آشپزی

روش درست‌کردن لازانیا با سس بولونز غذا‌ی خوشمزه و پر‌طرفدار

لازانیا با سس بولونز نوعی روش طبخ لازانیا با سسی از پوره گوجه فرنگی و سبزیجات است که طعم و بافت بی‌نظیری دارد.

روش درست‌کردن لازانیا با سس بولونز

لازانیا نوعی پاستای ورقه‌ای، پهن و مسطح است و یکی از قدیمی‌ترین انواع پاستا به شمار می‌رود. خمیر لازانیا در واقع همان خمیر پاستاست که آن را به صورت ورقه‌های پهن تهیه می‌کنند.

لازانیا امروز یکی از غذا‌های خوشمزه و پر طرفدار بین المللی است که در تمان نقاط جهان تهیه و سرو می‌شود؛ همچنین لازانیا در میان کودکان نیز یک غذای پر طرفدار است.

ورقه‌های لازانیا به صورت آماده، خشک و کارخانه‌ای مانند ماکارنی در تعداد انبوه تولید می‌شوند و در اشکال گوناگون داخل سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌ها موجودند.

لازانیا با سس بولونز نوعی لازانیای خوشمزه رستورانی است که بسیار نرم و خوشمزه است و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

اگر دوست دارید اینبار لازانیا را با روشی متفاوت و خوشمزه در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه لازانیا با سس بولونز همراه ما باشید.

مواد لازم درست‌کردن لازانیا با سس بولونز

گوشت چرخ کرده: ۳۵۰ گرم
هویج کوچک: ۱ عدد
ساقه کرفس: ۱ شاخه کوچک
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۵ حبه
پوره گوجه فرنگی: ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۱ پیمانه
نمک، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
لازانیا نیمه آماده: ۱ بسته
پنیر پیتزا: ۵۰۰ گرم
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
آرد سفید: نصف لیوان
شیر: ۲ لیوان
کره: ۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و آویشن: به میزان لازم

طرزتهیه لازانیا با سس بولونز

طرز درست کردن این لازانیا خوشمزه

برای درست کردن این لازانیا خوشمز ابتدا کرفس، هویج، سیر و پیاز را پس از شستن داخل چرخ گوشت یا دستگاه خردکن بریزید تا کاملا پوره شوند. حالا پوره سبزیجات را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم آب سبزیجات پوره شده کشیده شود، سپس دو قاشق غذاخوری روغن به مواد اضافه کنید و یکی دو دقیقه مواد را با روغن تفت بدهید. حالا گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا بریزید و گوشت را با مواد حسابی تفت بدهید. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت بدهید و در آخر پوره گوجه فرنگی را همراه با آب جوش داخل قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا گوشت با حرارت کم بپزد و سس به غلظت برسد. در این فاصله باید سس بشامل را تهیه کنید. کره را داخل یک قابلمه کوچک بیندازید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کره کم کم آب شود، سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد داخل کره باز شود. حالا کم کم شیر سرد را اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا آرد داخل شیر کاملا باز شود و گلوله نشود. سس را مدام هم بزنید تا به غلظتی شل‌تر از فرنی برسد. در آخر نمک، فلفل سیاه و کمی آویشن داخل سس بریزید و هم بزنید و اجاق گاز را خاموش کنید. اگر سس بشامل شما خیلی سفت شد، حتما کمی دیگر شیر اضافه کنید.

قالب موردنظر یا ظرف مخصوص سرو لازانیا را انتخاب کنید. کمی از سس بولونز کف ظفر بریزید و با قاشق پخش کنید، سپس ورقه‌های لازانیا را کف ظرف و کنار هم بچینید. دوباره از سس بولونز روی لایه‌های لازانیا بریزید و بعد مقداری از سس بشامل بریزید و خوب در سطح لازانیا پخش کنید و کمی پنیر پیتزا بپاشید. حالا دوباره یک لایه دیگر لازانیا قرار بدهید و مراحل بالا را تا جایی که ظرف پر شود به ترتیب ادامه بدهید. در آخر روی لایه رویی که برگه‌های لازانیا است، کمی سس بشامل پخش کنید و با پنیر پیتزا روی سطح لازانیا را بپوشانید. حالا روی ظرف لازانیا فویل بکشید و آن را داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید. ۵ دقیقه آخر فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا روی سطح لازانیا هم طلایی شود. حالا لازانیای خوشمزه ما با سس بولونز آماده سرو است.

سس بولونز چیست؟

راگو آلا بولونز واقعی یک سس بر پایه گوشت است که به آرامی پخته می‌شود و تهیه آن شامل چندین تکنیک از جمله دم کردن، تفت دادن و آب‌پز کردن است. مواد تشکیل دهنده شامل سوفریتوی رایج شامل پیاز، کرفس و هویج، انواع مختلف گوشت گاو چرخ کرده یا ریز خرد شده، اغلب در کنار مقادیر کمی گوشت خوک چرب است. شراب سفید، شیر و مقدار کمی رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی به آن اضافه می‌شود و سپس ظرف به آرامی به مدت طولانی می جوشد تا سس غلیظی به دست آید.

Ragu

در خارج از ایتالیا، عبارت «سس بولونیزه» اغلب برای اشاره به سس مبتنی بر گوجه فرنگی استفاده می‌شود که گوشت چرخ کرده به آن اضافه شده‌است. چنین سس‌هایی معمولاً شباهت کمی به راگوی بولونیایی (راگو آلا بولونز) ایتالیایی دارند و در واقع بیشتر شبیه به راگوی ناپلی (راگو آلا ناپلتانا) از جنوب غنی از گوجه فرنگی این کشور هستند.
اگرچه در خود ایتالیا راگو آلا بولونز را با اسپاگتی استفاده نمی‌کنند، بلکه بیشتر با ماکارونی مسطح، به‌ویژه تالیاتله استفاده می‌شود، با این جال نوع غیر اصیلی از این غذا موسوم به ” اسپاگتی بولونز ” به یک غذای محبوب در بسیاری از نقاط جهان تبدیل شده‌است.

نکات مهم درست‌کردن لازانیا با سس بولونز

  • برای درست کردن لازانیا بهتر است از لازانیای نیمه آماده استفاده کنید که نیازی به جوشاندن ندارد.
  • ادویه مخصوص لازانیا فلفل و آویشن است و نیازی به اضافه کردن ادویه‌های دیگر مانند دارچین، زردچوبه و… نیست. می‌توانید از بسته ادویه داخل بسته لازانیا هم استفاده کنید که مخصوص پخت لازانیا است.
  • پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر‌های دیگر ارائه می‌شود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین‌های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می‌شود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم‌تر جذب بدن شوند. از ویژگی‌های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ‌وجه پس از پخت روغن پس نمی‌دهد. برای خوشمزه‌تر شدن پیتزا و هر نوع غذا همیشه سعی کنید از ترکیب چند نوع پنیر پیتزا با هم استفاده کنید.

برای آشنایی با تهیه انواع پاستا اینجا کلیک کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا