روشهای افزایش دقت حسگر اثر انگشت گوشی
به غیر از آیفونهای جدید، تقریبا تمام گوشیهای هوشمند از حسگر اثر انگشت استفاده میکنند که بیشتر این سنسورها حالا در لبهی کناری بدنه یا زیر نمایشگر تعبیه شده است. به همین خاطر دیگر مانند گذشته خبری از قرارگیری این سنسور در پنل پشتی نیست. با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در تکنولوژی اثر انگشت، مواقعی پیش میآید که گوشی اثر انگشت ثبت شده را به درستی تشخیص نمیدهد. خوشبختانه، با انجام چند اقدام ساده که بسته به نوع تکنولوژی سنسور متفاوت خواهد بود، میتوان دقت حسگر اثر انگشت را افزایش داد.
در ادامه به بررسی روشهای افزایش دقت حسگر اثر انگشت گوشی میپردازیم.
اگر هنگام باز کردن قفل گوشی با همان انگشت، به طور مکرر با خطا مواجه میشوید، آن انگشت را دوباره ثبت کنید. سیستمهای اندروید و iOS به شما امکان میدهند تا چندین اثر انگشت را ثبت کنید و این اثر انگشتها میتوانند از یک انگشت خاص باشند. برای انجام این کار در گوشی اندرویدی:
۱.روی آیکون تنظیمات (Settings) ضربه بزنید.
۲. گزینه «قفل صفحه و امنیت» (Lock screen and security) را انتخاب کنید.
۳. به پایین صفحه بروید و روی «نوع قفل صفحه» (Screen lock type) ضربه بزنید، سپس « اثر انگشت» (Fingerprints) را انتخاب کنید.
۴. با دنبال کردن دستورالعملهای روی صفحه و تکمیل راهاندازی، اثر انگشت خود را اضافه کنید.
اگر هم از آیفون قدیمی با تاچ آیدی استفاده میکنید، برای این کار:
۱.به مسیر Settings > Touch ID & Passcode بروید و پسورد را وارد کنید.
۲. گزینه «افزودن اثر انگشت» (Add a Fingerprint) را انتخاب کنید و گوشی خود را به همان شکلی که هنگام استفاده از حسگر Touch ID نگه میدارید، در دست بگیرید.
۳. برای اضافه کردن اثر انگشت خود، دستورالعملهای روی صفحه را دنبال کنید.
اما دلیل این کار چیست؟ به زبان ساده، ممکن است در اولین باری که اثر انگشت خود را ثبت میکنید، اسکنر تمام جزئیات آن را ثبت نکند. با ثبت چندین بارۀ همان انگشت، دادههای بیشتری را در اختیار سیستم قرار میدهید تا با آن کار کند. اسکنهای بیشتر به معنای دادههای بیشتر برای مطابقت سیستم با اثر انگشت شماست که باعث افزایش دقت و کاهش خطا میشود.
اثر چند انگشت متفاوت را ثبت کنید
به طور کلی، حسگرهای اثر انگشت به جز حسگرهای فراصوت، روی سطوح چرب یا کثیف عملکرد ضعیفتری دارند. اگر انگشتی که معمولاً استفاده میکنید کثیف یا مرطوب است، برای بهبود دقت، یک اثر انگشت پشتیبان تنظیم کنید. استفاده از انگشت اشاره دست دیگر اغلب مفید است، زیرا این انگشت معمولاً به خوبی با اسکنر همراستا میشود.
اندازه دست و محل قرارگیری اسکنرها متفاوت است، بنابراین از هر انگشت دست دیگر که احساس راحتی و اطمینان میکنید، استفاده کنید. برای اثر انگشتهای خود نام انتخاب کنید. این کار باعث افزایش دقت حسگر اثر انگشت گوشی شما نمیشود، اما مزایایی دارد. هنگام نامگذاری اثر انگشتها، شناسایی و عیبیابی اثر انگشتهایی که به درستی کار نمیکنند، آسانتر خواهد بود.
افزایش دقت حسگر اثر انگشت؛ انگشتها را درست روی حسگر قرار دهید
برای افزایش دقت حسگر اثر انگشت، قرارگیری صحیح انگشت بسیار مهم است. نوک انگشت خود را به طور کامل و بدون هیچ گونه کج شدگی، چه به صورت عمودی و چه افقی، روی اسکنر قرار دهید. این کار باعث اطمینان از ثبت اثر انگشت به صورت صاف و در مرکز حسگر میشود.
فشار ملایمی اعمال کنید تا انگشت شما کمی روی حسگر فشرده شود. همچنین، انگشت شما باید تمیز باشد. اگر به تازگی دستانتان را شستهاید، ممکن است اثر انگشت به دلیل رطوبت چروکیده شده باشد، که این امر میتواند توانایی حسگر اثر انگشت را در خواندن دقیق اثر انگشتهای شما مختل کند. اطمینان حاصل کنید که دستهایتان خشک باشند، اما بیش از حد خشک نباشند. کمی رطوبت میتواند قبل از انجام اسکن اثر انگشت مفید باشد.
تمیز بودن حسگر اثر انگشت برای افزایش دقت
در صورتی که سطح اسکنر اثر انگشت کثیف باشد، ممکن است در طی فرآیند تایید هویت با مشکل اسکن اثر انگشت مواجه شوید. برای جلوگیری از این امر، ابتدا سطح اسکنر را تمیز کنید:
۱. برای پاک کردن گرد و غبار، لکهها یا کثیفیهای روی سطح، به آرامی با یک پارچه میکروفیبر نرم و بدون پرز آن را پاک کنید.
۲. یک گوش پاک کن یا پنبه آرایشی را با الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد مرطوب کنید، به گونهای که مرطوب باشد اما کاملا خیس نباشد. شرکتهای اپل، سامسونگ و گوگل توصیه میکنند برای تمیز کردن دستگاههای خود از دستمالهای پاککننده حاوی الکل ایزوپروپیل استفاده کنید.
۳. با گوش پاک کن مرطوب، به آرامی سطح اسکنر اثر انگشت را به صورت دورانی پاک کنید تا باقیمانده آلودگی، لکه یا اثر چربی از بین برود.
۴. اجازه دهید اسکنر به مدت یک دقیقه در هوا خشک شود تا الکل ایزوپروپیل به طور کامل تبخیر شود.
برداشتن یا عوض کردن گلس محافظ نمایشگر
اگر حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر گوشی شما به درستی کار نمیکند، ممکن است دلیل آن محافظ صفحهای باشد که استفاده میکنید. گاهی اوقات، محافظهای صفحه، به خصوص نوع ضخیمتر مانند شیشههای ضدخش، میتوانند حساسیت لمسی را کاهش دهند. برای بررسی اینکه آیا مشکل از محافظ صفحه است، آن را از گوشی جدا کنید و ببینید آیا عملکرد حسگر بهبود مییابد یا خیر.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی در آینده، از محافظ نمایشگری استفاده کنید که عملکرد حسگر اثر انگشت را به طور قابل توجهی ضعیف نکند. در ضمن برخی گوشیها در این زمینه تنظیماتی ارائه میدهند تا در صورت استفاده از گلس محافظ، حساسیت لمسی و دقت حسگر اثر انگشت افزایش پیدا کند.
تنظیم مجدد حسگر اثر انگشت
هر چه بیشتر از گوشی استفاده کنید و آن را در دست بگیرید، الگوی ثابتی برای استفاده از آن شکل میگیرد. پس از چند هفته استفاده از گوشی، احتمالاً حافظه عضلانی در شما شکل گرفته است، به طوری که اکنون آن را با زاویهای متفاوت از زمانی که برای اولین بار اثر انگشت خود را ثبت کردید، آنلاک میکنید.
اگر حسگر اثر انگشت به اندازه قبل پاسخگو نیست، اثر انگشتهای قدیمی را پاک کنید. با شروع دوباره و کالیبره کردن حسگر بر اساس نحوه استفاده فعلی و در دست گرفتن تلفن، مشکلتان حل خواهد شد. در کل انواع حسگر اثر انگشت در گوشیهای هوشمند استفاده میشود که بهتر است از تفاوت بین آنها اطلاع داشته باشید.
سخن پایانی
در برخی موارد، سنسورهای اثر انگشت دارای ایراداتی هستند که سازندگان در بهروزرسانیهای قبلی آنها را برطرف کردهاند. به همین خاطر توصیه میشوند همواره آپدیتهای منتشر شده را دانلود و نصب کنید زیرا همین آپدیتها ممکن است مشکل شما را برطرف کنند. اما اگر مشکل گوشی شما در این زمینه جدی است، میتوانید به مراکز تعمیر مراجعه کنید زیرا ممکن است برای حسگر مشکلی پیش آمده باشد و با تعویض حسگر اثر انگشت، مشکل موردنظر رفع شود.