اخبار استان فارس

خطر تخریب سنگ قبر سحاب نی ریزی در پیاده‌رو جلوی مسجد

سنگ قبر سحاب نی‌ریزی که یکی از مفاخر فرهنگی و شعرای بنام نی‌ریز به شمار می‌آید، در پیاده‌رو جلوی مسجد جامع امام خمینی خاک می‌خورد.

سنگ قبر سحاب نی ریزی در پیاده‌رو جلوی مسجد در خطر تخریب!
این سنگ قبر هم از جهت تاریخی که قدمت آن به بیش از یک قرن می‌رسد و هم از جنبه فرهنگی و هنری ارزشمند است که متأسفانه مورد بی توجهی قرار گرفته است.

هادی رئیس میراث فرهنگی نی‌ریز، با اشاره به آخرین اقدامات انجام‌شده در خصوص حفاظت از سنگ قبر گفت: «در یکی از جلسات مساجد محور سال گذشته با حضور شهردار وقت، شورای شهر و اهالی منطقه، این مطالبه عمومی و به حق مطرح شد. موضوع حفاظت از سنگ قبر مورد توافق قرار گرفت و فرمانداری به شهرداری پیشنهاد داد که برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، اقداماتی مانند قرار دادن شیشه سکوریت یا نصب نرده استیل در اطراف سنگ انجام شود. هدف این بود که از ایجاد آسیب یا برخورد دوچرخه و موتور با سنگ جلوگیری شود و همچنین کسی روی آن ننشیند.»

وی گفت: «قرار شد تا در صورت عقب‌نشینی دیوار مسجد جامع امام خمینی (ره)، سنگ در فضای داخلی مسجد نصب شود. این تصمیم در راستای زیباتر کردن محیط و حفاظت بهتر گرفته شد؛ اما تا زمانی که این کار انجام شود، قرار شد شهرداری با نرده‌های استیل از سنگ حفاظت کند.»

سید نعیم ،فرزند سید عفیفا شیخ ‏الاسلام، متخلص به «سحاب» بود.خاندان او از بزرگانِ علم و ادب نی ریز به شمار مى‏ آمدند و در سده ‏هاى ۱۳ و ۱۴ ه .ق. منصب شیخ‏ الاسلامى نیریز را عهده‏ دار بودند.

رئیس میراث فرهنگی به مانع جابه‌جایی سنگ نیز اشاره کرد و اظهار داشت: «برخی پیشنهاد داده بودند که سنگ قبر به موزه منتقل شود؛ همان‌طور که قبلاً برخی از سنگ قبر‌های تاریخی دیگر را به موزه برده‌ایم. اما در این مورد، هیئت امنای مسجد اعلام کردند که، چون این سنگ یک قبر است، نمی‌توانیم آن را جابه‌جا کنیم و اجازه این کار را ندادند.»

وی در ادامه گفت: «بحث اصلی این است که چنین آثاری باید در جای اصلی خود باقی بمانند تا اصالت معنایی‌شان حفظ شود. اصالت معنایی به این معناست که برخی از آثار تاریخی تنها زمانی معنای واقعی خود را دارند که در محل اصلی‌شان قرار گیرند؛ بنابراین سنگ قبر سحاب نی‌ریزی فعلاً باید در همان محل حفظ شود و اگر جابه‌جایی چند متر نزدیک‌تر یا دورتر باشد، تفاوت زیادی ندارد.»

هادی در پایان یادآور شد: «اگر جابه‌جایی ممکن بود، سنگ را به موزه منتقل می‌کردیم یا حتی در حیاط مسجد قرار می‌دادیم؛ اما در حال حاضر، به دلیل این محدودیت‌ها ترجیح داده شده تا سنگ در محل اصلی خود باقی بماند.»

شاهسونی، شهردار نی‌ریز در این خصوص گفت: «تاکنون چیزی در این رابطه به من نگفته‌اند؛ اما پیگیری می‌کنم تا ببینم وضعیت این سنگ قبر چگونه است و چه اقداماتی باید صورت گیرد.».منبع:نی‌ریزان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا