خانواده

شستشو صحیح فلاسک با چند روش کاربردی

همان‌طور که به تمیزی ظروف و لیوان‌هایتان اهمیت می‌دهید، باید به تمیزی قمقمه و فلاسک هم اهمیت دهید. این لوازم ممکن است بیشتر از هر وسیله دیگری روی سلامتی‌تان تاثیرگذار باشند. اصول تمیز کردن فلاسک موضوعی کوچک؛ اما پراهمیت است. حتی اگر دفعات کمی از فلاسک استفاده می‌کنید، باز هم نیاز است این اصول را بدانید؛ پس با ما همراه باشید.

از آب و مایع ظرفشویی استفاده کنید

برای از بین ‌بردن تمام کثیفی‌های درون فلاسک، استفاده از آب و صابون می‌تواند اولین انتخاب شما باشد. مقدار متوسطی آب تمیز را داخل فلاسک بریزید. درِ ظرف را ببندید و تکان دهید. پس از چند دقیقه تکان‌دادن، درپوش آن را بردارید و آب را خالی کنید تا آلودگی‌های جزئی پاک شوند.

دوباره فلاسک را با مقدار متوسطی آب پر کنید؛ سپس چند قطره مایع ظرفشویی داخل آن بریزید. درِ فلاسک را ببندید و به‌خوبی تکان دهید تا تمیز شود. بعد از گذشت چند دقیقه، در فلاسک را باز و داخل آن را بررسی کنید. اگر آب کثیف شده است، آن را دور بریزید و دوباره آن را با آب و مایع ظرف‌شویی تمیز کنید.

در صورت نیاز می‌توانید از برس‌های مخصوص برای شستن داخل فلاسک استفاده کنید. اگر اسکرابر مناسب در دسترستان نیست، می‌توانید از مسواک استفاده کنید یا یک تکه پارچه را به دور یک قاشق چوبی بپیچید. پس از آن، داخل فلاسک را به کمک آن بسابید تا تمام کثیفی‌ها از بین بروند.

نکاتی برای تمیزی بیشتر به کمک آب و مایع

اگر فلاسکتان به‌شدت کثیف است، برای مدتی اجازه دهید آب و مایع ظرفشویی درون آن باقی بماند. این کار فرصت بیشتری برای از بین ‌بردن آلودگی‌ها به مایع ظرفشویی می‌دهد. پس از آن فلاسک را به‌خوبی آب‌کشی کنید.

به‌کمک اصول تمیز کردن فلاسک می‌توانید بسیاری از آلودگی‌های سرسخت را از بین ببرید. در این میان اگر حس کردید فلاسکتان به‌کمک این محلول به‌خوبی تمیز نشده است، می‌توانید مراحل را دوباره تکرار کنید.

پس از شست‌وشوی فلاسک، قبل از این‌که بخواهید آن را برای مدتی کنار بگذارید، فلاسک را به‌صورت کامل خشک کنید. نگهداری از فلاسکی که هنوز خیس است، می‌تواند باعث ایجاد بوی کپک‌زدگی شود.

با جوش شیرین و سرکه بشویید

جوش شیرین و سرکه را می‌توان دو دوست جداناپذیر در پاکیزگی به حساب آورد. از این ترکیب علاوه‌بر این‌که می‌توان در تمیزکردن سینک ظرف‌شویی و موارد دیگر استفاده کرد، می‌توان برای تمیزکردن فلاسک هم به‌کار برد. مانند روش قبل، ابتدا فلاسک را با آب بشویید تا ناخالصی‌هایش تمیز شوند.

آب آن را خالی کنید و یک یا دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را داخل فلاسک بریزید. پس از آن، مقداری سرکه سیب را داخل فلاسک بریزید. توجه داشته باشید بسیاری از فلاسک‌ها با اندازه معمولی تنها به حدود ۲.۵ سانتی‌متر سرکه نیاز دارند تا تمیز شوند.

آب جوش را به محلول سرکه و جوش شیرین اضافه کنید تا نیمی از فلاسک را پر کند. اجازه دهید محلول چند دقیقه درون فلاسک بماند. فلاسک را تکان دهید؛ پس از آن‌که کف محلول از بین رفت، درِ آن را ببندید و فلاسک را به‌آرامی تکان دهید. درپوش را بردارید تا فشار درون فلاسک آزاد شود و دوباره ببندید. چند دقیقه تکان دهید تا درون فلاسکتان به‌خوبی تمیز شود؛ سپس آبکشی کنید.

نکاتی برای تمیزکردن فلاسک با سرکه و جوش شیرین

توجه داشته باشید، قبل از اضافه‌کردن آب جوش، دستورالعمل‌های مربوط به استفاده از فلاسک را بخوانید. ممکن است فلاسکتان برای نگهداری نوشیدنی گرم طراحی نشده باشد و با آب جوش آسیب ببیند.

واکنش بین سرکه و جوش باعث ایجاد فشار و حباب می‌شود. قبل از این‌که بخواهید تمیزکردن فلاسک را ادامه دهید، صبر کنید تا این واکنش متوقف شود.
بستن زودهنگام درپوش فلاسک می‌تواند باعث آسیب‌رسیدن به فلاسک شود. دلیل این آسیب، وجود فشار ناشی از واکنش سرکه و جوش شیرین است.
پس از اطمینان از تمیزی فلاسک، آن را بدون درپوش در مجاورت هوا قرار دهید تا خشک شود. قبل از خشک‌شدن کامل، درپوش آن‌ را نبندید.
به‌جای سرکه سیب می‌توانید از سرکه سفید مقطر هم استفاده کنید.

