سندرز پس از اعلام کاندیداتوری در مصاحبه با یک شبکه رادیویی گفت: ما در کمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ یک انقلاب سیاسی را آغاز کردیم و اکنون زمان آن است که این انقلاب را پیش ببریم. من نامزد رقابتهای ریاست جمهوری میشوم. از شما میخواهم امروز به این کمپین تاریخی مردمی که کار خودر ا با حداقل یک میلیون تن کار خود را آغاز کرده بپیوندید. سندرز در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در رقابتهای مقدماتی این انتخابات در حزب دموکرات رقیب هیلاری کلینتون بود.
کاندیدای چپگرای آمریکایی این طور که سی ان بی سی گزارش کرده، با اعلام کاندیداتوری برای ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا برای کارزار انتخاباتی حزب دموکرات در جمع کمکهای مالی مردمی در کمتر از ۲۴ ساعت رکورد شکسته و مبلغ ۶ میلیون دلار به دست آورده است.
با این حال در شرایط حال حاضر آمریکا در مقایسه با ۲۰۱۶، سندرز در فضای سیاسیای کاندیدا میشود که سیاستهای لیبرالش جایگاه بهتری در جریان اصلی حزب دموکرات پیدا کرده است.
سندرز همچون ترامپ هنگامی که رقابتهای مقدماتی ریاست جمهوری ۲۰۱۶ برگزار میشد یک چهره تازه وارد و ناشناخته محسوب میشد اما بعداً تا آستانه شکست کلینتون نیز رفت. او مطرح کردن برنامههایش برای نظام بهداشت و درمان همگانی، تعیین یک حداقل دستمزد ۱۵ دلاری برای همه و آموزش عالی رایگان دولتی مورد حمایت لیبرالهای جوان قرار گرفت. سندرز محبوب بسیاری از دموکراتهای نیز هست.
پس از اعلام نامزدی سندرز برای انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ در واکنش به این موضوع برای برنی سندرز و کاندیداتوریاش در انتخابات آرزوی موفقیت کرد اما معتقد است که این سناتور شانس خود را از دست داده است. وی در ادامه گفت:من از برنی خوشم میآید. خواهیم دید که او چه میکند.
همچنین در این مورد کایلی مکاینینی، سخنگوی مطبوعات ملی کمپین انتخاباتی ترامپ در بیانیهای گفت که رای دهندگان آمریکایی دستور کار سیاسی سندرز را که شامل نرخ بالای مالیات، مراقبتهای بهداشتی دولتی و رفتار نرم با دیکتاتورها میشود، رد میکنند.
در همین رابطه محمد قوچانی با طرح یک سوال در روزنامه سازندگی درباره کاندیداتوری برنی سندرز در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و تاثیر احتمالی نتیجه این انتخابات بر روابط ایران و آمریکا نوشت: نامزدی برنی سندرز علیه ترامپ با استقبال روشنفکران و برخی سیاستمداران ایرانی مواجه شده است، اما واقعا ریاست جمهوری او برای ایران مفید خواهد بود؟. شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به بخشی از رویای آمریکاییها بدل شده است. هنوز مشخص نیست در ماراتن دموکراتها در مصاف با جمهوریخواهان کدام شخص پرچمدار مبارزه با ترامپ در ۲۰۲۰ میشود.
به نظر میرسد شانس برنی سندرز به دلایلی از جمله یهودی بودن در عین صهیونیست نبودن و سوسیالیست بودن زیاد بالا نباشد. اما بدون شک انتخابات ۲۰۲۰ یکی از سرنوشت سازترین انتخابات آمریکا خواهد بود. این انتخابات مورد توجه برخی از کشورها از جمله ایران، فرانسه، آلمان، روسیه، عربستان، اسرائیل قرار دارد که در ۴ سال ریاست جمهوری ترامپ چالشهای متفاوتی را با وی داشتند.
قوچانی در ادامه یادداشت خود آورده است: ترامپ یکی از رسواترین روسای جمهور آمریکا از منظر لیبرالیسم سیاسی است. اما از منظر پوپولیسم سیاسی او سیاستمداری عوامپسند است. او با شعار آمریکا برای آمریکاییها سعی کرده که از خروج کار و سرمایه از آمریکا جلوگیری کند و رشد اقتصادی را افزایش دهد. مهمترین تناقض ترامپ درباره ایران است که لابی اسرائیل مانع از سیاست خارجی متحد آمریکا درباره ایران میشود.
اسرائیل سیاست خارجی آمریکا درباره ایران را در اختیار دارد و به آن باید عربستان و مجاهدین خلق را هم اضافه کرد که به عنوان بقایای جریان بنیادگرای سکولار شده و قدرت طلب عقل ترامپ را دزدیدهاند. این ائتلاف علیه ایران بسیار خطرناک است. ترامپ استراتژی فشار بر ایران را در دستورکار قرار داده و شاید فشار بر ایران بخشی از نقشه او برای خاورمیانه باشد.
در چنین شرایطی ایران نباید به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خوشبین باشد. در جبهه دموکراتها در سال ۲۰۱۶ حتی فردی مثل هیلاری کلینتون هم برای ایران خطرناک بود چه برسد به فردی چون برنی سندرز! او به علت گرایشهای شدید سوسیالیستی شانس کمی برای متقاعد کردن جامعه سنتی محافظهکار آمریکایی دارد. سندرز نماینده احتمالی پوپولیسم چپ در برابر پوپولیسم راست که ترامپ نماد آن است می باشد. از این رو دل بستن ایران به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا یک خطای استراتژیک است.
نظرات