با این راه حل نوآورانه و مقرون به صرفه، خواهید فهمید که چگونه حتی کوچکترین فضاها را به مزارع سیب زمینی پررونق تبدیل کنید. در این راهنما، ما اسرار یک محصول موفق سیب زمینی را که برای همه قابل دسترسی است،برای تان می نویسیم و سیب زمینی های خانگی را به لذتی بی دردسر برای همه عاشقان کشاورزی در خانه تبدیل می کنیم.
با این روش ساده و در عین حال پربار با چالش های باغبانی سنتی خداحافظی کنید و به روشهای خانگی سلام کنید.
وسایل را جمع آوری کنید
جمع آوری مواد مورد نیاز برای پرورش سیب زمینی در کیسه ها ساده است. هنگامی که این مواد در دسترس هستند، شما آماده هستید تا شروع به کشت و پرورش سیب زمینی در کیسه کنید!
ابتدا یک کیسه مناسب برای رشد سیب زمینی یا ظرف بزرگ با زهکشی خوب انتخاب کنید. شما همچنین به بذرهای سیب زمینی سالم از یک منبع معتبر نیاز دارید و بذوری را انتخاب کنید که مناسب آب و هوای شما منطقه باشد.
با استفاده از خاک باغچه، کمپوست یا زغال سنگ مخلوطی از خاک با زهکشی خوب تهیه کنید. اطمینان حاصل کنید که برای استفاده بعدی به کود متعادل و آهسته رهش دسترسی دارید.
یک ابزار باغچه کوچک یا دستان خود را برای کاشت آماده نگه دارید مانند یک چاقوی تیز، قیچی، بطری های پلاستیکی (اندازه ۱ یا ۲ لیتر)، ابزار حرارتی برای سوراخ کردن. مکان های مناسبی را برای قرار دادن کیسه ها انتخاب کنید که گیاهان سیب زمینی شما نور کافی خورشید را برای رشد سالم دریافت کنند.
یک مکان مناسب در خانه برای کاشت سیب زمینی انتخاب کنید
محل مناسبی را برای پرورش سیب زمینی در کیسه انتخاب کنید. به دنبال یک نقطه آفتابی باشید که حداقل ۶-۸ ساعت در روز نور خورشید را دریافت کند. از زهکشی خوب برای جلوگیری از غرق شدن آب اطمینان حاصل کنید، زیرا سیب زمینی از آب راکد و اضافی در زمین بیزار است.
دسترسی شما به کیسه های بستر کاشت سیب زمینی یک نکته کلیدی است، بنابراین مکانی را انتخاب کنید که امکان دسترسی آسان برای کاشت، آبیاری و نظارت بر کیسه سیب زمینی شما را فراهم کند. یک مکان مناسب کل فرآیند رشد را روان تر و لذت بخش تر می کند.
کیسه ها را آماده کنید
با این مراحل ساده کیسه های خود را برای پرورش سیب زمینی آماده کنید. ابتدا، با ایجاد چند سوراخ در قسمت پایین، اطمینان حاصل کنید که کیسه های رشد شما دارای زهکشی مناسب هستند.
کیسه ها را در مکانی آفتابی با ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید در روز قرار دهید. هر کیسه را با چند سانتی متر خاک گلدان با کیفیت بالا پر کنید تا پایه ای محکم برای سیب زمینی های خود ایجاد کنید. از قیچی برای بریدن سوراخ های متوسط برای قرار دادن دانه های سیب زمینی استفاده کنید.
اکنون، شما آماده کاشت بذر سیب زمینی یا نهال سیب زمینی خود هستید. آنها را به طور مساوی در بالای خاک، حدود ۸ تا ۱۰ سانتی متری قرار دهید. روی سیب زمینی ها را با خاک بیشتری بپوشانید و حدود ۵ سانت فضا برای رشد در بالای کیسه باقی بگذارید.
سیستم های خودآبیاری را با استفاده از بطری های پلاستیکی آماده کنید
این سیستم خودآبیاری با بطریهای پلاستیکی به حفظ سطح رطوبت ثابت برای سیبزمینیهای شما کمک میکند و راهحلی فوقالعاده برای فضای محدود یا باغبانانی است که به دنبال سادهسازی فرآیند پرورش سیبزمینی خود هستند.
با تمیز کردن و شستشوی کامل بطری های پلاستیکی شروع کنید. برچسب ها و درپوش ها را از بطری ها بردارید. با استفاده از یک ابزار گرمایشی برای سوراخ کردن سوراخ ها، سر هر بطری را با دقت برش دهید. اینها به عنوان مخزنی برای سیستم خودآبیاری عمل خواهند کرد. سپس، بطری های پلاستیکی آماده شده را به صورت عمودی در داخل کیسه قرار دهید، با فاصله یکسان. مطمئن شوید که انتهای باز بطری ها رو به بالا باشد.
کود آلی از زباله های آشپزخانه
ایجاد کود آلی از زباله های آشپزخانه یک راه سازگار با محیط زیست برای بازیافت مواد مغذی و غنی سازی خاک کاشت شما است. با پیروی از این مراحل ترکیبی، می توانید سیستم پرورش سیب زمینی خود آبیاری خود را ایجاد کنید و محصول سیب زمینی خود را با کود آلی خانگی تغذیه کنید.
با جمع آوری ضایعات آشپزخانه که برای کمپوست مناسب هستند شروع کنید. اینها شامل پوست میوه و سبزیجات، تفاله قهوه، چای کیسه ای، پوسته تخم مرغ و باقی مانده های غیر چرب است.
از افزودن گوشت، لبنیات یا اقلام روغنی خودداری کنید زیرا باعث جذب آفات می شوند. زباله های آشپزخانه را به قطعات کوچک برش دهید، سپس آنها را در سیستم های خودآبیاری پر کنید.
خاک گلدان را آماده کنید
مخلوط خاک گلدان ایده آل برای رشد سیب زمینی در کیسه شامل خاک، خاکستر، پوسته برنج و گشنیز است.با پایه ای از خاک باغچه با کیفیت بالا شروع کنید.
برای افزایش قلیایی بودن خاک، مقداری خاکستر اضافه کنید، زیرا سیب زمینی خاک کمی اسیدی را به خاک خنثی ترجیح می دهد.
خاک را با پوست برنج مخلوط کنید تا هوادهی و زهکشی خاک را بهبود بخشد و از غرقابی شدن شدن ریشه ها جلوگیری کنید.
در نهایت، برای افزایش حفظ رطوبت و تامین مواد مغذی ضروری، از گشنیز یا خاکستر استفاده کنید. به دنبال ترکیبی متعادل باشید که زهکشی خوب، هوادهی و حفظ رطوبت را ارائه می دهد. هنگامی که مخلوط گلدان سفارشی شما آماده شد، کیسه ها یا ظروف رشد سیب زمینی خود را پر کنید و به کاشت بذر سیب زمینی یا نهال سیب زمینی خود ادامه دهید.
چیت کردن سیب زمینی
قبل از اینکه سیب زمینی های خود را بکارید، ضروری است که اجازه دهید آنها جوانه بزنند، به این فرآیند “چیت” نیز گفته می شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سیب زمینی ها اجازه دهید تا چند شاخه رشد کنند و این باعث برداشت بیشتر سیب زمینی می شود.
بذر سیب زمینی ها را در کارتن های تخم مرغ قرار دهید و آنها را در مکانی روشن و خنک و عاری از یخ زدگی قرار دهید. نور کافی مهم است، بنابراین قرار دادن سیب زمینی ها روی طاقچه در ایوان یا بیرون در یک گلخانه شیشه ای بهترین مکان برای جوانه زدن آنها است.
بذر سیب زمینی را آماده کنید
با استفاده از یک چاقوی تمیز، آنها را به قطعات برش دهید، مطمئن شوید که هر قطعه حداقل یک چشم یا جوانه داشته باشد.
این جوانه ها برای رشد جدید ضروری هستند. اجازه دهید قطعات بریده شده به مدت یک یا دو روز در هوا خشک شوند. این به تشکیل یک لایه محافظ کمک می کند که از پوسیدگی جلوگیری می کند.
پس از خشک شدن، بذر سیب زمینی شما برای کاشت آماده است.
اطمینان حاصل کنید که هر تکه به اندازه کافی بزرگ است تا رشد گیاه سیب زمینی قوی را تشویق کند. سیب زمینی بذری که به درستی آماده شده باشد شروعی قوی به گیاهان شما می دهد و به برداشت موفقی منجر می شود.