تمیز کردن فلاسک

رسوب داخل فلاسک را با برنج یا پوست تخم مرغ تمیز کنید

داخل فلاسک را با مقداری آب پر کنید. حدود یک مشت برنج خام را درون آب بریزید و مقداری مایع ظرفشویی اضافه کنید. البته، به‌جای برنج می‌توانید از پوست تخم مرغ هم استفاده کنید. برای این کار، یک عدد تخم مرغ را آب‌پز کنید تا پوست آن به‌خوبی تمیز شود. پوست آن را جدا و خرد کنید. به همان شکل که برنج استفاده می‌شد، آن را داخل فلاسک اضافه کنید.

درپوش فلاسک را ببندید و آن را تکان دهید تا رسوب و آلودگی‌ها پاک شوند. مهم است بطری را به‌طوری تکان دهید که هر گونه آلودگی به بهترین شکل ممکن پاک شود. فلاسک را خالی کنید و آن را با آب تمیز بشویید.

شست‌وشو با آب تمیز کمک می‌کند باقی‌مانده برنج یا پوست تخم مرغ و مایع ظرفشویی پاک شود. فلاسک را به‌خوبی بررسی کنید. اگر هنوز کثیف است، این مراحل را دوباره تکرار کنید. پس از اطمینان از تمیزشدن آن، حدود ۸ ساعت یا بیشتر در مجاورت هوا بگذارید تا خشک شود.

از قرص‌های تمیزکننده دندان مصنوعی استفاده کنید

یکی از اصول تمیز کردن فلاسک، استفاده از قرص تمیزکننده دندان مصنوعی است. در صورتی‌ که موفق به تمیزکردن جرم درون فلاسک نشدید، استفاده از قرص تمیزکننده دندان مصنوعی می‌تواند یک گزینه عالی باشد. با این‌که این محصول برای جرم‌گیری و تمیزکردن دندان‌ها تولید شده است؛ اما می‎تواند برای تمیزکردن فلاسک در خانه هم گزینه خوبی باشد.

فلاسکتان را تا نیمه از آب جوش پر کنید و یک یا دو عدد قرص را درون فلاسک بیندازید. توجه داشته باشید که این کار همراه با کف زیاد خواهد بود؛ پس درپوش فلاسک را نبندید. این کار را بهتر است در سینک ظرفشویی انجام دهید تا کف حاصل باعث کثیفی خانه‌تان نشود.

حدود نیم‌ساعت اجازه دهید فلاسک به همین حالت بماند. پس از گذشت این مدت‌زمان، فرآیند تمیزکردن را با آب‌کشی به پایان برسانید. البته، در صورتی‌ که جرم‌گیری به‌خوبی انجام نشده است، می‌توانید این کار را دوباره تکرار کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. در این میان، می‌توانید از برس‌های مخصوص هم برای شست‌وشوی کامل فلاسک استفاده کنید.

از یخ و نمک کمک بگیرید

یخ و نمک از کم‌هزینه‌ترین و ساده‌ترین اصول تمیز کردن فلاسک هستند. به‌کمک این دو ماده هم می‌توانید به‌خوبی فلاسک نوشیدنی‌تان را تمیز کنید. البته، قبل از به‌کارگیری این روش باید مطمئن شوید که فلاسکتان در برابر ضربه‌های یخ مقاومت خوبی دارد.

نصف فلاسک را باتکه‌های کوچک یخ پر کنید و ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری نمک به آن بیفزایید. برای نتیجه بهتر، توصیه می‌شود از نمک‌های درشت‌تر استفاده کنید. در صورتی ‌که از نمک آشپزخانه استفاده می‌کنید، باید میزان آن را به نصف قاشق چای‌خوری کاهش دهید.

درپوش فلاسک را ببندید و آن را به‌آرامی تکان دهید تا جرم و لکه‌های درون آن پاک شوند. برای محکم‌کاری می‌توانید در انتها، فلاسک را با مواد شوینده و شیشه‌شوی هم بشویید. اگر هنگام به‌کارگیری این روش به شرایط استفاده و نگهداری از فلاسکتان توجه نکنید، ممکن است به آن آسیب بزنید.

آیا وایتکس فلاسک را خراب میکند؟

وایتکس یک محلول سفیدکننده قوی ا‌ست که می‌تواند سطوح مختلف را به‌خوبی تمیز کند. با این حال، همان‌طور که کمی قبل‌تر هم اشاره کردیم، استفاده از وایتکس و شوینده‌های قوی هنگام تمیزکردن فلاسک می‌تواند به آن آسیب برساند. برای افزایش طول عمر فلاسکتان بهتر است از چنین شوینده‌هایی استفاده نکنید.

از بین بردن بوی فلاسک

اگر پس از به‌کارگیری اصول تمیز کردن فلاسک، بوی سرکه به مشامتان می‌رسد؛ می‌توانید سرکه را با آبلیمو جایگزین کنید. در این روش، آبلیموی تازه را روی جوش شیرین بریزید. درِ فلاسک را ببندید و به مدت نیم‌ساعت آن را تکان دهید.

پس از گذشت این زمان، این ترکیب را بیرون بریزید و به‌خوبی آب‌کشی کنید. اگر از روش یخ و نمک برای شست‌وشوی فلاسک استفاده کرده‌اید، نیازی به نگرانی نیست. این ترکیب می‌تواند به از بین ‌بردن بوی فلاسک استیل کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا