رشد مجدد دندان‌های دائمی امکان پذیر است

به گزارش اول فارس ، رشد مجدد دندان‌ها تنها در کودکی و آن هم پس از کشیدن دندان‌های شیری امکان پذیر است.دندان‌های دائمی انسان‌ها پس از کشیدن دندان‌های شیری جایگزین آنها می‌شوند. پس از جایگزینی دندان‌های شیری با دندان‌های دائمی ، ما قابلیت نوسازی دندان را از دست می‌دهیم.  از دست دادن دندان یک مشکل […]

nknhk

به گزارش اول فارس ، رشد مجدد دندان‌ها تنها در کودکی و آن هم پس از کشیدن دندان‌های شیری امکان پذیر است.دندان‌های دائمی انسان‌ها پس از کشیدن دندان‌های شیری جایگزین آنها می‌شوند. پس از جایگزینی دندان‌های شیری با دندان‌های دائمی ، ما قابلیت نوسازی دندان را از دست می‌دهیم.

 از دست دادن دندان یک مشکل بزرگ برای افراد بزرگسال است و در حال حاضر راه حل‌های این مشکل استفاده از دندان مصنوعی و ایمپلنت است. اخیرا محققان دانشگاه کیوتو و دانشگاه فوکوئی ژاپن به نتایجی دست یافته‌اند که می تواند رشد مجدد دندان‌ها را امکان پذیر کند. آنها با مطالعه بر روی حیوانات دریافتند که سرکوب ژن USAG-1 با استفاده از آنتی بادی خودش می‌تواند به طور موثری به رشد دندان کمک کند.

محققان در مطالعه اخیرشان که در مجله “Science Advances”منتشر شد اظهار کردند مولکول‌های موثر در رشد دندان قبلا شناخته شده بودند. “کاتسو تاکاهاشی” (Katsu Takahashi) یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه و مدرس ارشد دانشگاه کیوتو ، گفت: ریخت زایی تک تک دندان‌ها به تعاملات چندین مولکول از جمله BMP یا پروتئین ریخت‌زایی استخوان و سیگنالینگ Wnt بستگی دارد. USAG-۱ با پروتئین ریخت‌زایی استخوان و سیگنالینگ Wnt ارتباط برقرار می‌کند و محققان بر این باورند که سرکوب کردن آن به رشد دندان کمک می‌کند.

محققان طی این مطالعه اثرات چندین آنتی بادی مونوکلونال را (که اغلب برای درمان سرطان‌ها و در تولید واکسن استفاده می‌شوند ، برای بررسی USAG-۱ آزمایش کردند. یکی از آنتی بادی‌ها بدون هیچ گونه عارضه جانبی قادر به برهم زدن ارتباط USAG-۱ با پروتئین ریخت‌زایی استخوان بود.

هنگامی که محققان این آنتی بادی را آزمایش کردند ، مشخص شد که سیگنالینگ پروتئین ریخت‌زایی استخوان برای تعیین تعداد دندان‌ها در موش ها ضروری است و به طور شگفت آوری با  تجویز یک واحد می‌توان یک دندان کامل تولید کرد. این یافته‌ها امیدوار کننده است زیرا راسوهای اهلی دارای الگوی دندانی مشابه انسان هستند. محققان در مطالعات آینده  قصد دارند آنتی بادی‌ها را روی حیواناتی مانند خوک و سگ آزمایش کنند.

مطالب مرتبط

اولین «داروی رشد مجدد دندان» ساخته شد

ایمپلنت دندان ، مزایا، معایب و هزینه ایمپلنت چقدر است؟

ایمپلنت بدون درد و استرس به روش دیجیتال بدون جراحی

نظرات