ایران

سرقت،خریدوفروش، خرابی آثار باستانی و تاراج میراث فرهنگی فارس در سایه بی‌خبری مسئولین

خبرگزاری فارس در گزارشی از شیراز نوشت : خبر سرقت، خریدوفروش، خرابی آثار باستانی، فرونشست بناهای تاریخی و مواردی از این قبیل مدت‌هاست فضای رسانه‌ای فارس را پر کرده است، آن هم در استانی با ظرفیت بالای آثار تاریخی و گردشگری و متولیانی که خود را به خواب زده‌اند.

حدود یک ماه از انتشار خبر ماجرای فروش سکه‌های هخامنشی و ساسانی توسط ۲ نوجوان شیرازی در امریکا می‌گذرد، قبل از آن هم آسیب به بنای سرباز پارتی قیر و کار زین و بی‌توجهی به مرمت آن، سال گذشته سرقت نسخ خطی نفیس قرآن از موزه پارس و چندین و چند مورد دیگر در حوزه میراث‌فرهنگی فارس حاشیه‌ساز شد.

عتیقه های هخامنشی 1

چندی پیش هم خبر فروش آثار زرین هخامنشی توسط ۲ برادر افغانی معروف به برادران شاه با قیمتی بالغ‌بر یک میلیون دلار در دبی خبرساز شد.مورد بعدی که به‌تازگی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود، ادعای موروثی بودن آثار هخامنشی و ساسانی در موزه خصوصی شیراز است، اتفاقی که وزارت میراث‌فرهنگی عنوان می‌کند به دلیل خلاف قانون میراث‌فرهنگی و یونسکو با نگهداری این آثار در موزه‌های خصوصی، به دنبال راهکار برای تعیین تکلیف آثار باستانی موزه جندی شاپور است؛ چرا که نگهداری این آثار توسط یک موزه خصوصی، توجیه مشخص و شفاف ندارد و در رابطه‌ با منشأ و چگونگی جمع آوری آثار هزاران ساله موزه جندی شاپور به نقل قول وکیل موزه، این آثار به ‌صورت موروثی به ‌دست آنها رسیده است که این هم‌محل بحث است.

فرونشست و شکاف در تخت جمشید و نقش رستم و … هم که قصه پرغصه امروز و دیروز نیست!

اینها گوشه‌ای از اتفاقاتی است که متولیان میراث‌فرهنگی فارس از آن اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی گاهی دست‌درازی به میراث گران‌بهای فارس را رسانه‌ای می‌کنند اما انگار به تاراج رفتن این آثار گران‌بها زیاد واکنشی به دنبال ندارد و نهایتاً به یک جوابیه یا تکذیبیه ختم می‌شود!

عتیقه های هخامنشی 2

در آخرین مطلبی که راجع‌به سرقت و فروش سکه‌های تاریخی هخامنشی توسط ۲ پسر نوجوان شیرازی در امریکا منتشر شد، موضوع را از مدیرکل میراث پیگیری کردیم، وی اظهار بی‌خبری کرد، درحالی‌که معاون وزیر میراث صحت ماجرا را تأیید و عنوان کرد که وزارت میراث پیگیر بازگرداندن سکه‌هاست.
یا درمورد فروش آثار زرین هخامنش در ترکیه از معاون میراث‌فرهنگی موضوع را پرسیدیم اما ابراهیمی هم این ماجرا را تکذیب کرد و بنا شد جوابیه‌ای ارسال کند که از جوابیه هم خبری نشد!

پیگیری از یک فعال حوزه میراث نشان می‌دهد ماجراهایی وجود دارد که این خبرها در گوشه‌وکنار منتشر می‌شود اما مسئولی برای پاسخگویی نیست.آیا باید دست روی دست گذاشت و به رفت‌وآمد این اخبار نگریست یا نگران به تاراج رفتن هویت و تاریخ این سرزمین در سایه غفلت متولیان شد؟!

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. در هر خلافی و غارتی و تخریبی و …که در ایران اتفاق می افتد همان مسیولین نالایق سفارشی و نورچشمی و پخمه و غارتگر و گانگستر و یقه سفید شراکت دارند و با همکاری انها این مصایب رخ داده و می دهد و خواهد داد و مورد تشویق و ترغیب و رشد سازمانی هم قرار می گیرند و از انها تقدیر و تشکر هم میشود!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا