اجتماعی

شرایط ثبت نام و انتخاب دختر شایسته بیدشهر اوز/ درباره مردمان اچمی و ایراهستان بدانید

بخشداری بیدشهر با همکاری کمیته بانوان این بخش با شعار «دختران امروز، سازندگان فردای بخش بیدشهر» دختر شایسته بخش بیدشهر شهرستان اوز را انتخاب می‌کند.

دختر شایسته

به گزارش اول فارس ، به نقل از بخشدار بیدشهر، به منظور شناسائی و تقدیر از دختران برجسته و ترویج روحیه مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی و بالاخره الگوسازی برای نسل جوان، اقدام به برگزاری آئین انتخاب دختر شایسته می‌شود.

علی رام‌برزین گفت: در این انتخاب که برای نخستین بار در سطح شهرستان انجام می‌شود، اخلاق‌مداری، فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، مذهبی و علمی، مشارکت در برنامه‌های عمومی و همچنین سکونت ۵ ساله در بخش بیدشهر از جمله معیارهای مهم انتخاب دختر شایسته است.

رام‌برزین با بیان اینکه متقاضیان تا تاریخ ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ فرصت ثبت نام دارند، گفت: واجدین شرایط ساکن در شهرها و روستاهای کوره، بیدشهر، قلات، اسلام آباد، گلار، هود و هیرم می‌توانند با در دست داشتن مدارک و مستندات به کمیته بانوان در بخشداری مراجعه و نام نویسی کنند.

بخشدار در پایان افزود انتظار است دختران بیدشهر ازاین آئین استقبال کرده و برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۹۱۷۰۰۸۵۱۴۱ تماس بگیرند.

 بیدشهر
دشت مشک در نزدیکی بیدشهر

به گزارش اول‌فارس ، بیدشهر، با اهالی از قوم اچمی که به زبان اچمی سخن می‌گویند، در بخش بیدشهر شهرستان اوز استان فارس ایران واقع شده و ۸ کیلومتر با شهر کوره، مرکز این بخش، فاصله دارد.

مردم اچُمی، لارستانی و یا خودمونی قومیتی پارسی ساکن بخش‌های جنوبی استان فارس و غرب استان هرمزگان هستند. گروه‌های قابل توجهی از این قوم به کشورهای جنوب خلیج فارس از جمله کویت، بحرین، قطر و امارات متحدۀ عربی مهاجرت کرده‌اند. این مردم عمدتاً خود را خودمونی یا اچمی معرفی می‌کنند.

منطقهٔ لارستان در گذشته شامل شهرهای جنوبی استان فارس همچون لارستان، خنج، گراش، اوز لامرد و شهرستان مهرو بخشی از استان هرمزگان همچون بستک، بندر لنگه و گاوبندی و کیش می‌شده است. در بحرین و قطر و امارات متحدۀ عربی و کویت این مردمان به هوله مشهورند.

لباس محلی اوزی 3 1
لباس دختربچه های مردمان پارسی اچمی در اوز

«خودمونی»، همان «خودمانی» در زبان فارسی است و معنای «بخشی از خودمان» را دارد. همچنین، از عناوین «لاری» و «اچمی» نیز برای اشاره به این قوم استفاده می‌شود. مردم اچمی به زبان اچمی سخن می‌گویند. نسب این مردمان پارسی اصیل است.

ایراهستان، ناحیه‌ای تاریخی و فرهنگی در جنوب ایران، به‌ویژه در استان‌های فارس، هرمزگان و بخش‌هایی از استان بوشهر واقع شده است. قوم اچمی، ساکنان اصلی این منطقه، با زبان اچمی که شاخه‌ای از زبان‌های ایرانی جنوب غربی است، شناخته می‌شوند. مذهب غالب آن‌ها اسلام و پیرو مذهب اهل سنت شافعی هستند.

فرهنگ و آداب و رسوم اچمی‌ها ریشه در تاریخ کهن سرزمین ایران دارد و با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، هویت متمایزی را در میان اقوام ایرانی رقم زده است.

قوم اچمی‌ در طول تاریخ نقش مهمی در تحولات منطقه جنوب ایران ئ حوزه خلیج پارس ایفا کرده است.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. اچم فعلی است به‌معنی رفتن که نمی تواند یک زبان باشد زبانی که در جنوب فارس و استان هرمزگان رایج است زبانی بنام زبان لارستان با لهجه های مختلف می باشد

  2. سلام ما زبانی بنام اچمی نداریم. بزعم علمای زبان شناسی و لارستان شناسان مانند دانشمند فقید احمد اقتداری این زبان، زبان لارستانی ست. منتها تفرقه دوستان منطقه با نام اچمی سعی در کتمان نام بزرگ لارستان و حتی کلمه لار هستند. بزعم زبان شناسان نام زبان از فعل اچم اشتباه ست و نام زبان از اسم مکانی که در آن صحبت میشود گرفته میشود مانند لری. کردی، مازنی ، ترکی و … این زبان در لارستان صحبت میشود پس نام آن لارستانی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا