شهرداری شیراز از جان باغ کوچه ۸۳ قصردشت چه می خواهد؟

شهرداری شیراز ۲ سال پس از رد شدن تقاضای تغییر کاربری یک قطعه باغ با پلاک ثبتی به شماره ۱۱۴۵/۱۳ واقع در انتهای کوچه ۸۳ قصردشت، از باغی به مسکونی، با رایزنی های سنگین تلاش می کند تغییر کاربری این پلاک بار دیگر روی میز کمیسیون ماده پنج قرار بگیرد. خبرگزاری فارس از شیراز در […]

شهرداری شیراز ۲ سال پس از رد شدن تقاضای تغییر کاربری یک قطعه باغ با پلاک ثبتی به شماره ۱۱۴۵/۱۳ واقع در انتهای کوچه ۸۳ قصردشت، از باغی به مسکونی، با رایزنی های سنگین تلاش می کند تغییر کاربری این پلاک بار دیگر روی میز کمیسیون ماده پنج قرار بگیرد.

شهرداری شیراز ۲ سال پس از رد شدن تقاضای تغییر کاربری یک قطعه باغ با پلاک ثبتی به شماره ۱۱۴۵/۱۳ واقع در انتهای کوچه ۸۳ قصردشت
خبرگزاری فارس از شیراز در مطلبی باعنوان : تیره‌روزی باغات خارج از حوزه استحفاظی قصردشت شیراز نوشت: آبان ماه سال ۱۳۷۷ کمیسیون ماده پنج استان فارس با هدف حفظ و حراست از مجموعه باغات قصردشت، پیشنهاد تهیه طرح جامع و یکپارچه باغات مذکور را به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارائه داد.

در پی این پیشنهاد جلسه شورای عالی  معماری و شهرسازی در تاریخ  ۱۴ /۴ /۱۳۷۸ به منظور بررسی پیشنهاد کمیسیون ماده پنج استان تشکیل شد و  پیشنهاد مذکور مورد موافقت قرار گرفت. پس از آن بود که این شورای عالی با انتخاب مشاور، تعیین محدوده طرح جامع باغات قصردشت را در دستورکار قرار داد‌.

مشاور طرح پس از یک‌سال بررسی و مشاهدات میدانی سرانجام با کشیدن خطی روی نقشه، محدوه طرح جامع را شامل قسمتی از  باغات واقع در شمال غربی شیراز که تقریبا متصل به هم هستند و به شکل تقریبی از چهارراه ستارخان و کوچه صرافی شروع شده و تا باغات واقع در انتهای خیابان پزشکان معالی آباد را در بر می‌گیرد،  تعریف کرد.

مابقی باغات به دلیل انفصال کالبدی خارج از این محدوده یکپارچه قرار گرفتند و در طرح تفصیلی شهر شیراز تحت عنوان «پهنه باغ و فضای سبز» تعریف شدند.

این طرح در سال ۷۹ تکمیل و به شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه شد و آذر ماه همان سال به تصویب رسید.

به این ترتیب بخشی از باغات قصر دشت این شانس را یافتند که در محدوده طرح ویژه قرار گرفته و از حمایت های قاطع قانونی برخوردار‌ شوند اما بخش قابل توجهی از باغات خارج از  محدوده استحفاظی واقع شدند و این نقطه شروع تیره روزی این باغات بود.

بسیاری از باغهای سرسبز و زنده بیرون از حوزه استحفاظی قرار گرفتند

باغات جا مانده از  حوزه استحفاظی قصردشت از حمایت جدی قانونی برای حفظ کاربری باغی برخوردار نبودند و اختیار آن ها به شهرداری سپرده شد تا با دستاویز قرار دادن ماده ۱۴ قانون زمین شهری که بر اساس آن به باغات مناطق مسکونی اجازه تفکیک و ساخت داده می‌شود، بی رحمانه به جان باغات خارج از طرح جامع باغات قصردشت بیفتد.

بسیاری از باغهای سرسبز و زنده بیرون از حوزه استحفاظی یا بیرون از مرز گروه یک قرار گرفتند و دارای ضابطه های سخت گیرانه درباره حفظ و نگهداری نیستند و از این رو همواره مورد تغییر کاربری ساخت و ساز و قلع و قمع درختان قرار دارند، مانند باغ های خیابان دانش آموز، کوچه شاه پریان، خیابان نیایش، کوچه صاحب الامری، بلوار چمران از زرگری تا محمودیه، سمت شمالی خیابان قصردشت و بسیاری باغهای پراکنده دیگر.

شهرداری در تمام ادوار، درخواست های مکرر تغییر کاربری این باغات را بدون مخالفت به میز کمیسیون ماده پنج رسانده  و حتی در مواردی برای موافقت با تغییر کاربری اقدام به رایزنی می کند. متاسفانه این رویه هم اکنون نیز ادامه دارد و باغات انبوه و سرسبز قصردشت فقط به این دلیل که در محدوده ویژه قرار ندارند با خطر تغییر کاربری روبرو هستند.

