در دوران میانسالی تعادل در رژیم غذایی یکی از بهترین راههایی است که با رعایت کردن آن میتوانید سلامتی خود را حفظ کنید و طول عمر بیشتری داشته باشید.
با نزدیک شدن به دوره میانسالی، خطر ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت تیپ ۲ و کلسترول بالا، افزایش پیدا میکند. افزودن دانهها به رژیم غذایی روزانه میتواند خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش دهد و قند خون را در افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند کاهش دهد.
خطر بیماریهای قلبی در مردان با رسیدن به سن ۴۵ سال و در زنان با رسیدن به سن ۵۵ سال بطور فزایندهای افزایش پیدا میکند؛ بنابراین مصرف غذاهای کاهندهی کلسترول خون باید در اولویت برای این افراد باشد. جوی دو سر به دلیل اینکه حاوی یک نوع فیبر محلول بنام بتاگلوکان است، این کار را به بهترین شکل انجام میدهد.
سیب بدلیل خواص مفید بسیار، در بیشتر رژیمهای غذایی جایگاه ویژهای دارد. سیب خطر ابتلا به بیماری دیابت را بوسیله تنظیم کردن سطح قند خون، کاهش میدهد. هر سیب بطور میانگین، حاوی ۵ گرم فیبر است که میتواند کلسترول را کاهش دهد و همچنین حاوی یک ماده مفید بنام quercetin که کاهنده فشار خون است، میباشد. سیبها همچنین منبع غنی از ویتامین C، پتاسیم و آنتی اکسیدان هستند.
۴) آجیل
مطالعات حاکی از آن است که خوردن روزانه میزان اندکی آجیل و خشکبار، نرخ ابتلا به خطر حملات قلبی را تا ۲۸% کاهش میدهد. بجای خوردن چیپس و پفک، که میزان زیادی چربی اشباع و سدیم وارد بدن میکند، آجیل و خشکبار را در میان وعدههای خود قرار دهید. آجیل لازم نیست حتما مخلوط باشد بلکه هر نوعی را که دوست دارید، تهیه و مصرف کنید.
۵) سبزیجات
تا کنون درباره خوراکیهای مفید برای قلب و متابولیسم آن صحبت کردیم، اما نباید از فرماندهی بدن یعنی مغز غافل بود. مطالعات اخیر نشان میدهد مغز افرادی که هر روز میزان زیادی از سبزیجات مصرف میکنند، توانایی شناختی و عملکردی بهتری در مقایسه با افرادی که به ندرت از سبزیجات مصرف میکنند، دارد.
۶) انواع توتها
یکی دیگر از تقویت کنندههای مغز، انواع توتها مثل بلوبری، توتفرنگی، کرنبری و… میباشد. این میوهها مقادیر زیادی از مواد فیتوشیمیایی دارند که جریان خون به سمت مغز زا بهبود میبخشند و درعین حال التهابات را کاهش میدهند. این میوهها با تقویت حافظه، پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز کند میکنند.
در مورد تقویت عضلات چه میدانید؟ جواب این سوال یعنی دریافت مقدار کافی پروتئین، ماست یک منبع عالی برای تقویت ماهیچهها محسوب میشود. بدن انسان با افزایش سن به تدریج ضعیف میشود و مطالعات نشان میدهد که مصرف روزانه پروتئین میتواند روند این فرآیند را کاهش دهد. علاوهبراین ماست حاوی مقادیر زیادی کلسیم است، که برای حفظ تراکم استخوان حائز اهیمت میباشد.
۸) هویج
اگر صحبت از غذاهای ویژه باشد، نباید هویج را فراموش کنیم. هویج یک نوع سبزی است که فواید بسیاری روی قسمتهای مختلف بدن ازجمله چشمها، دهان، پوست و قلب دارد. هویج، فشار خون و کلسترول را کاهش میدهد و سیستم ایمنی را تقویت میکند. علاوهبراین به گوارش و هضم بهتر غذاها کمک میکند و از ابتلا به بسیاری از بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها جلوگیری میکند.
یکی دیگر از سبزیجاتی که ترکیبات طبیعی گوناگونی دارد، چغندر است. چغندر حاوی ویتامینهای A. و C، فولیک اسید، فیبر و سایر مواد معدنی مثل پتاسیم، کلسیم و آهن است. چغندر از ابتلا به زوال عقل، سرطان و فشار خون بالا جلوگیری میکند.
میوهی آواکادو قیمت بالایی دارد و تمام افراد قادر به تهیه آن نیستند، اما این میوهی با ارزش حاوی بیست ویتامین مختلف و مواد معدنی گوناگون است. آواکادو سلامت قلب شما را تضمین میکند و فشار خون را همیشه در سطح طبیعی حفظ میکند.
مصرف حدود ۳۰-۶۰ گرم روزانه شکلات تلخ باعث کاهش کلسترول و فشار خون میشود. علاوهبراین شکلات تلخ حافظ پوست شما در برابر اشعههای مضر خورشید نیز میباشد. برای داشتن بیشترین ماده مغذی و کمترین قند، بهترین انتخاب برای شکلات این است که حداقل حاوی ۷۰% کاکائو باشد. شکلات باعث آزاد شدن مقدار زیادی هورمون اندورفین در بدن شما میشود که این هورمون برای شما احساس سرخوشی و سرزندگی به ارمغان میآورد.
بسیاری از غذاهای گفته شده در لیست بالا بعنوان یک وعده غذایی کامل میتوانند در کنار هم قرار بگیرند. ماست در کنار جو دو سر به همراه تعدادی توت فرنگی یک مخلوط مقوی برای صبحانه محسوب میشود و میتوانید برای ناهار یک سالاد سبزیجات هویج و آجیل را امتحان کنید و لذت ببرید.
منبع: http://hhdresearch.org
نظرات