اول فارس | avalfars : سرویس آشپزی – کبابها جزو غذاهای اصیل و سنتی ایرانی هستند که محبوبیت فراوانی دارند. بعضی از آنها با گوشت سفید و بعضی با گوشت قرمز تهیه میشوند، اگر طرفدار هر دو نوع کباب هستید، کباب قفقازی، انتخاب ایده آل برای شما خواهد بود، زیرا این غذا مخلوطی از جوجه و گوشت راسته گوساله است. به علاوه اگر ترجیح میدهید خودتان در منزل این غذا را تهیه کنید، میتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه کرده و از میل کردن آن لذت ببرید.
مواد اولیه برای تهیه کباب قفقازی
به منظور تهیه این کباب برای چهار الی پنج نفر، به دو ساعت و نیم زمان (این مدت شامل زمانی که گوشت باید برای مزه دار شدن در سس بماند، نیست) و مواد اولیهای که در ادامه ذکر میشود، نیاز است.
مواد لازم | |
گوشت راسته گوساله | ۵۰۰ گرم |
سینه مرغ | ۵۰۰ گرم |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
ماست | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز، فلفل دلمهای، گوجه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
نکته: ترجیحا از فلفل دلمهایهای رنگی استفاده کنید تا ظاهر کباب بهتر شود.
طرز تهیه کباب قفقازی
-
گوشتها را به مکعبهای کوچک برش بزنید و بشویید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
- ابتدا باید گوشت گوساله و مرغ را مزه دار کنید. برای این منظور ماست، روغن زیتون و مقداری فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید.
- یک عدد پیاز را خلال کنید و به سس اضافه نمایید. اکنون سس را به گوشت اضافه و بهم بزنید تا گوشتها کاملا به سس آغشته شوند.
- گوشت را به مدت پنج الی شش ساعت در این سس استراحت دهید تا کاملا مزه دار شود.
-
فلفل دلمهایها و پیازها را خرد کنید.
-
برای به سیخ کشیدن کباب، یک تکه گوشت گوساله، سپس گوشت مرغ را به سیخ بزنید. سپس یک تکه فلفل دلمهای و پیاز را به سیخ اضافه کنید. برای هر سیخ چندبار این ترتیب را تکرار نمایید.
-
اکنون روی باربیکیو یا آتش زغال که از شعله افتاده است، گوشت را کباب کنید. در زمان پخت چندین مرتبه سیخها را برگردانید تا گوشتها به طور یکنواخت بپزند.
-
در آخرین مرحله پخت، مقداری نمک روی گوشتها بپاشید.
-
گوجهها را به دو نیم تقسیم کرده، به سیخ بزنید و پس از کبابها، روی حرارت قرار دهید تا بپزند. در صورت تمایل میتوانید گوجه را برش نزنید و به طور کامل در سیخ قرار دهید.
چند نکته:
-
توجه داشته باشید که تکههای گوشت نباید بزرگ باشند، زیرا هنگام کباب کردن مغز آنها خام خواهد بود.
-
اگر ترجیح میدهید که مرغها پس از پخت طلایی شوند، مقداری از سس را جدا نمایید و به آن کمی زردچوبه یا زعفران دم کرده اضافه کنید. در این حالت تکههای مرغ و گوشت قرمز را جداگانه باید در سس استراحت دهید.
-
اگر در سس نمک بزنید، باعث سفت شدن گوشتها خواهد شد؛ بنابراین در مرحله آخر کباب شدن گوشتها نمک را اضافه کنید.
-
هنگامی که کبابها را به سیخ میزنید، نباید پیازی که در سس کباب استفاده کردید، به گوشتها چسبیده باشد، زیرا در اثر حرارت این پیازها سوخته و به گوشت میچسبند.
-
صبر کنید تا آتش از شعله بیفتد، سپس زغال را در منقل پخش کنید به طوریکه ارتفاع آن در تمام قسمتها یکسان باشد.
-
فلفلها را به صورت مربع برش بزنید تا هماهنگی بیشتری با کباب داشته باشند.
نظرات