برخی باغات بیرون از حوزه استحفاظی که با خطر تغییر کاربری روبرو هستند
برخی باغات بیرون از حوزه استحفاظی که با خطر تغییر کاربری روبرو هستند

باغ کوچه ۸۳ قصر دشت

فرایند تغییر کاربری باغات خارج از محدوده استحفاظی قصردشت از ارسال تقاضا به شهرداری منطقه آغاز شده و تا کمیسیون ماده پنج امتداد دارد، در این مسیر قانونگذار با ایجاد پیچ و خم تلاش کرده برای بررسی درست یا خطا بودن این درخواست فرصت کافی به مسئولان ذیربط بدهد با این وجود می بینیم بی هیچ مخالفتی تقاضاهای تغییر کاربری با طی مسیر به کمیسیون ماده پنج می رسند. نمونه آن اتفاقی است که در خصوص یک ملک باغی واقع در کوچه ۸۳ قصردشت رخ داده است.

توافق نامه تغییر کاربری شش دانگ پلاک ثبتی به شماره ۱۱۴۵.۱۳۵۶ بخش ۴ شیراز با کدنوسازی ۶۶-۱۱-۵-۱ به مساحت ۲۶۴۱ متر مربع طبق سند و ۲۶۰.۳۲ مترمربع وضع موجود واقع در قصردشت انتهای کوچه ۸۳ دارای کاربری باغ G۲۱۱  به ملک  مسکونی،  اسفندماه سال ۹۹ میان شهرداری شیراز و وکیل مالک منعقد شد.

مطابق آنچه در این توافق نامه ذکر شده هزینه تغییر کاربری در سال ۹۹ بیش از ۱۶ میلیارد و ۸۶۹ میلیون تومان برآورد شده است که مالک بیش از ۱۴ میلیارد آن را پرداخت نموده و متعهد به پرداخت مابقی هزینه تغییر کاربری بعد از تصویب آن در کمیسیون ماده پنج شده است.

با این وجود تقاضای تغییر کاربری در کمیسیون توسط عنایت الله رحیمی، استاندار وقت رد می شود و مالک نیز پس از این اتفاق اقدام به فروش ملک خود می کند. اما موضوع همین جا خاتمه نمی یابد.

پافشاری شهرداری بر تغییر کاربری

مدیریت شهری شیراز  با چند فقره (سه یا چهار مورد) درخواست تغییر کاربری برجای مانده از زمان حضور حیدر اسکندرپور در جایگاه شهردار روبرو است که هزینه تغییر کاربری آنها به شهرداری پرداخت شده و باغ مذکور نیز یکی از این موارد است.

این چالش چندی پیش، یعنی در  اوایل تابستان سال جاری منجر به تشکیل  جلسه ای متشکل از نمایندگان شهرداری و استانداری با هدف بررسی و تعیین تکلیف پرونده های مورد اشاره شد.

پیگیری ها نشان می دهد در این جلسه شهرداری بیش از همه بر مطرح شدن مجدد موضوع تغییر کاربری باغ واقع در انتهای کوچه ۸۳ که اکنون دیگر مالک جدیدی دارد، در کمیسیون ماده پنج اصرار داشته است، اما از آنجا که دستور طرح مجدد یک موضوع در کمیسیون ماده پنج باید توسط شخص استاندار  صادر شود و همچنین با در نظر گرفتن این نکته که موضوع تغییر کاربری پلاک مذکور حتی در دوره استاندار سابق نیز رد شده  و مشی استاندار کنونی در قبال تغییر کاربری باغات مراتب از سایر دوره ها سختگیرانه تر است، این درخواست شهرداری با مخالفت نمایندگان استانداری روبرو شده است.

با این وجود همچنان شهرداری مصرانه در حال رایزنی و تلاش برای قرار گرفتن موضوع تغییر کاربری باغ مذکور بر میز کمیسیون ماده پنج است.

شهرداری از جان باغ کوچه ۸۳ چه می خواهد؟

پلاک ثبتی  ۱۱۴۵/۱۳ با کدنوسازی ۶۶-۱۱-۵-۱ ، باغی کاملا مشجر و با درختان تقریبا انبوه است که در انتهای کوچه ۸۳ قرار دارد و گرچه تنها باغ این کوچه محسوب می‌شود اما در دو ضلع غربی  و شمالی  خود با باغات  کوچه مجاور خود پیوند خورده است.

مشجر بودن این پهنه سبز امر قابل انکاری نیست، شهرداری شیراز با وجود اینکه به روشنی آگاه است موافقت با تقاضای تغییر کاربری ارائه شده، در واقع موافقت با مرگ کامل یک باغ پویا و زنده است و علیرغم اینکه وظیفه ذاتی و قانونی اش حفظ این گنجینه است، متاسفانه در رویکردی واژگون بجای تلاش برای حفظ باغ، لابی ها و رایزنی های سنگینی را به استانداری برای طرح موضوع تغییر کاربری باغ مذکور در کمیسیون ماده پنج آغاز کرده است‌.

گویا برای مدیریت شهری تنها تغییر کاربری باغات حوزه استحفاظی قصردشت خط قرمز است و نسبت به حفظ باغات بیرون مانده از این خط نه تنها مسئولیتی ندارد بلکه کمتر زمانی است که برای تغییر کاربری آنها برنامه ای نداشته باشد.


ماهی فروشان و دستفروشان شیراز از دروازه کازرون به گلکوب می روند ؟


آنچه درباره بیماری قارچی گیاهان آپارتمانی ، پیشگیری و درمان آنها باید بدانید


رشته پلو با گوشت قلقلی غذای بسیار خوشمزه مناسب تمام مجالس و مهمانی ها


کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

مطالب مرتبط

جریمه ۲ میلیارد تومانی مسافر عازم خارج از کشور در فرودگاه شیراز

دفاع جانانه رئیس شورای اسلامی شیراز از شهرداری اسدی: سازمان بازرسی جلوی کار را گرفته است

کشف خودرو بنز قاچاق از انبار خانه‌ای در یکی از محله‌های شیراز

نظرات

  • ترابی

    تاریخ : ۲۲ - شهریور - ۱۴۰۲

    واقعا این خیانت جبران ناپذیری که مسیولین شهرداری و شورای شهر که در این مورد انجام دادن باعث دگرگونی وضعیت هوای شهر ونابو دکردن زحمات باغداران نسل‌های گذشته شدن که به هیجوجه جایگزینی نیست


    شفاف اعلام کنید چه کسی به مردم شیراز روغن موتور تقلبی می فروشد؟!


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۰ - شهریور - ۱۴۰۲

    کلا جناب شهرداری های محترم کارشان ازبین بردن باغات وتغیر کاربری ….است


  • اهورا

    تاریخ : ۱۹ - شهریور - ۱۴۰۲

    بریدباغ انتهای۸زنبق توی فرهنگشهرببینیدکه چ ویلاهایی توش زدن


  • محمد

    تاریخ : ۱۹ - شهریور - ۱۴۰۲

    کوچه حقیقت قدوسی غربی محلاتی شمالی .. مستقیم شهرداری با همدستی مالک که باغ را سوزاندند چرا دوربین شما اینجا نمیاد چرا تبعیض قائل میشید لطفا برای یک بار ببینید که چه بر سر باغی که روزگاری زبان زد بود افتاده!!! امسال یک قطره آب هم ندادند چه خبره تو این شهرداری … انقلابی.


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۹ - شهریور - ۱۴۰۲

    حیف از این باغات نیست که نابود بشوند همه زیبایی شهرها به همین باغات هست که متاسفانه در اکثر شهرهای ایران نابود شدند


  • باهر

    تاریخ : ۱۸ - شهریور - ۱۴۰۲

    بنظر من قطع حتی یک درخت خیانت هست چه در شهر و روستا باشد چه در بیابان و جنگل و مخصوصا در شهرهای بزرگ که با ازدحام جمعیت روز افزون مواجه هستند. و امکانات عمومی و باغی و پارکی و جنگلی در جوار آنها و یا در داخل آنها وجود ندارد.
    و خیانت مضاعف هست که کسانی که انتخاب شده اند که از باغات داخل شهرها حفاظت و نگهداری کنند و حتی گسترش دهند خودشان واسطه تخریب و نابودی باغات کردند!!!
    خیانتی از این بالاتر وجود ندارد چون خیانت در امانتی هست که به آنها در دوره مسیولیت آنها به آنها سپرده شده است.


  • بابک

    تاریخ : ۱۸ - شهریور - ۱۴۰۲

    سلام .تیشه به ریشه باغات شیراز زدن از نظر محیط زیست اثرات بسیار نامطلوبی دارد . امروزه شاهد گرمای بیشتر اندازه محیط شهر هستیم. یکی از عوامل آن نابودی درختان و باغات شهر است . از آنجایی که نابودی باغ ها صدمه به محیط زیست در سطح کلان میزند و اثرات آن باعث تضعیف حقوق کلیه ساکنان شهر میشود و سلامتی جسمی و روحی و افراد جامعه را به مخاطره می اندازد . اقدام در ویرانی باغات نافذ قانون نمی باشد. و برخلاف حقوق شهروندان می‌باشد.


  • رضا

    تاریخ : ۱۸ - شهریور - ۱۴۰۲

    د..ی ا…س ف..د مالی توی شهرداری های کشور موج میزنه از اگه بدتر شهرداری شیراز انگار برا بستن بادشکن عجله دارن میخوان تا بازنشست نشدن جیبشان و مر کننفقط باید اعدام شن اینها