلاحیت نشدند.
وی اضافه کرد: تعدادی از داوطلبان هم شکایت نکردند که آنان هم به انصرافیها ملحق میشوند؛ اما تعدادی شکایت کردند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: مجموعه داوطلبانی که شکایت کردند از مجموع ۱۶ هزار و ۳۳ ثبتنامکننده، حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ داوطلب هستند که ما باید صلاحیتشان را بررسی کنیم و در این مرحله رسیدگی اولیه انجام شد.
کدخدایی افزود: در این مرحله، حدود ۳۰ درصد صلاحیتشان تأیید نشد و صلاحیت برخی داوطلبان را نیز به علت کامل نبودن مدارکشان یا دقیق نبودن نشانیشان، اصطلاحا احراز نشد.
قائممقام دبیر شورای نگهبان در پایان ابراز امیدواری کرد که داوطلبانی که صلاحیتشان در این مرحله تأیید نشد یا به علت فقدان اطلاعات لازم نتوانستیم صلاحیتشان را رسیدگی کنیم، در دوره بعدی، تعیین تکلیف شوند و رقم تأییدصلاحیتشدگان افزایش یابد.
نظرات