بذر سیب زمینی ها را بکارید
کیسه های رشد خود را با چند سانتی متر خاک گلدانی که به خوبی آماده شده است پر کنید و یک پایه محکم ایجاد کنید. حالا بذرهای سیب زمینی خود را به طور مساوی روی هر سوراخ در اطراف کیسه قرار دهید، حدود ۸ تا ۱۰ سانتیمتر عمق داشته باشد.
اطمینان حاصل کنید که هر تکه بذر سیب زمینی حداقل یک چشم یا جوانه برای رشد داشته باشد.
بعد از قرار دادن آنها، بذرهای های سیب زمینی را با خاک بیشتری بپوشانید و حدود ۵ سانت فضایی در بالای کیسه برای رشد باقی بگذارید.
طوری آبیاری کنید تا خاک مرطوب شود اما از آبیاری بیش از حد خودداری کنید.
پوشش بذور سیب زمینی با خاک
برای اطمینان از رشد موفق سیب زمینی در کیسه خود، بذر سیب زمینی را با یک لایه خاک بپوشانید. بعد از اینکه تکه های بذر سیب زمینی را به طور یکنواخت روی خاک پایه قرار دادید، به اندازه ای خاک اضافه کنید که کاملاً آنها را بپوشاند.
حدود ۵ سانت فضا در بالای کیسه برای قرار دادن گیاهان در حال رشد بگذارید. این لایه خاک به محافظت از دانه های سیب زمینی کمک می کند، مواد مغذی لازم را برای آنها فراهم می کند و رشد سالم را تشویق می کند. پوشاندن صحیح بذر سیب زمینی زمینه را برای یک محصول موفق سیب زمینی در کیف شما فراهم می کند.
روش صحیح آبیاری سیب زمینی
آبیاری مناسب باعث رشد سالم سیب زمینی می شود و منجر به برداشت موفقی در کیسه شما می شود.
آبیاری کامل:
آبیاری بذر سیب زمینی در کیسه برای رشد آنها بسیار مهم است. پس از کاشت و پوشاندن آنها با خاک، مطمئن شوید که خاک به طور یکنواخت مرطوب است اما غرقاب نیست.
برای انجام این کار، کیسه را به طور کامل آبیاری کنید، اجازه دهید آب در خاک نفوذ کند و به منطقه ریشه برسد. رطوبت را به طور مرتب بررسی کنید و هر زمان که اینچ بالای خاک در لمس خشک شد آبیاری کنید. خاک را به طور مداوم مرطوب نگه دارید، به خصوص در دوره های گرم و خشک.
آب به طور منظم:
در طول فصل رشد گیاه سیب زمینی در کیسه، آبیاری منظم برای اطمینان از رشد سالم ضروری است. با آبیاری سازگار باشید، خاک را به طور یکنواخت مرطوب اما غرقاب نگه ندارید.
آبیاری مناسب به رشد ریشه های قوی گیاه کمک می کند و تشکیل غده ها را تشویق می کند. با حفظ یک برنامه آبیاری منظم، از یک محصول موفق سیب زمینی در کیسه خود حمایت می کنید و به برداشت پرباری می انجامید.
تغذیه کردن یا کود دادنبه سیب زمینی
زمانی که گیاهان حدود ۱۵ سانتیمتر ارتفاع دارند، با کود متعادل و آهسته رهش شروع کنید. دستورالعمل های بسته کود را برای تخمین مقدار صحیح مطالعه کنید.
کود را به طور مساوی روی سطح خاک بمالید و از تماس مستقیم با بوته های سیب زمینی خودداری کنید. سپس، برای کمک به رسیدن مواد مغذی به ریشه، آب را به طور کامل انجام دهید.
هنگامی که گیاهان سیب زمینی شروع به گلدهی کردند، فرآیند کوددهی را تکرار کنید، زیرا در این مرحله حیاتی رشد غده به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند.
کوددهی در طول فصل رشد گیاه سیب زمینی در کیسه برای عملکرد مطلوب ضروری است. این از رشد سالم حمایت می کند و برداشت سیب زمینی فراوان را در کیف شما تضمین می کند.
