رشد گیاه با خاک مصنوعی در فضا
محققان نروژی موفق به رشد گیاه با استفاده از خاک مصنوعی شدند.
به گزارش اول فارس به نقل از دیجیتال ترندز، محققان دانشگاه “علم و فناوری نروژ” به تازگی تحقیقی را انجام دادهاند و در آن نحوه پاسخگویی گیاه به سطح پایین گرانش و هورمونی خاص را بررسی کردهاند.
این هورمون به گیاه کمک میکند که در شرایط چالش برانگیز فضا رشد کند.
در این تحقیق جدید محققان موفق به رشد گیاهانی شدند که با استفاده از خاک مصنوعی ساخته شدهاند.
این خاک مصنوعی از سنگ گدازه تشکیل شده است.
هدف از انجام این پژوهش پیدا کردن راهی برای رشد مستقیم گیاهان در آب است. تا به جای اینکه مواد مغذی رشد گیاه از خاک تامین شود، از آب تامین گردد.
بدیهی است خاکی که در فضا موجود است، مواد مغذی کمی دارد. بنابراین باید راهی پیدا شود که مواد مغذی رشد گیاهان بدون اتکا به زمین، تامین شود.
در این تحقیق که در مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه “علم و فناوری نروژ” انجام شده است، از محققان فرانسوی و ایتالیایی نیز کمک گرفته شده تا راهی برای رشد گیاه در فضا به دست آید.
این محققان همچنین دستگاههای رشد گیاهی را که با فناوری بالا ساخته شدهاند، آزمایش کردند. این دستگاهها که ساخت محققان نروژی هستند، به تنظیم نیاز گیاه از جنبه آب، مواد مغذی،گاز و هوا میپردازد.
“سیلج والف” فیزیولوژیست گیاهی در این مرکز تحقیقاتی اظهار کرد، ما دریافتیم که گیاهان میتوانند مقداری از ماده مغذیای که در اختیارشان قرار میگیرد را بو کنند.
زمانی که سطح نیتروژن پایین باشد، گیاه میزان آب بیشتری را جذب میکند و به این ترتیب نیتروژن بیشتری را به سطح مطلوب گیاه میرساند.
چالشی که گیاه برای رشد در فضا با آن مواجه است، عدم گرانش است.
گیاه برای رشد نیاز به گرانش دارد. راه حل محققان این است که گیاه را درون یک سانتریفیوژ قرر داده و آن را در ایستگاه فضایی بگذارند.
این کار باعث میشود که شرایط رشد گیاه شبیهسازی شود.
تیم تحقیقاتی این پروژه امیدوارند که نتایج پژوهش آنها نه تنها در فضا مورد استفاده قرار گیرد، بلکه به رشد بهتر گیاه در زمین نیز کمک کند.