اعلام پیام سعدی شیرازی به فرازمینی ها توسط فضاپیمای ویجر+ صوت

در سفینه فضایی ویجر آواهایی به چند ده زبان دنیا ثبت شده که یکی از این آواها نیز به زبان فارسی است. به گزارش گروه وبگردی اول فارس، سفینه ویجر، با هدف گذشتن از کنار سیارات جهت شناخت فیزیکی و شیمیایی آنها و پیدا کردن فرا زمینی‌ها، در سال ۱۹۷۷ به فضا پرتاب شد؛ این سفینه […]

در سفینه فضایی ویجر آواهایی به چند ده زبان دنیا ثبت شده که یکی از این آواها نیز به زبان فارسی است.

به گزارش گروه وبگردی اول فارس، سفینه ویجر، با هدف گذشتن از کنار سیارات جهت شناخت فیزیکی و شیمیایی آنها و پیدا کردن فرا زمینی‌ها، در سال ۱۹۷۷ به فضا پرتاب شد؛ این سفینه هم اکنون در مرز و لبه کهکشان راه شیری قرار دارد.

ناسا در داخل این سفینه، یک دیسک از جنس طلا قرار داده است که بر روی آن، آواهایی به چند ده زبان دنیا ثبت شده است؛ آوای زبان فارسی این دیسک بسیار شنیدنی است.

بنی‌آدم، قطعه شعر مشهوری از گلستان سعدی است که در «باب اول: در سیرت پادشاهان» آمده و به دلیل مضمون انسان‌دوستانه‌اش بسیار مورد توجه واقع شده‌است. شعر از سه بیت زیر ساخته شده‌است:

بنی‌آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به‌درد آورَد روزگار دگر عضوها را نمانَد قرار
تو کز محنت دیگران بی‌غمی نشاید که نامت نهند آدمی

سفینه ویجر

وات 1

دو کاوشگر وویجر ۱ و وویجر ۲ پیشگام اکتشاف سیارات دوردست منظومهٔ خورشیدی و نخستین ابزار ساخت بشر هستند که از محدودهٔ منظومهٔ خورشیدی خارج شده و به فضای ژرف ورای آن سفر کرده‌اند.

داده‌های بسیار ارزشمندی که این دو کاوشگر در درازای مأموریت‌های موفق‌شان در اختیار دانشمندان قرار دادند، باعث گسترش زیاد دانش و اطلاعات بشر از ساختار سیارات بزرگ گازی منظومهٔ خورشیدی شده‌است.
مطالب مرتبط

زنان شاهنامه| رودابه همسر زال و مادر رستم دو قهرمان کلیدی شاهنامه

در باره ” هوشنگ ” سر سلسلهٔ پیشدادیان در اساطیر ایران بیشتر بدانید+عکس

بخوانید|یکی از اشعار حماسی شاهنامه فردوسی در وصف کیومرث

نظرات

  • خادمیان

    تاریخ : ۲۶ - شهریور - ۱۴۰۰

    چنین گفت فردوسی پاکزاد
    که این شعر از مغز بنده نزاد


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۶ - شهریور - ۱۴۰۰

    فردوسی؟
    خوش به حالتون.