به حشرات و آفات توجه کنید
توجه منظم به آفات هنگام رشد سیب زمینی در کیسه بسیار مهم است. مراقب گیاهان سیب زمینی خود باشید تا علائم آفات رایجی مانند شته ها، سوسک های سیب زمینی یا کرم ها وجود داشته باشد. برگ ها، ساقه ها و سطح زیرین شاخ و برگ را برای هر گونه آفت یا آسیب قابل مشاهده بررسی کنید.
در صورت مشاهده هر گونه آفت، اقدامات لازم را برای کنترل آنها انجام دهید. می توانید آنها را به صورت دستی حذف کنید، از داروهای طبیعی مانند روغن چریش استفاده کنید یا برای مشاوره در مورد روش های ایمن و موثر کنترل آفات با یک مرکز باغبانی محلی مشورت کنید.
نظارت و مدیریت به موقع آفات به محافظت از محصول سیب زمینی شما و اطمینان از برداشت موفق در کیسه شما کمک می کند.
مطلب مرتبط:
۸ حشره کش طبیعی -خانگی برای از بین بردن آفات گلدان ، باغ و باغچه
زمان برداشت سیب زمینی
برداشت سیب زمینی در یک کیسه فرآیندی ارزشمند است. زمانی که بوته های سیب زمینی به طور کامل بالغ شدند، معمولاً زمانی که شاخ و برگ ها زرد می شوند و شروع به از بین رفتن می کنند، زمان برداشت سیب زمینی ها فرا می رسد.
خاک کیسه ها را با احتیاط جدا کنید یا با برش دادن و سپس خالی کردن آرام آنها. همانطور که انجام می دهید، مراقب سیب زمینی ها باشید. آنها باید در داخل خاک قرار گیرند.
با استفاده از دستان خود یا یک ابزار باغچه کوچک، سیب زمینی ها را به آرامی از زیر خاک بیرون بیاورید و مراقب باشید که به آنها آسیب نرسانید.
سیب زمینی های تازه برداشت شده خود را جمع آوری کنید و اجازه دهید برای چند ساعت در هوا خشک شوند.
سیب زمینی های خانگی شما اکنون آماده لذت بردن هستند!
نکات تکمیلی جهت کاشت سیب زمینی در خانه
جدای از موارد ضروری بالا، رشد بوته سیب زمینی نیاز به کمی دانش برای دستیابی به یک برداشت موفق دارد. چه باغبان باتجربه باشید و چه تازه شروع به کار کرده اید، این نکات ارزشمند زیر به شما کمک می کند تا به راحتی سیب زمینی را پرورش دهید.
برای دانستن اطلاعات بیشتر به خواندن ادامه دهید!
برای رشد موفقیت آمیز سیب زمینی در کیسه ها، با انتخاب کیسه یا ظرف مناسب رشد سیب زمینی با زهکشی مناسب شروع کنید.
سیب زمینی بذر سالم از گونه های مناسب منطقه خود را انتخاب کنید.
بذر سیب زمینی خود را در اوایل بهار با فاصله مساوی، حدود ۳ تا ۴ اینچ عمق بکارید.
رطوبت خاک را بدون آبیاری بیش از حد حفظ کنید و زمانی که ارتفاع گیاهان به ۶ اینچ رسید و در طول گلدهی مجدداً با یک کود متعادل و آهسته رهش کوددهی کنید.
خاک تپه: همانطور که بوته های سیب زمینی رشد می کنند و ارتفاع آنها به حدود ۶ اینچ می رسد، خاک بیشتری برای پوشاندن ساقه های پایینی اضافه کنید. این باعث رشد بیشتر غده می شود.
پخت و نگهداری: پس از برداشت، سیب زمینی ها را برای چند روز در جای خنک و تاریک بگذارید تا خشک شوند. سپس آنها را برای استفاده طولانی مدت در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
استفاده مجدد یا دفع خاک: اگر به بیماری یا آفات مشکوک هستید می توانید خاک را برای محصول دیگری استفاده کنید یا آن را دور بریزید.
برای فصل بعد آماده شوید: اگر می خواهید دوباره سیب زمینی بکارید، کیسه یا ظرف رشد را تمیز کنید و آن را برای فصل رشد بعدی به درستی نگهداری کنید.
نظرات