علی رغم این موضوع متاسفانه شاهد اتفاقاتی هستیم که به نظر میرسد در انجام وظایف یادشده اهتمام کافی به کار گرفته نشده است.
همانگونه که مستحضرید منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان مشمول بند الف. موافقت نامه سال ۵۴ بوده و فعالیت معدنی در آن منطقه ممنوع میباشد. همچنین ماده۲ ضوابط زیست محیطی فعالیتهای معدنی، انجام فعالیتهای معدنی در مناطق مشمول بند الف. را کماکان ممنوع دانسته است.
با این وجود تنها یکی از نمونههای نگران کننده از این قرار است که با وجود ابطال مجوز کارخانه استخراج از معدن گچ در این منطقه در سال۱۳۹۳، متاسفانه در اسفند ۱۳۹۷ این مجوز برای همان بهره بردار و این بار در محلی با پوشش گیاهی متراکمتر مجددا صادر شده و متاسفانه فعالیتهای مخرب و خسارات جدی و جبران ناپذیر به جنگلهای بلوط این منطقه از سر گرفته شده است.
سوال و ابهام اینجاست که چنین مجوزیهایی علی رغم ابطال در سالهای گذشته چرا، چگونه و با چه توجیهی مجددا و در منطقه آسیب پذیرتر صادر شده است؟! آیا صادر شدن چنین مجوزی آن هم از جانب سازمانی که وظیفه حفاظت از محیط زیست را دارد در تعارض و تقابل با فلسفه وجودی این سازمان نیست؟!
از این رو خواستاریم ضمن شفاف سازی پیرامون چگونگی صدور این مجوز، اهتمام کافی را به کار گرفته و هرچه سریعتر و در راستای اجرای قانون، دستور توقف این فعالیت مخرب را صادر، خسارت وارده جبران و این مجوز ابطال شود.”منبع: خبرگزاری دانشجو “
نظرات