این میوه بسیار پر طرفدار است به طوری که بسیاری از افراد با رسیدن فصل آلبالو، آلبالو خشکه، مربا و شربت آلبالو تهیه می کنند.در ادامه این مطلب روش های خشک کردن آلبالو در خانه را آموزش می دهیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
روش های خشک کردن آلبالو
برای خشک کردن آلبالو می توانید روش های زیر را امتحان کنید.
خشک کردن آلبالو در آفتاب
- در این روش بعد از مراحل آماده سازی آلبالوها به میزان دلخواه به آنها نمک اضافه کنید.
- سپس آنها را روی یک پارچه نخی تمیز پهن کرده و به مدت دو تا سه روز در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
- پس از خشک شدن، آنها را شسته، نمک زده و سپس ۱ ساعت دیگر اجازه دهید تا در نور آفتاب قرار بگیرند.
خشک کردن آلبالو بدون هسته
- پس از جدا کردن هستههای آلبالوها، آنها را با آب سرد آبکشی کنید و اجازه دهید تا آب آن خشک شود.
- سپس آنها را روی یک پارچه نخی در یک سینی بچینید و در محیط خانه یا بیرون اجازه دهید خشک شوند.
خشک کردن آلبالو در فر
- آلبالوهای رسیده و درشت و بدون لکه را بخرید.
- آلبالو ها را با آب بشورید و ساقه های آن ها را جدا کنید.
- پس از خشک کردن آلبالوها با دستمال هسته های آن ها را با استفاده از یک دستگاه خارج کننده هسته آلبالو، جدا کنید.
- حالا آلبالوها را در سینی فر بچینید و در فربا دمای ۷۴ درجه سانتی گراد ، حدود ۳ ساعت قرار دهید.
- پس از چروک شدن آلبالوها، دما را به ۵۷ درجه کاهش دهید و برای ۱۶ تا ۲۴ ساعت مجدداً در فر بگذارید.
- آلبالو ها پس از آماده شدن کاملا بدون آب و چروکیده هستند.
خشک کردن آلبالو با توستر
- آلبالو ها را با آب بشورید و ساقه های آن ها را جدا کنید.
- درون سینی توستر یک فویل بکشید .
- آلبالوها را درون سینی بریزید و ده دقیقه با درجه ۱۲۵، اجازه دهید حرارت ببینند .
- بعد از ده دقیقه مداوم آلبالوها را زیر و رو کنید و با نمک بپاشید.
- حدودا ۲ ساعتی طول می کشد تا بپزد و پوست آن چروک شود.
نکات کاربردی جهت تهیه آلبالو خشک خانگی
- آلبالوهای رسیده و سالم را بخرید زیرا آلبالوهای نارس تلخ می شوند.
- هنگام تهیه آلبالو خشک می توان هسته آنها را جدا نمود.
- پس از خشک کردن آلبالوها، آن ها را برای یک ساعت در دمای اتاق بگذارید و سپس در بسته بندی های بدون هوا قرار دهید.
- از آلبالو خشک شده می توان برای تزیین و استفاده در کیک ها و بستنی های مختلف و در غذا هایی که در آن ها کشمش استفاده شده است، به جای کشمش استفاده کنید.
طرز تهیه آلبالو خشک با شکر
از آنجایی آلبالو طعمی ترش و ملس دارد، اگر میخواهید آلبالو خشکههای شما طعمی شیرین داشته باشد، مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا آلبالوها را تمیز کرده، شسته و اجازه دهید خشک شوند.
- سپس آنها را با مقداری شکر مخلوط کرده و اجازه دهید تا به مدت ۷-۸ ساعت با شکر در ظرف بمانند.
- در این مدت آلبالو با شکر کمی پخته شده است و آب غلیظی به دست آمده است که میتوانید برای تهیه شربت از آن استفاده کنید.
- پس از جدا کردن شهد آلبالو، آلبالوها را روی سینی چیده و در مقابل آفتاب قرار دهید. میتوانید از کمی نمک استفاده کنید تا طعمی ملس به خود بگیرند.
طرز تهیه آلبالو خشکه با رب انار
- آلبالوها را بشویید و دم آن را جدا کنید.
- سه چهارم قابلمه ای را پر از آب جوش کنید و ۲ قاشق چایخوری نمک داخل آب بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید.
- آلبالوها را با همان آبکش درون قابلمه فرو ببرید و پس از شمردن تا عدد ۳، آبکش را از آب جوش خارج کنید و تکان داده تا آب جوش اضافی درون آبکش خارج شود. این کار را دو تا سه بار انجام دهید.
- آلبالوها را روی یک پارچه تمیز بریزید و به مدت یک الی دو روز جلوی نور آفتاب قرار دهید تا حالت چروکیده پیدا کنند.
- پس از اینکه آلبالوها چروکیده شدند، آنها را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و سپس ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری رب انار اضافه و هم بزنید.
- مجددا آلبالوها را پارچه ریخته و به مدت یک الی دو روز دیگر در مقابل نور خورشید قرار دهید تا کمی خشک شوند.
- پس از گذشت دو روز آلبالوها را از جلوی نور خورشید جمع کنید چون بیش از حد خشک می شوند.
- حالا آلبالو خشکه را داخل پلاستیک های کوچک به اندازه هر بار مصرف ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
- ماندگاری آلبالو خشکه در فریزر یک سال می باشد.
نکته مهم
صد گرم آلبالو به صورت تازه ۶۸ کالری انرژی دارد اما ۱۰۰ گرم از آلبالو خشکه ۳۵۰ کالری انرژی دارد یعنی آلبالو خشکه ۵ برابر آلبالو تازه کالری دارد، بنابراین اگر اضافه وزن دارید، آلبالو تازه مصرف کنید.
نظرات