رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در حال حاضر ۵۰۰ هزار مهندس آماده ورود به کار هستند اما متاسفانه شغلی پیدا نمیکنند.
به گزارش اول فارس، محمد رضا رضایی کوچی عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون عمران با سازمان نظام مهندسی استان تهران گفت: شاهد هستیم که مهندسان کشورمان که هزینه بسیار زیادی برای تحصیل آن پرداخت شده است امروز نانوانی و مسافرکشی می کنند.
وی با اشاره به کاهش ساخت و ساز مسکن در کشور افزود: شهرداریها به دلیل رکود ساخت و ساز و برای درآمدزایی دست به فروش فضای سبز زدند این در حالی است که با تولید ساختمان میتوانیم هم مشکل مسکن در کشور را حل کنیم و هم در اقتصاد رونق ایجاد کنیم.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر در بدترین نقطه تهران قیمت مسکن به متری ۱۵ میلیون تومان رسیده که این اقشار ضعیف را تحت فشار قرار میدهد.
نماینده جهرم و خفر با اشاره به طرح دو فوریتی مجلس درباره ساخت ۴ میلیون واحد در ۴ سال گفت: نهادهای ساختمانی در کشورمان تولید میشود و هیچ مشکلی در این حوزه نداریم. همچنین اراضی برای ساخت و ساز فراهم است، توان مهندسی هم برای این ساخت و سازها بسیار بالاست، بانکها هم توان مالی برای ارایه تسهیلات دارند، بنابراین چرا به جای تولید یک میلیون واحد در سال فقط ۱۰۰ هزار واحد ساخته میشود، این نشان میدهد به طور غلط سیاستگذاری کردیم.
رضایی کوچی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه توان مهندسان کشورمان برای ارایه خدمات و صادرات خدمات نظام مهندسی بسیار بالا است، گفت: در بحث صادرات نظام مهندسی وزارت امور خارجه نقش مهمی دارد به طوری که میتواند شرکتهای صادرکننده را مورد حمایت قرار دهند.
وی اظهار کرد: سفرای کشورمان در کشورها باید ضمن ایفای نقش سیاسی و فرهنگی خود از نقش اقتصادی که دارند غافل نشوند و در حال حاضر سفرای کشورمان در بخش سیاسی متمرکز هستند و باید بخش اقتصادی را هم فعال کنند.
رییس کمیسیون عمران با بیان اینکه معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه باید تقویت شود، گفت: با تکیه بر وزارت امور خارجه میتوانیم درآمد حاصل از صادرات خدمات مهندسی را افزایش دهیم.
به گفته وی، در حالی که بخش مهندسی کشورمان توان صادرات بیش از ۳۰ میلیارد دلار خدمات مهندسی دارد اما من امروز از بیان عددی که صادر میشود شرمنده هستم.
رضایی کوچی خاطرنشان کرد: هر چند از این جلسات مکرر برگزار شده اما خروجی نداشته است و در آغاز دوران جدید مجلس میتوانیم با استفاده از تجربیات گذشته بحث صادرات خدمات مهندسی را احیا کنیم.
وی تاکید کرد: در دوره گذشته اختلافات جدی بین وزارت راه و شهرسازی، شهرداریها و سازمان نظام مهندسی وجود داشت و هر یک از این دستگاهها قصد داشتند تا سازمان نظام مهندسی به عنوان ابزاری در دست خودشان باشد و متاسفانه سازمان نظام مهندسی بین شهرداری و وزارت راه وشهرسازی له می شد.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این کمیسیون همان زمان وارد موضوع شد و از استقلال نظام مهندسی دفاع کرد و اجازه نداد تعرضی به نظام مهندسی صورت بگیرد.
به گفته وی، انتظار ما از سازمان نظام مهندسی این است که کیفیت ساخت و ساز را بتواند افزایش دهد چرا که در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر در بافت فرسوده و آسیب پذیر زندگی میکند و سازمان نظام مهندسی باید کمک کند تا احیای بافت فرسوده هر چه سریعتر و قویتر انجام شود.