شرایط جدید و مدارک مورد نیاز برای گرفتن و تمدید پاسپورت خانم ها و آقایان

پاسپورت یا همان گذرنامه مدرک بسیار معتبری است که از طریق آن می توانید به کشورهای دیگر سفر کنید. این مدرک که از طریق دولت به افراد داده می شود و برای ورود به کشورهای دیگر واجب است. البته برای رفتن به بعضی کشورها باید در کنار این گذرنامه، ویزا نیز داشته باشید. در پاسپورت تمام چیزهایی که نشان دهنده هویت […]

پاسپورت یا همان گذرنامه مدرک بسیار معتبری است که از طریق آن می توانید به کشورهای دیگر سفر کنید. این مدرک که از طریق دولت به افراد داده می شود و برای ورود به کشورهای دیگر واجب است. البته برای رفتن به بعضی کشورها باید در کنار این گذرنامه، ویزا نیز داشته باشید. در پاسپورت تمام چیزهایی که نشان دهنده هویت شما است ذکر شده و از این طریق ماموران کشورهای دیگر شما را شناسائی می کنند.

   شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 4

تمدید پاسپورت لازمه اصلی سفر خارجه

برای اینکه به راحتی بتوانید برنامه ی سفرهای خارج از کشور را بچینید و اقدام به سفر کنید اول نگاهی به اعتبار پاسپورت خود بیندازید. در سفرهای خارجی داشتن گذرنامه ی معتبر پر اهمیت ترین موضوع است زیرا گذرنامه ی شما حداقل باید ۶ ماه اعتبار داشته باشد. البته این اعتبار برای کشورهایی بسیار ضرورت دارد که برای سفر به آن نیاز به ویزا ندارید زیرا کشورهایی که باید برای رفتن به آن ها ویزا دریافت کنید از طریق کنسولگری اعتبار پاسپورت بررسی خواهد شد.

جهت تمدید اعتبار گذرنامه ی خود با مدارک لازم باید به یکی از دفاتر پلیس ۱۰ + رفته و با تحویل آن ها به افسر گذرنامه اقدام به تمدید و صدور نمائید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ یا تمدید پاسپورت

خب اگر قصد رفتن به کشور دیگری را دارید و می خواهید از کشور خارج گردید و پاسپورت ندارید  یا می خواهید پاسپورت خود را تمدید فرمایید با دردست داشتن مدارک زیر به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه نمایید و اقدام به اخذ گذرنامه کنید.

 موارد مشترک میان بانوان و آقایان:
مدارکی که می‌بایست توسط کلیه متقاضیان ارائه گردد:
* اصل شناسنامه و کارت ملی و یا تأئیدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان.
* ارائه اصل آخرین گذرنامه (در صورت معتبر بودن)
* تصویر بیومتریک که در دفتر پلیس+۱۰ اخذ می‌شود  (هزینه:  ۱۳۰,۶۶۰ ریال)
الف: آقایان بدون کلاه، عینک، کراوات، زیور آلات و آرایش مو و محاسن به طوری که پیشانی و گوش‌ها مشخص باشند. همچنین رنگ لباس و زمینه یکسان نباشد.
ب: خانم‌ها با حجاب کامل بدون آرایش و زیورآلات، با استفاده از روسری و یا مقنعه ساده و تیره به طوری که گردی صورت مشخص باشد. (برای دختران بالای ۶ سال با حجاب کامل)
* اجازه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال از سوی پدر و یا قیم قانونی.
* افراد بالای ۱۵ سال ضمن حضور در دفتر می‌بایست شناسنامه عکسدار ارائه نمایند.
* افراد زیر ۱۵ سال ضمن حضور در دفتر می‌بایست گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکسدار ارائه نمایند.
توجه: برای افراد زیر ۶ سال،کودک می‌بایست در دفتر حاضر شده و ولی کودک یک قطعه عکس از کودک خود را ارایه نماید.
* بازنشستگان نظامی که ۵ سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفا یگان مربوطه الزامی است.
* بازنشستگان نظامی که ۵ سال از بازنشستگی آنها می‌گذرد می‌بایست اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارایه دهند (نیازی به ارایه گواهی از سازمان متبوع نمی‌باشد).
* نظامیان شاغل می‌بایست نامه موافقت حفا یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارایه نمایند.

شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 7

مدارک مورد نیاز برای اخذ پاسپورت برای آقایان

به جز مدارکی که ذکر شد آقایان باید مدارک مربوط به پایان خدمت و معافیت سربازیشان را با خود به دفاتر پلیس ۱۰+ همراه داشته باشند. این مدارک شامل:

  • اصل و کپی کارت پایان خدمت، معافی سربازی و یا مجوز رسمی از سازمان نظام وظیفه برای مشمولان. معافیت سربازی و کارت پایان خدمت باید هوشمند باشد. اگر هوشمند نیست اقدام به هوشمند سازی کنید و برگه ی ثبت درخواست کارت معافیت هوشمند را ارائه کنید.
  • اگر بالای ۵۰ سال سن دارید نیاز به داشتن کارت پایان خدمت برای پاسپورت ندارید.
  • اشخاصی که مشغول به تحصیل می باشند باید از محل تحصیل خود یک مجوز رسمی و کتبی دریافت کرده و آن را به نظام وظیفه ی عمومی تحویل دهند و سپرده ای به عنوان وثیقه قرار دهند تا برایشان گذرنامه ی موقت صادر شود.
  • مشمولان خدمت سربازی از طریق سفرهای پژوهشی، علمی، ورزشی و هنری می توانند پاسپورت موقت دریافت کنند.

شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 3

مدارک مورد نیاز برای اخذ پاسپورت برای خانم ها

تمام خانم ها با هر سنی که دارند باید برای اخذ پاسپورت مدارک عمومی را که ذکر کردیم همراه داشته باشند. البته بانوانی که متاهل هستند علاوه بر آن ها باید مدارک زیر را نیز به پلیس ۱۰+ ارائه نمایند.

 ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت صرفاً هوشمند(کارت‌های قدیمی اعتبار ندارند) و یا موافقت‌نامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین.
توجه ۱: کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی به هوشمند نموده‌اند، بعد از گذشت ۲۴ ساعت از درخواست تعویض، می‌توانند با ارایه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور یا تعویض گذرنامه دهند.
توجه ۲: آقایان بالای ۵۰ سال احتیاج به ارایه کارت پایان خدمت ندارند.
 آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور می‌بایست نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند.
 

۶- چند نکته مهم:

۱-۶) برای متولدین خارج از کشور ارایه مدرک نحوه ورود الزامی است.

۲-۶) برای ابطال گذرنامه‌هایی که بالای یک سال اعتبار دارند ارائه نامه از ادارات گذرنامه الزامی است.

هزینه اخذ پاسپورت

نرخ این خدمت در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی با احتساب هزینه پستی مبلغ ۷۳۱,۵۲۴ ریال می‌باشد که از طریق دستگاه‌های کارت خوان موجود در دفاتر دریافت می‌شود.
——————————————————————————–
 
۱- تهیه فرم و شناسه گذرنامه از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰) (هزینه اخذ شناسه ۱۷,۳۷۵ ریال می‌باشد)
۲- پرداخت مبالغ زیر از طریق دستگاه کارتخوان (POS) مستقر در دفاتر
توجه : واریز از طریق اینترنت، عابربانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
ردیف مبلغ
۱ ۶۲،۵۰۰ ریال
(شش هزار و دویست و پنجاه تومان)
۲ ۱،۲۵۰،۰۰۰ ریال
(یکصد و بیست و پنج هزار تومان)

این مبالغ از طریق دستگاه های کارت خوان موجود در دفاتر پلیس ۱۰+ باید پرداخت شود.

بعد از پرداخت هزینه های لازم و ارائه مدارک لازم برای دریافت پاسپورت معمولا ۵ روز تا ۱ هفته بعد پاسپورت به آدرس اعلامی توسط شخص متقاضی ارسال خواهد شد. البته این هزینه ها هر سال متفاوت است و دستخوش تغییراتی می گردد.

شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 2

چند نوع پاسپورت داریم؟

در کشور ایران گذرنامه های مختلفی صادر می شود، از جمله این گذرنامه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

پاسپورت گردشگری

همه افراد می توانند این پاسپورت را دریافت کنند و برای گردش، تفریح، تحصیل و کارهای تجاری از آن بهره بگیرند.

پاسپورت دیپلمات

این نوع پاسپورت را برای افراد سیاسی و سران کشور صادر می کنند که قوانین اخذ آن با باقی گذرنامه ها اندکی تفاوت دارد.

پاسپورت خدمت

این پاسپورت را برای انجام کارهای ماموریتی خارجی برای افرادی که کارمند دولت هستند صادر می کنند که این گذرنامه هم قانونش متفاوت است.

شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 6

اعتبار پاسپورت

معمولا اعتبار پاسپورت ها ۵ ساله است و این زمان مشخص شده بیشتر به خاطر روند تغییرات فیزیکی و فرد و بهتر شناختن او توسط ماموران می باشد. دلیل دیگر این امر تغییر در روند زندگی افراد از قبیل تاهل و تجرد است و اینکه در طول این مدت و سفر های پی در پی تعداد صفحات مهر شده پر می گردد و برای سفر های بعدی نیاز به صفحه ی خالی جهت مهر ورود و خروج می باشد. به همین دلیل بهتر است چند سال یکبار عوض شود تا صفحات تازه جایگزین گردد.

یکی از نکات حائز اهمیت این است که برای خروج از کشور، اکثر کشورها قانونی مشترک در زمینه اعتبار پاسپورت دارند و آن قانون این است که اعتبار گذرنامه زیر ۶ ماه نباشد. پس قبل از اقدام به سفر حتما پاسپورت خود را چک کنید و از اعتبارش مطمئن شوید. کشوری همچون ترکیه اگر با اعتباری زیر ۶ ماه بخواهید وارد شوید شما را جریمه و یا حتی از ورودتان به خاکش ممانعت می کند.

چه افرادی شرایط اخذ پاسپورت دارند؟

شاید بتوان گفت هر شخصی می تواند پاسپورت داشته باشد مگر اینکه شامل یکی از موارد زیر شود که در این صورت توانائی اخذ پاسپورت را نخواهد داشت.

  1. افرادی که خروجشان از کشور به شکل های مختلفی به حکومت ضرر برساند.
  2. افرادی که به حکم و دستور کتبی از منابع قضایی اجازه خروج از کشور را ندارند.
  3. اشخاصی که بدهکاری مالی به دادگستری دارند.
  4. اشخاصی که دارای سوء پیشینه می باشند که البته بعد از طی شدن ۲ سال از آن اجازه گرفتن گذرنامه را خواهند داشت.

شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 1

پاسپورت  برای افراد زیر ۱۸ سال

در خانواده هایی که فرزند زیر ۱۸ سال دارند، پدر خانواده می تواند علاوه بر گذرنامه خود، پاسپورت همسر و فرزندش را نیز بگیرد. البته اگر پدر، در خارج از کشور مشغول می باشد این کار توسط مادر خانواده قابل اجرا است و او می تواند نام فرزندش را در پاسپورتش قید نماید. البته حتما قبل از اینکه اقدام به سفر کنید قوانین کشور مربوطه را بررسی نمایید زیرا بعضی کشور ها حتی برای نوزادان پاسپورت جدا می خواهند و باید هر شخص پاسپورت مربوط به خود را داشته باشد. افراد زیر ۱۸ سال برای دریافت و یا تمدید پاسپورت باید اجازه ی محضری از قیم و یا والدین خود داشته باشند.

شرایط گرفتن پاسپورت برای مشمولان خدمت

در کشور ایران زمانی که مردان به سن ۱۸ سالگی می رسند باید به خدمت سربازی بروند و بعد از طی این دوره و گرفتن کارت پایان خدمت می توانند جهت خروج از کشور اقدام نمایند. اما در حال حاضر قدری این کار راحت تر شده است و با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاهی که در آن تحصیل می کنند اجازه خروج به آن ها داده خواهد شد. این افراد نباید غیبت از خدمت داشته باشند چون در این صورت نمی توانند از کشور خارج شوند.

گرفتن گذرنامه برای افرادی که مشمول خدمت وظیفه عمومی یا همان سربازی هستند اندکی متفاوت است. این افراد برای سفرهایی از قبیل ورزشی، علمی، کاری و .. طبق دستورات و شرایط خاص می توانند به خارج از کشور بروند. پرداخت مبلغی به عنوان وثیقه به بانک یکی از شرایط خروج از کشور این افراد است.

این مبلغ تا زمانی که افراد به کشور بازگردند در بانک بلوکه خواهد شد و بعد گذشت ۴۸ ساعت از برگشت آن ها به این اشخاص بر میگردد. این مبلغ بر حسب کشور و نوع کاری که به خاطرش خروج می نمایید، متفاوت است.

برای اجازه ی خروج از کشور، ابتدا باید درخواست گواهی اشتغال به تحصیل داده و سپس با وثیقه ای که تهیه نموده اند به سازمان نظام وظیفه بروند. البته اجازه خروج را این سازمان صادر نمی کند بلکه آن را باید از یگان خدمتی دریافت نمود. پس از ارائه مدارک، اجازه مشمول به پلیس گذرنامه ارسال و گذرنامه موقت برای آن ها صادر می گردد.

افرادی که مشمول خدمت می باشند اگر دیرتر از زمان موعود به کشور بازگردند ۶ ماه تا ۱ سال اجازه خروج ندارند و اگر به صورت کلی به کشور برنگردند تمام وثیقه ای که گذاشته بود به نفع دولت جلب می شود.

شرایط گرفتن پاسپورت و ویزا 5

در صورت گم کردن پاسپورت چه کار کنیم؟

سعی کنید همیشه مواظب اموال خود باشید وگرنه علاوه بر هزینه هایی که به شما متحمل خواهد شد گرفتار کارهای اداری نیز می شوید. اگر پاسپورت خود را گم کردید به پلیس ۱۰+ مراجعه نمایید و گزارش مفقودی پاسپورت خود را اعلام کنید. البته اگر این گذرنامه ای که کم کرده اید اعتبار نداشته است نیاز به اعلام مفقودی نیست و تقاضای تمدید نمائید. این مطلب برای افرادی است که گذرنامه ی خود را در ایران گم کرده اند. اگر در خارج از کشور آن را گم کرده اید خیلی زود به مقامات مربوطه در آن کشور مراجعه و اعلام مفقودی کنید.

اگر این کار را نکنید ممکن است پلیس آن کشور شما را دستگیر یا حتی اخراج نماید. در صورت گم کردن گذرنامه تان در خارج از ایران به سفارت ایران در آن کشور بروید و با اطلاع دادن به آن ها درخواست پاسپورت جدید کنید.

مطالب مرتبط

گذرنامه‌های با اعتبار کمتر از ۶ ماه برای اربعین معتبر است

گذرنامه زیر ۶ ماه به هیچ وجه اعتبار ندارد

کدام کشورهای اتحادیه اروپا ویزای طلایی می‌دهند و چه شرایطی دارند؟

نظرات