مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس گفت: در زمینه تنش آبی و کم آبی گرچه هنوز علیرغم بارندگیهای امسال، به میزان بارندگی سال گذشته نرسیدهایم اما نگرانی بابت تأمین و توزیع آب در استان وجود ندارد.
به گزارش اول فارس ، علی شبانی افزود: از عموم مردم استان خواستاریم تا حداقل ۲۰ درصد در مصرف خود صرفهجویی کنند و اگر ۲۰ درصد در مصرف آب منازل و ادارات صرفهجویی شود، ۴۲ میلیون متر مکعب آب صرفهجویی خواهد شد.
وی از فعال بودن یک هزار و ۲۰۰ حلقه چاه آب، ۲۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع و ۱۰ هزار کیلومتر خط انتقال در استان فارس خبر داد و افزود: شبکه جمعآوری فاضلاب در ۱۲ شهر و ۸ روستای استان فعال است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس در خصوص دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه آبفا استان گفت: در دولت سیزدهم ۲۷۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان در استان فارس شروع شده است.
وی از تحقق ۱۰۰ درصدی پروژههای مصوب سفر دوم ریاست جمهوری به استان فارس خبر داد و افزود: مهمترین این پروژهها تصفیه فاضلاب آباده، کازرون و روستای شهرمیان بوده است.
شبانی با بیان اینکه همچنین ۶۴۱ پروژه با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان حوزه آبفا در دست اجرا داریم، ابراز امیدواری کرد که بتوان از این پروژهها در هفته دولت امسال بهرهبرداری کرد.
مدیرعامل آبفا فارس در بخش دیگری از سخنان خود با تصریح اینکه بازه زمانی ۲۵ تا ۳۱ خردادماه به نام هفته صرفهجویی آب نامگذاری شده است، به ارائه آماری در این خصوص پرداخت و گفت: در استان فارس ۳۶ شهرستان، ۱۲۰ شهر و ۲۱۰۰ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان فارس هستند.
شبانی با بیان اینکه همچنین ۹ تصفیهخانه در سطح استان فارس فعالیت دارد، تعداد مشترکان آب در شهرها و روستاهای استان فارس منهای کلانشهر شیراز را یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس با تصریح اینکه سالانه بیش ۴ تا ۵ درصد رشد مشترکین آب در شیراز داریم ولی در استان فارس این آمار حدود ۳ درصد است، گفت: تلاشهای زیادی در عرصه تأمین آب در استان انجام میشود اما هرچه تلاش میکنیم احساس میکنیم سر جای قبلی هستیم.
شبانی با بیان اینکه در یکی از مناطق جهرم عمق چاه آب به ۶۵۰ متر رسیده است، خواستار اصلاح نگاهها به مصرف آب شد و گفت: تأمین آب شرب امروز سختترین کار شده است.
وی به نقش استفاده از شیرآلات کم مصرف هم اشاره کرد و از دولت خواست تا تولیدکنندگان داخلی این محصولات را یاری کند و سپس ادامه داد: اگر عموم مردم از شیرآلات کاهنده استفاده کنند بین ۵۰ تا ۶۰ درصد صرفهجویی در مصرف آب خواهیم داشت.
مدیرعامل آبفا فارس همچنین از انعقاد تفاهمنامههای همکاری با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، آموزش و پرورش و سپاه استان برای انجام کارهای فرهنگی در زمینه مصرف آب خبر داد و گفت: باید طوری در بحث مصرف آب رفتار کنیم که نسل آینده زیان نبیند.
وی بیان کرد: قریب ۳۳ درصد آب مصرفی بابت استحمام در منازل، ۲۰ درصد بابت استفاده از سرویس بهداشتی، ۱۴ درصد بابت استفاده از ماشینهای لباسشویی استفاده میشود و تنها ۳ درصد آب آشامیدنی برای شرب استفاده میشود که این آمار و ارقام قابل تفکر است.
شبانی میزان سطح برخورداری مردم استان فارس خدمات جمعآوری فاضلاب در استان منهای شیراز را حدود ۱۷ درصد اعلام کرد و گفت: با پروژههایی که اکنون در دسترس اجرا داریم، این سطح برخورداری به ۲۵ درصد خواهد رسید.
مدیرعامل آبفا فارس یکی از معضلات این حوزه را انشعابات غیرمجاز و نصب پمپهای غیرمجاز عنوان کرد و خواستار همکاری مردم برای رفع این معضل شد.
وی، شعار امسال در هفته صرفهجویی در مصرف آب را «آب، محور امنیت و ضامن توسعه» عنوان کرد و گفت: هفته صرفه جویی در مصرف آب از ۲۵ لغایت ۳۱ خرداد و با هدف ترویج فرهنگ مصرف بهینه و حفظ منابع آب برگزار و طی آن با انجام برنامههای متعدد در بین اقشار مختلف جامعه، راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب تبیین میشود.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس افزود: براین اساس، روزهای هفته صرفه جویی با نام «آب، ارزشهای دینی و ملی»، «خانواده، فرهنگ و مدیریت مصرف» و «آب، رسانه و افکار عمومی» نامگذاری شده است.
وی اضافه کرد: «پساب، صنعت و محیط زیست»، «آب، اقتصاد و بهره وری»، «آب، عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی» و «آب، آموزش شهروندی و مسئولیت پذیری» دیگر عناوین روزهای هفته صرفهجویی در مصرف آب است.
شبانی در ادامه بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت رسانه برای فرهنگسازی در مصرف بهینه آب و بر لزوم صرفهجویی در مصرف آب توسط مردم در تمام فصول به ویژه فصل تابستان تأکید کرد و گفت: اگر مردم فهیم فارس فقط ۲۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی داشته باشند، ۴۲ میلیون مترمکعب صرفهجویی به دنبال دارد، لذا نیاز است رسانهها در این زمینه فرهنگسازی کنند.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس گفت: بدون شک عدالت اجتماعی در قالب توسعه پایدار محقق میشود؛ توسعه پایدار این است که در شرایط کنونی به گونهای نیازمان را برطرف کنیم که به نسل آینده ضرری وارد نشود.
وی عنوان کرد: برخی معتقدند بخش کشاورزی مصرف کننده بیشترین میزان آب است، اما من معتقدم اگر از هر جا که هستیم شروع کنیم و درست عمل کنیم، وضعیت منابع آب بهتر میشود.
نظرات