اول فارس : با این روش ها می توانید در خانه رب انار خانگی سالم و خوشمزه تهیه کنید. رب انار یکی از چاشنیهای غذایی بسیار خوشمزه است.با طرز تهیه رب انار خانگی ترش، شیرین و ملس با استفاده از آب انار و دانه انار آشنا شوید.
مواد اولیه و وسایل مورد نیاز
انار ۸ کیلوگرم
آب ۳ لیوان
نمک در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری
صافی پارچهای یا سیمی خانه ریز
گوشتکوب
چرخ گوشت
طرز تهیه رب انار
روش اول
انار را دانه کنید سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانهها مخلوط نباشد البته اگر در حجم بالا رب گیری میکنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلافهای سفید با دانهها مخلوط شد ایرادی ندارد.
در قابلمه بزرگی، دانههای انار همراه آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانهها سعی کنید آب دانهها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانهها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود.این کار را ادامه دهید تا زمانی که حداکثر آب دانهها گرفته شود.
سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانهها جدا شود. دانهها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آنها تا حد ممکن گرفته شده است، ولی برای آب گیری کامل، دانههای داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانهای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه ۲ حاصل شود!
آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد، چون در این مرحله آب سریعا تبخیر میشود.
دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمیبرد بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد وگرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب میشود.
در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه ۱ آماده است.
غلظت رب انار بسیار مهم است، چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال میگذارید سفتتر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب میرود، وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده میشود خیلی دیر در آب حل میشود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمیباشد. برخی برای کسب درآمد بیشتر، رب را آن قدر شل بر میدارند که حتی با نگهداری رب در یخچال نیز کپک میزند، که این غلظت نیز مناسب نیست. بلکه باید نه شل و نه سفت باشد بنابراین غلظت مناسب رب انار، نیاز به کسب تجربه بیشتری دارد.
روش دوم
انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیریهای خانگی و یا چرخ گوشتهای صنعتی نیز همین کار را انجام میدهند. در این روش دیگر آبی داخل دانهها باقی نمیماند و میتوانید تفالهها را دور بریزید.این روش به علت اینکه برای آب گیری دانهها از چرخ گوشت استفاده میشود راحتتر است و در ضمن زمان کمتری صرف میشود.مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.
چند نکته بسیار مهم درباره تهیه رب انار خانگی
۱- برای تهیه هر نوع رب مثل رب انار باید از قابلمه بزرگ یا دیگ استفاده کنید تا رب موقع بهجوشآمدن سرریز نشود.
۲- بهتر است نمک را رب بعد از غلیظشدن و خنکشدن اضافه کنید. به این دلیل که نمک به خاطر واکنشهای شیمیایی باعث کدرشدن رب میشود.
۳- اگر میخواهید رب انار را به مدت طولانی و به خصوص بیرون از یخچال نگه دارید، غلظت آن را بیش از حد معمول در نظر بگیرید.
۴- برای فهمیدن قوام رب انار میتوانید مقداری از آن را برای تستکردن داخل ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. اگر ظرف را تکان دادید و رب انار به سختی حرکت کرد، یعنی قوام و غلظت رب مناسب است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
۵- هرچه مقدار انارها بیشتر باشد مسلما مدت زمان جوشیدن و آمادهشدن رب نیز طولانیتر است.
۶- هرچهقدر به زمان پایان پخت رب انار نزدیکتر میشوید، رنگ رب شما تیرهتر میشود.
۷- اگر از انار شیرین استفاده کنید، تقریبا رب شما به رنگ قهوهای سوخته یا سیاه درمیآید و این رنگ به درصد شیرینی انار شما بستگی دارد.
۸- اگر انار شما ملس یا ترش باشد، رنگ رب آن تیرهتر و سیاهتر خواهد شد.
۹- تا وقتی که رب کاملا سرد نشده، آن را از دیگ به شیشه یا هر ظرف دیگری انتقال ندهید.
۱۰- پس از سردشدن، رب را داخل ظرف دلخواه بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
۱۱- تقریبا از هر ۱۰ کیلو انار، حدود ۲ کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه تهیه میشود.
نظرات