جهان - خبرهای بین الملل

سنا به طرح کاهش اختیارات ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران رای نداد

طرح کاهش اختیارات ریاست جمهوری آمریکا در سنای این کشور رأی نیاورد.

سنا
به گزارش اول فارس به نقل از شبکه الجزیره قطر، سنای آمریکا طرح ارائه شده از سوی سناتورهای دموکرات درباره کاهش اختیارات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده درباره موضوع جنگ علیه ایران را رد کرد و به آن رأی منفی داد.

بر این اساس، سنای آمریکا با ۵۳ رأی مخالف در برابر ۴۷ رأی موافق، طرح کاهش اختیارات دونالد ترامپ برای حمله نظامی به ایران را رد کرد.

این طرح به ابتکار سناتور دموکرات تیم کین از ایالات ویرجینیا و بر اساس قانون اختیارات جنگی ۱۹۷۳ ارائه شده بود. هدف آن، الزام رئیس‌جمهور به کسب مجوز کنگره برای هرگونه اقدام نظامی علیه ایران—به‌جز در موارد دفاع از خود— بود.

تیم کین در صحن سنا گفت: تصمیم‌گیری درباره جنگ نباید در اختیار یک نفر باشد و نباید به احساسات یا تمایلات شخصی واگذار شود.

کین تأکید کرده است که طبق قانون اساسی آمریکا، تنها کنگره اختیار اعلام جنگ دارد و اقدام نظامی علیه ایران نباید بدون مجوز مشخص انجام شود، مگر در شرایط دفاعی کاملاً ضروری.

در جریان رأی‌گیری، رند پال، سناتور جمهوری‌خواه با دموکرات‌ها همراه شد و از محدودسازی اختیارات ترامپ حمایت کرد.

در مقابل، جان فترمن، سناتور دموکرات از ایالات پنسیلوانیا، برخلاف خط حزبی خود، با جمهوری‌خواهان و اقدامات آمریکا و اسرائیل علیه ایران همراهی کرد.

این وضعیت یادآور قطعنامه‌ای مشابه در سال ۲۰۲۰ است که با وجود تصویب در هر دو مجلس، به دلیل وتوی ترامپ اجرایی نشد.

در مجلس نمایندگان نیز احتمال ارائه نسخه‌ای مشابه وجود دارد، اما با توجه به آتش‌بس اخیر میان ایران و اسرائیل، برخی جمهوری‌خواهان از طرح آن صرف‌نظر کرده‌اند.

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، منتقد این طرح است و قانون اختیارات جنگی را مغایر با قانون اساسی می‌داند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا