چند روش طلایی برای تازه نگه داشتن انواع کیک

پخت و آماده کردن انواع کیک های خوشمزه زحمت فراوانی دارد ، اما می بینیم که بعد یک یا دو روز بعد پخت،کیک بیات می شود.گاهی اوقات افراد برای سبک تر شدن کارهای خود در روز میهمانی، تصمیم به آماه کردن کیک یک روز قبل مهمانی میگیرند و روز بعد ممکن است که کیک آنها […]

پخت و آماده کردن انواع کیک های خوشمزه زحمت فراوانی دارد ، اما می بینیم که بعد یک یا دو روز بعد پخت،کیک بیات می شود.گاهی اوقات افراد برای سبک تر شدن کارهای خود در روز میهمانی، تصمیم به آماه کردن کیک یک روز قبل مهمانی میگیرند و روز بعد ممکن است که کیک آنها خشک و یا بیات شده باشد.

نگهداری انواع کیک
در این مطلب با نحوه نگهداری انواع کیک قبل و بعد از تزئین آشنا خواهید شد.پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

کیک‌ها تا چه زمانی قابل مصرف هستند؟

به طور کلی تمام کیک‌ها و شیرینی‌ها را تا زمانی که بافت و طعم اولیه خود را حفظ کرده باشند، می‌توان میل کرد. باید بدانید که کیک‌های ساده را می‌توان برای مدت بیشتری نسبت به کیک‌های خامه ای نگهداری کرد. اما روش‌هایی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توان کیک‌های مختلف را برای مدت طولانی تری تازه نگه داشت.

همانطور که گفتیم کیک‌های مختلفی وجود دارند که روش تازه نگهداشتن آن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد. در ادامه به روش نگهداری کیک‌های مختلف اشاره خواهیم کرد.

کیکهای پخته و تزئین نشده

همه کیک ها بعد از پخت باید حداقل به مدت ۵ دقیقه در فر بمانند.در صورت خارج کردن کیک بلافاصله بعد از خاموش کردن فر ، اطراف کیک به داخل جمع می شود و یا پف سطح رویی می خوابد.زیرا تغییر ناگهانی دما باعث تغییر شکل ظاهری کیک می شود.بنابراین پس از پایان زمان پخت ، چند دقیقه صبر کرده و بعد از آن کیک را از فر خارج کنید . سپس با روشهای مربوطه کیک را از قالب خارح نمایید و روی پنجره خنک کننده قرار دهید تا کیک خنک شود.

قرار دادن کیک گرم در ظرف ، باعث چسبیدن کیک به ظرف می شود .اگر پنجره خنک کننده ندارید ، از ابتدا کیک را از سطح مورد نظر برای تزئین، در ظرف سرو قرار دهید به طوری که هوا در اطراف آن در جریان باشد تا داخل کیک خمیر نشود.

برای نگهداری کیک خنک شده در یخچال ( حداکثر ۳ روز )، باید کیک را داخل یک نایلون پیچیده و هواگیری کنید.سپس در داخل یک ظرف در یخچال بگذارید.در صورت عدم هواگیری مناسب ، کیک خشک می شود و اگر درون ظرف دربسته نباشد، بوی مواد غذایی یخچال را جذب می کند.

نگهداری کیک خامه ای 

برای تازه نگه داشتن کیک خامه ای، باید آن را در جعبه اش بگذارید و جعبه را داخل کیسه پلاستیک گذاشته در آن را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید. کیک خامه‌ای درون فریزر نیز تازه می‌ماند.کیک های خامه ای تزیین شده را قبل از برش خوردن، مستقیما می توانید در یخچال نگهداری کنید. اما پس از برش خوردن، اگر مستقیما در یخچال قرار بگیرند، کیک آنها خشک میشود.

تازه نگهداشتن کیک خامه ای

این کیکها را قبل از برش خوردن، مستقیما می توانید در یخچال نگهداری کنید. اما پس از برش خوردن، اگر مستقیما در یخچال قرار بگیرند، کیک آنها خشک میشود. پس روی سطح برش خورده کیک سلفون بکشید.برای فریزر کردن کیک با روکش خامه ای، تزئینات را با پالت یا قاشق جدا کرده و کیک را به روش قبل فریز کنید. تزئینات را جداگانه نگهداری نمایید.

نگهداری کیک های تزیین نشده در یخچال و فریزر

اگر برای مهمانی چند روز بعد ، کیک اسفنجی تدارک دیده اید ، بهتر است برای تازه نگه داشتن ، کیک اسفنجی را بدون برش در فریزر تا یک هفته نگهداری کنید. به این صورت که کیک را به طور کامل درون پوشش پلاستیکی قرار دهید. می توانید از کیسه های زیپ دار برای این کار استفاده کنید. ماندگاری کیک های درست شده بر پایه روغن یک یا دو روز طولانی تر از کیک های با پایه “کره” است.

در صورتی که قصد دارید برای مدت طولانی مثلا یک ماه، کیک را در فریزر نگهداری کنید، پس از خنک شدن کیک، آن را درون فویل آلومینیمی نازک بپیچید به طوری منافذ هوا نداشته باشد. سپس درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید. کیک درون فریزر کاملا مستعد خرد شدن و شکسته شدن است. بنابراین مراقب ضربه نخوردن به آن باشید.

کیک های با روکش فوندانت

دمای هوای یخچال باعث خشک شدن فوندانت سطح رویی کیک می شود . بنابراین با کاور نمودن کل کیک، آن را سالم و تازه تر نگه میدارید. قسمت بریده شده کیک را مشابه کیک خامه ای بپوشانید!

کیک میوه ای
کیک‌های میوه ای را باید یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کیک دانست. روش تازه نگهداشتن کیک میوه ای بسیار ساده است. تنها لازم است که چند تکه سیب را در کنار کیک برش داده نشده قرار دهید و سپس آن را در یخچال بگذارید.

تازه نگهداشتن انواع کیک

کیک های برش نخورده و یخ زده

روش تازه نگه داشتن کیک های خامه ای که یخ زده و بدون برش هستند کمی با کیک هایی همچون اسفنجی متفاوت است . به عبارتی لایه خامه ای کیک مانند یک محافظ و پوشش پلاستیکی عمل می کند و کیک را در مقابل هوا و رطوبت محیط به خوبی محافظت می کند. اما برای تازه تر نگه داشتن کیک بهتر است درون جعبه خود قرار داده شود و سپس جعبه را در یک کیسه پلاستیکی بزرگ قرار دهید.

کیک زبرا

کیک زبرا نوعی کیک خانگی بسیار خوشمزه ای است که جایگزین خوبی برای کیک ها و شکلات های کارخانه ای و مصنوعی می باشد . ظاهر زیبای این کیک می تواند هر سن و سالی را به خود جذب کند.همچنین شیرینی کمی در تهیه آن به کار رفته است و ضرری برای سلامتی ندارد. این کیک مناسب مهمانی هایی است که افراد مسن نیز در آن شرکت دارند. همچنین برای سفرهای نوروزی و آخر هفته خود از این کیک برای تغییر ذائقه خانواده خود لذت ببرید.

کیک زبرا می تواند تا ۴ روز بدون تغییر در کیفیت در دمای محیط نگهداری شود . اما برای حفظ طراوت و تازگی آن بهتر است از ظروف دربسته و محیط خنک استفاده کنید .دمای یخچال باعث افت کیفیت این کیک خواهد شد. اما اگر از یخچال استفاده می کنید ، با چند ثانیه گرم کردن آن در مایکروویو، می توانید آن را دوباره تازه کنید.

نگهداری انواع کیک

روش تازه نگه داشتن بیسکویت ها

برای اینکه بیسکویت ها تازه بمانند و بافت ترد و شکننده خود را حفظ کنند آن ها را در ظرف های غیر پلاستیکی قرار داده و چند حبه قند را داخل جعبه بیسکوییت قرار دهید. سپس روی ظرف را سلفون کشیده، سپس در ظرف را محکم ببندید.

تازه نگه داشتن شیرینی ها خشک

  • توصیه می شود شیرینی را به اندازه‌ای بخرید که در مدت کوتاهی مصرف شود.
  • مدت نگهداری شیرینی خشک به دلیل اینکه رطوبت کمتری دارد، بیشتر از شیرینی تر است و حتی می‌توان آن را یکی دو هفته بیرون از یخچال، البته در جای خنک یا به مدت یک ماه در فریزر نگهداری کرد.
  • هر چه مدت زمان نگهداری شیرینی خشک کوتاه تر باشد، بهتر است، زیرا احتمال اکسید شدن روغنی که در تهیه آن به کار رفته، در طولانی مدت افزایش پیدا می‌کند.
  • شیرینی های خشک را در ظرفی در بسته نگهداری کنید.
  • برای اینکه شیرینی ها را ترد و تازه نگه دارید می توانید چند عدد برنج درون جعبه آن ها بریزید.

نکته : برای برای جلوگیری از چسبیدن شیرینی‌ها به یکدیگر و خرد شدنشان می توانید آن ها را به صورت طبقه ای چیده و بین هر طبقه کاغذ روغنی بگذارید.

نکات مهم :

  • برای حفظ تازگی کیک میوه ای، چند قاچ سیب کنار کیک بگذارید و آن را در یخچال نگه دارید.
  • برای نگه داشتن باقیمانده کیک معمولی و تازه ماندن آن در یخچال ، باید برای کیک های معمولی یک قطعه نان را آب بزنید و همراه با آن در جعبه قرار دهید. رطوبت نان باعث تازه ماندن کیک خواهد شد.
  • اکثر کیک های برش داده شده یا بدون برش، یخ زده یا بدون یخ برای چندین روز در دمای اتاق تازه می مانند. نگهداری کیک در یخچال فقط زمانی ضروری است که دمای آشپزخانه شما بیش از اندازه باشد.
مطالب مرتبط

نظرات