برترینها: یک عکس قدیمی به تازگی در شبکههای اجتماعی بازنشر داده شده که مربوط به محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری است که وسط حلقهای از زنان که خبرنگار هستند، ایستاده است. سرنوشت بعضی از این خبرنگاران در این عکس عجیب است.
۱- مسیح علی نژاد
«معصومه علی نژاد قمی» معروف به «مسیح علینژاد» خبرنگاری را از سال ۱۳۷۸ با کار در روزنامه همبستگی آغاز کرد و بعد از آن کار خبرنگاری را در خبرگزاری ایلنا ادامه داد و در روزنامههای شرق، بهار، هم میهن و اعتماد ملی هم فعالیت داشته است. علی نژاد در مجلس شورای اسلامی ششم و هفتم خبرنگار پارلمانی بود. او در سال ۸۸ برای همیشه از ایران رفت.
۲-مرجان شیخ الاسلامی آل آقا
مرجان شیخالاسلامی آلآقا بهعنوان یکی از متهمان اصلی پرونده پتروشیمی، متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۷ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار است. او در سالهای دهه هشتاد در روزنامههای اصلاح طلب از جمله صبح امروز و همبستگی به صورت حقالتحریر فعالیت داشته و به مدیریت خبرگزاری میراث فرهنگی نیز رسید. مرجان شیخالاسلامی دو بار تلاش کرده به مجلس راه پیدا کند. یک بار در مجلس ششم که خود را اصلاح طلب خوانده و یک بار در مجلس هشتم که ترجیح داده یک اصولگرا شناخته شود. او البته هرگز بر کرسیهای پارلمان ایران تکیه نزده است. او مرداد ۹۶ از ایران به ترکیه فرار کرد و با آنچه از ایران دزدیده بود، شرکتهایی در ترکیه خرید. او سپس سرمایه و زندگیاش را از ترکیه به کانادا منتقل کرد.
۳ – زهرا رکوعی
زهرا رکوعی از سال ۱۳۸۰ به عنوان خبرنگار سیاسی، اجتماعی فعالیتاش را در باشگاه خبرنگاران جوان شروع کرد و سپس وارد رادیو شد تا به عنوان گوینده خبر کارش را شروع کند. بعد از مدتی به تلویزیون معرفی شد. زهرا رکوعی هم اکنون گوینده خبر تلویزیون و خبر شبانگاهی ۲۰:۳۰ و اخبار شبانگاهی شبکه ۳ است.
۴- فرناز قاضی زاده
فرناز قاضیزاده کار خود را از سال ۱۳۷۵، به عنوان یک روزنامهنگار آماتور از نشریه «خانه»، متعلق به مؤسسه «خانه روزنامهنگاران جوان» آغاز کرد و دبیر سرویس خبر و گزارش این نشریه شد. بعد از دو سال، به روزنامه «ایرانیان» پیوست و بعد از مدتی کوتاه، با تأسیس روزنامه «زن» توسط فائزه هاشمی در مرداد ۷۷، به همکاری با سرویس اجتماعی آن پرداخت. با تعطیلی روزنامه زن در فروردین ۷۸، به سرویس فرهنگی و هنری روزنامه نشاط ملحق شد. با تعطیلی مطبوعات زنجیرهای در سال ۱۳۷۹ با حکم دادستانی، او کار خود را با روزنامه «هم میهن» به مدیریت غلامحسین کرباسچی آغاز کرد که بعد از چند شماره توقیف شد. او مدتی کوتاه در سال ۱۳۷۹ اجرای یک برنامه علمی را به نام «کاوش» در شبکه چهار به عهده داشت. آخرین فعالیت مطبوعاتی قاضیزاده در داخل ایران عضویت در شورای سردبیری روزنامه «یاس نو» بود. در سال ۱۳۸۲، بعد از بازداشت همسرش سینا مطلبی، به همراه برای همیشه از ایران رفت. او مجری کنونی رادیو و تلویزیون بخش فارسی بیبیسی است.
۵- رکسانا صابری
رکسانا صابری در آمریکا بهدنیا آمده و در ایالت داکوتای شمالی در شهر فارگو بزرگ شده است. پدرش رضا صابری ایرانی، و مادرش آکیکو، ژاپنی است. رکسانا تابعیت مضاعف ایران و آمریکا را دارد. او از سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۰۶ به عنوان خبرنگار آزاد، در ایران فعالیت میکرده است. همکاری او از جمله با رسانههایی بود، چون رادیوی آمریکایی “ان پی آر”، شبکهی تلویزیونی فوکس در آمریکا و تلویزیون بیبیسی در بریتانیا. او در فروردین ماه سال ۸۸، ۱۳ به ۸ سال زندان محکوم شد. صابری پس از آزادی اجازه یافت از ایران خارج شود و از طریق وین به آمریکا بازگشت.
۶- نفیسه کوهنورد
نفیسه کوهنورد در روزنامههای شرق، همشهری، ایران و شبکه سیانان ترک در تهران سابقه خبرنگاری داشته و از سوی روزنامه همشهری به عنوان خبرنگار اعزامی همشهری به ترکیه سفر کرد و پس از مدتی به عنوان مسئول صفحه سیاست خارجی همشهری منصوب شد. او مدتی بعد از آمدن دولت نهم، ایران را ترک کرد و به شبکه BBC پیوست.
۷ – صبا آذرپیک
صبا آذرپیک روزنامهنگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد بود که در سالهای اخیر به دلیل انتشار خبرهای جنجالی بر سر زبانها افتاده است. او همچنان در ایران به فعالیتها خود ادامه میدهد.
نظرات