یکی از توصیههای بسیار مهم برای بهبود سریعتر بیماران مبتلا به کرونا، افزایش دریافت آنتیاکسیدانها از طریق مصرف مواد غذایی ارزشمند است. از آنجایی که معمولا بیماران مبتلا به کرونا، تمایل چندانی به خوردن غذاهای جویدنی نشان نمیدهند، بنابراین متخصصان تغذیه توصیه میکنند که برای این بیماران، بیشتر غذاهای نرمی مانند انواع سوپ را تهیه کنید.
سوپ عدس چه کمکی به درمان کرونا میکند؟
سوپ عدس، یکی از بهترین غذاها برای افراد مبتلا به کووید-۱۹ محسوب میشود. این غذا به دلیل دارا بودن حجم بالایی از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن، میتواند بهشدت باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی در برابر ویروس کرونا بشود. عدس، پروتئین بالا و هضم سادهای دارد. ضمن اینکه میتواند قند خون را هم تنظیم کند.
از این رو، مصرف آن میتواند به تامین انرژی مورد نیاز بدن افراد مبتلا به کرونا کمک کند و باعث پیشگیری از ضعفهای مداوم آنها در طول روز بشود. بهتر است این نکته را هم بدانید که سوپ عدس، سرشار از آهن، فولیک اسید و منیزیم است. تمامی این ترکیبات مغذی هم میتوانند عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و باعث شوند که بیمار شما دوره درمان را سریعتر و سادهتر سپری کند.
از طرف دیگر، معمولا توصیه میشود که بیماران مبتلا به کرونا، مصرف خوراکیهای حاوی آب و فیبر را هم در برنامه غذاییشان افزایش بدهند؛ زیرا کمآب شدن بدن یا کمبود فیبر در بدن میتواند به تضعیف عملکرد سیستم دفاعی بدن منجر بشود. خوشبختانه سوپ عدس به دلیل سبزیجات فراوانی که دارد، میتواند بهخوبی آب، الکترولیتها، املاح و فیبر مورد نیاز بدن افراد مبتلا به کرونا را تامین کند. در ادامه، طرز تهیه یک نوع سوپ عدس بسیار ساده و مفید را برای مبتلایان به کرونا باهم مرور میکنیم.
مواد لازم برای ۶ نفر
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز نگینی خردشده: ۱ لیوان
هویج نگینی خردشده: ۱ لیوان
آویشن تازه: ۱ قاشق غذاخوری یا پودر آویشن: ۱ قاشق چایخوری
آب سبزیجات: ۶ لیوان (مخلوط آب گوجهفرنگی با کرفس و جعفری)
عدس پختهشده: ۲ لیوان
نمک: سهچهارم قاشق چایخوری
برگ اسفناج: ۵ لیوان
سرکه: یک و نیم قاشق غذاخوری
جعفری خردشده: یکچهارم لیوان
طرز تهیه سوپ عدس
۱. پیاز و هویج خردشده را در حد نرم شدن با روغن زیتون تفت بدهید. این کار حدود ۵ دقیقه زمان میبرد. بهتر است از روغن زیتون مخصوص سرخ کردن برای این کار استفاده کنید.
۲. پس از اینکه پیاز و هویج، کمی نرم و سبک شدند، آویشن را هم اضافه کنید و ۳۰ ثانیه دیگر به تفت دادن خود ادامه بدهید.
۳. حالا میتوانید عدس پخته، آب سبزیجات و نمک را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کمی بالا ببرید تا مایه سوپ به جوش بیاید.
۴. بعد از جوش آمدن سوپ، حرارت را ملایم کنید، در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا مواد داخل سوپ حدود نیم ساعت با یکدیگر بجوشند.
۵. پس از نیم ساعت، نصف مواد سوپ را داخل کاسه گودی بریزید و این مواد را با گوشتکوب برقی، حسابی میکس کنید.
۶. مواد میکسشده را به قابلمه سوپ برگردانید. این کار باعث میشود تا غلظت و بافت سوپ شما بهتر بشود.
۷. حالا میتوانید برگهای ترد و تازه اسفناج را هم خرد و به سوپ عدس اضافه کنید.
۸. حدود نیم ساعت دیگر در قابلمه را ببندید تا همه مواد بهخوبی بپزند و طعم یکنواختی بگیرند.
۹. بعد از پخت کامل سوپ، باید حرارت را خاموش کنید و سپس سرکه و جعفری تازه و خردشده را هم داخل قابلمه سوپ بریزید.
۱۰. غذای شما آماده سرو است.
نکته مهم:
۱. شما میتوانید برای افزایش ارزش تغذیهای این سوپ در پاییز و زمستان، یک عدد شلغم و یک عدد ترب خردشده را هم به سوپ عدس اضافه کنید.
۲. اگر بیمار شما علاقهای به سرکه نداشت، میتوانید از آبلیمو یا آبغوره تازه برای طعم دادن به سوپ او کمک بگیرید.
نظرات